[iPlus]Wymuszenie HSxPA

Opracowania do FAQ autorstwa użytkowników forum i dyskusje o nich.

Moderator: Moderatorzy

GALL71Kg
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2008-11-19, 13:09
Lokalizacja: ko?obrzeg

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: GALL71Kg » 2008-11-19, 22:47

:zdziwko: oooo ciekawe?? To jednak można, tylko szkoda ze w instrukcji nie ma zmianki o tym, chyba sami nie wiedzą co sprzedają. :cwaniak: Ale i tak wątpie czy to zda egzamin ??? Jaką kolega radzi antenę???

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-19, 23:28 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-19, 23:26 przez GALL71Kg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: YaHooo » 2008-11-19, 23:27

GALL71Kg pisze:Ale i tak wątpie czy to zda egzamin ???
Oczywiście, że zda to egzamin. Zawsze mam włączone wymuszanie 3g i nawet jak mam silniejszy sygnał 2g to i tak łączę się z UMTS/HSDPA :cwaniak:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

Awatar użytkownika
KlonAdam
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 166
Rejestracja: 2007-08-15, 15:40
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: KlonAdam » 2008-11-21, 19:27

Mi nie wierzycie ;P Pisze zawsze sprawdzone rzeczy wiec jestem wiarygodny ;P

GALL71Kg
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2008-11-19, 13:09
Lokalizacja: ko?obrzeg

YaHooo napisał/a:

Postautor: GALL71Kg » 2008-11-28, 23:49

YaHooo pisze:Oczywiście, że zda to egzamin. Zawsze mam włączone wymuszanie 3g i nawet jak mam silniejszy sygnał 2g to i tak łączę się z UMTS/HSDPA :cwaniak:

I tak kolega zapewniał ze będzie działać a tu nawet nie chce się z siecią połączyć po podłączeniu tej anteny :zly: I co mam teraz z tą anteną zrobić :zly: A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto !!!! Doradcy :zly:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-29, 09:21 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-11-29, 09:21 przez GALL71Kg, łącznie zmieniany 1 raz.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22234
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: ja.michal » 2008-11-29, 00:48

GALL71Kg, Ty kupiłeś tą antenę co w linku? Dobrze zrozumiałem?

YaHooo, pisał, że antena będzie działać. Ale...
Po 1 nie podałeś o jaką antenę Ci chodziło (czy kierunkowa czy dookólna, czy wielozakresowa czy jedno zakresowa).
Po 2 w :faq: jest temat odnośnie dobierania anten.
Po 3 widać, że nie poczytałeś dokładnie forum.

Ja sam pisałem w kilku miejscach, że miałem antenę dookólną, wielozakresową i tłumiła zysk zamiast go dawać.

Tak więc nie miej pretensji do użytkowników forum za to, że nie sprecyzowałeś pytań i nie poszukałeś dokładnie.

[ Dodano: 2008-11-29, 00:49 ]
A po 4 nie stosujesz się do regulaminu.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: YaHooo » 2008-11-29, 09:29

GALL71Kg pisze:a tu nawet nie chce się z siecią połączyć po podłączeniu tej anteny
No to najprawdopodobniej antena jest uszkodzona. Łapie w ogóle jakiś zasięg po podłączeniu tej anteny?

GALL71Kg pisze:A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto
Żebyś poczytał kilka wątków o wyborze anteny to byś się dowiedział, że odradzamy na naszym forum anten z Allegro. Nawet sam to robiłem. Żebyś podał jaką antenę chcesz kupić to napisałbym to samo co innym pytającym. A pamiętaj na Allegro każdy zachwala swoje rzeczy które sprzedaje. Widziałeś jakąś aukcję na której byłoby napisane, że antena nie poprawia zasięgu/prędkości?

A tak w ogóle to nie podałeś żadnych szczegółów co do tego jak daleko masz do BTS'a, jaki masz teraz poziom sygnału. My tu nie mamy szklanej kuli i nie wiemy jakie panują u Ciebie warunki. A poza tym napisałeś w wątku o wymuszaniu HSDPA, a nie o wyborze anteny.
Pozdrawiam YaHooo :)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <

(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: Jaco » 2008-11-29, 09:48

YaHooo pisze:Żebyś poczytał kilka wątków o wyborze anteny to byś się dowiedział, że odradzamy na naszym forum anten z Allegro.
Zwłaszcza dookólnych na HSDPA/UMTS. Miałem osobiście dookólną ale na GPRS/EDGE i ta sprawowała się wyśmienicie. Była jakieś 20m nad ziemią.
GALL71Kg pisze:A to ta antenka sprzedawca tez zalecał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=480203263 I kasa w błoto !!!! Doradcy :zly:
Nigdzie nie widzę w historii twoich postów abyś ją podawał do oceny. Gdybyś to zrobił zapewne nie popełniłbyś błędu jaki zrobiłeś kupując tę antenę.
Nigdy nie wierz sprzedawcy gdyż on zawsze napisze to co tobie by odpowiadało.
Ostatnio zmieniony 2008-11-29, 13:29 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8187
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: bob » 2008-11-29, 13:16

GALL71Kg pisze:I kasa w błoto !!!! Doradcy :zly:
Kolega GALL71Kg, ma pretensje do sprzedawców z allegro a nie do forum z tego co widzę. A wywnioskować można z prostego faktu, że nikt na forum nie doradzał tej anteny. :)

kondzio0004
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2009-03-01, 20:05
Lokalizacja: LechPoznań

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: kondzio0004 » 2009-03-01, 20:10

Mam pytanie bo mam 150 m do polaczenia HSDPA ale nie moge wyswietlic okienka i plus menager 2.0 (mniej wiecej nie moge wejsc w ustawienia itp;lacze sie za pomoca naciskanie tam obok gg obrazku iplus i biore polacz)prosze o pomoc



Z gory dziekuje :D :] ;) :) :papa: :ok:
Kondzio

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22234
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: ja.michal » 2009-03-01, 20:14

kondzio0004, wywal iPlus Managera i użyj oryginalnego oprogramowania producenta swojego modemu.
Link masz w podpisie.

kondzio0004
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2009-03-01, 20:05
Lokalizacja: LechPoznań

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: kondzio0004 » 2009-03-02, 14:03

Ja.Michal mam pytanie bo na laptopie z windem XP okienko mi sie wlancza ale na laptopie z vista nie i to wkurza bo mam 150 m do nadajnika HSDPA a mam usluge EDGE. Laptop z vista kupiony zostal 25 stycznia.Procesor 2.0 Ghz a ramy 4 GB
Kondzio

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22234
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: ja.michal » 2009-03-02, 15:53

kondzio0004 pisze:na laptopie z windem XP okienko mi sie wlancza ale na laptopie z vista nie

Jakie okienko i gdzie?

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy
Posty: 5636
Rejestracja: 2006-02-20, 22:13
Lokalizacja: Bratoszewice

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: Sundance_kid » 2009-03-02, 17:19

kondzio0004 a po co nam dane o RAMie? Spróbuj zabić ten proces (iPlus manager czy jak mu tam) i uruchomic ponownie. Powinno się pokazać.

Awatar użytkownika
KlonAdam
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 166
Rejestracja: 2007-08-15, 15:40
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: KlonAdam » 2009-03-19, 10:43

Poradnik nieaktualny, Polkomtel S.A. w swojej najnowszej wersji programu iPlus manager 2.1 udostępniła tę opcję automatycznie.

stomach
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2009-10-30, 14:30
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: [iPlus]Wymuszenie HSxPA

Postautor: stomach » 2009-10-30, 15:00

YaHooo pisze:Dobrze.

Aha czasem na mapce wieprz.net nie ma rozróżnienia EDGE/GPRS możesz skorzystać ze strony http://btsearch.org/



Witam, ja staram sie znalezc odpowiedz na pytanie gdzie mam wycelowac antene zeby otrzymac/wzmocnic sygnal HSDPA. Dowiedzialem sie w BOKu iPlusa gdzie najlblizej mnie jest nadajnik ale zadna z wyzej wymienionych mapek tego nie pokazuje - wiec potwierdzic nie moge.

Czy jesli stacja na mapie jest oznaczona jako UMTS to juz jest gwarancja ze obsluguje HSxPA ? Czy mam raczej polegac na info operatora?
Pozdrawiam

Stomach


Wróć do „FAQ - opracowania użytkowników, dyskusje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość