ZTE MF283+ z Orange

Opis sprzętu (modemów, telefonów, routerów itd) oraz oprogramowania przygotowane przez użytkowników naszego forum.

Moderator: Moderatorzy

Slartibartfast
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2016-10-28, 12:19

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Slartibartfast » 2016-10-29, 17:43

Ad.1. Takie mryganie spowodowane jest włączeniem limitu danych na routerze. Po wyłączeniu tej opcji dioda mruga tylko na niebiesko

Stachu_1988
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2011-02-14, 11:34
Lokalizacja: Katowice

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Stachu_1988 » 2016-12-29, 17:12

czy router jest brandowany ? Kupiłem go ojcu na święta nie wiedząc, że w ogóle były simlocki na te urządzenia.
Router kupiłem w opakowaniu ZTE, nie orange.

Router nie widzi karty SIM. Wciąż daje komunikat "brak lub niewłaściwa karta".
Proszę o pomoc bo załamuje się już powoli z powodu tak problematycznego prezentu.

Karta SIM jest w wersji normalnej z możliwością wyłamania do mikro. Specjalnie na zamówienie przywiozła mi ją pani z PLAY. BRAK jest kart strikte starego typu, co w ogóle jest żenujące, że producent urządzenia przewidział tylko taką wersję karty.

Proszę o pomoc, ewentualnie info czy można do niego wgrać alternatywne oprogramowanie bez SIMlocka lub jak go sprawdzić.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6685
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: dzejk » 2016-12-29, 17:31

włóż kartę orange lub sprawdź programem dc unlocker.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Stachu_1988
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2011-02-14, 11:34
Lokalizacja: Katowice

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Stachu_1988 » 2016-12-29, 17:42

dc unlocker nie wspiera tego modelu, nie mam dostępu do karty ORANGE

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6685
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: dzejk » 2016-12-29, 18:06

zarejestrowany starter na kartę orange za 5zł ze spożywczaka, kiosku, czy stacji paliw.
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

RobsonRZN
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-02-19, 21:35

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: RobsonRZN » 2017-02-19, 21:39

Router dostał aktualizację
Wersja oprogramowania CR_ORAMF283+V1.0.0B06
Wersja firmware BD_ZM8630V1.0.0B11
Wersja sprzętowa PCBMF283+V1.0.0

Dodana możliwość wymuszenia pasm, ddns, ping log, połączenie w roamingu.

https://zapodaj.net/091c71150bdc5.png.html

Awatar użytkownika
Dino
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2015-02-19, 20:36
Lokalizacja: Pomorskie

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Dino » 2017-02-20, 22:01

Potwierdzam aktualizacje.
U mnie trwała 12 min od czasu pobrania do czasu ponownego samoczynnego uruchomienia.
I nie uwierzycie Aktualizacja zmieniła hasło WIFI to które jest na fabrycznej naklejce pod routerem.
Tak wiec kabel sieciowy potrzebny koniecznie żeby uruchomić :P
Po pierwszym uruchomieniu miałem menu chinskie/krzaki/znaki.
Ustawienia fabryczne, hasło wifi pozostało to nowe nadane przez aktualizacje, wrócił jezyk polski
Opcja zapamiętywania PIN jest !
Na zdjeciach wrzucam screnny po aktualizacji.
Czy działa zmiana bandu?? Tak można zaznaczać "ptaszkami" ale pasmo sie nie zmienia,
Ani po ustawieniu na auto/tylko lte/tylko wcdma/tylko gsm, poprostu dodali do menu nie działajacą zakładke :P
Sprawdzane programem 3wg3-watch-v3.exe
Załączniki
1.jpg
1
2.jpg
2
3.jpg
3
4.jpg
4
5.jpg
5

Piotrek24
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 429
Rejestracja: 2013-04-28, 18:48
Lokalizacja: OGL

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Piotrek24 » 2017-02-20, 22:52

No może z czasem zacznie to działać jak poprawią (to wymuszanie pasm). Fajna opcja by to była.

Awatar użytkownika
jedrek007111
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2010-08-31, 10:08
Lokalizacja: spądoszyn

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: jedrek007111 » 2017-02-22, 10:08

Dziś nowa aktualizacja i wersja firmware zmieniła się z BD_ZM8630V1.0.0B11 na Wersja firmware BD_ZM8630V1.0.0B12

Piotrek24
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 429
Rejestracja: 2013-04-28, 18:48
Lokalizacja: OGL

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Piotrek24 » 2017-02-22, 10:34

I jak da się wymuszać pasma, router się trzyma sztywno wyboru?

Awatar użytkownika
jedrek007111
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2010-08-31, 10:08
Lokalizacja: spądoszyn

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: jedrek007111 » 2017-02-22, 10:58

tak da się wymusić pasma

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6685
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: dzejk » 2017-02-22, 12:30

Mowa tylko o routerach z dystrybucji orange, czy te z plusa / polsatu lub wolnej sprzedaży też dostały aktualizację ?
Bo ZTE wspomina tylko o orange http://pl.ztedevice.com/routery/zte-mf2 ... 4/?pdf=330
TP-LINK TL-WR1043NDv2 @ LuCI openwrt + Huawei e3372s-153 hilink mod
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Awatar użytkownika
Dino
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2015-02-19, 20:36
Lokalizacja: Pomorskie

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Dino » 2017-02-22, 23:21

Jutro będę mial stycznosć z tym z Orange i tym z wolnej dystrybucji, sprawdze czy jest aktualizacja i oczywiście napisze czy są powody do dumy.
Pozdro dla ekipy Zte POLAND.:-)

Awatar użytkownika
Grupens
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 171
Rejestracja: 2006-11-22, 23:32
Lokalizacja: Wlkp

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Grupens » 2017-02-23, 08:10

Ciekawostka :szok:
Po tej drugiej aktualizacji SINR spadł mi na poziom 8-10. Przed aktualizacją był na poziomie 14-18. Prędkości zostały na podobnym poziomie. :)
Deformują nas formuły.

Awatar użytkownika
Dino
Stały użytkownik forum
Posty: 62
Rejestracja: 2015-02-19, 20:36
Lokalizacja: Pomorskie

Re: ZTE MF283+ z Orange

Postautor: Dino » 2017-02-23, 17:55

Niestety dzisiaj starczyło mi tylko czasu na te router nie brandowany z wolnej dysrybucji.
Aktualizacja na nim juz była zainstalowana, ta ze zmiana bandu.
Hasło wifi to oryginalane z naklejki.
Niestety w tym routerze juz tylko przy samym zaznaczaniu "ptaszków" pokazuje komunikat NIEPOWODZENIE.
Także jeszcze jest co poprawiać :)
Załączniki
1.png
2.png


Wróć do „Testy, recenzje, opisy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość