Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Opracowania do FAQ autorstwa użytkowników forum i dyskusje o nich.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2011-01-08, 09:00

Ostatecznie udało się komuś 'zdebrandować' tego K3765, tak żeby instalował się sam, plug&play, czy nie?

czeslaw555
Początkujący użytkownik forum
Posty: 13
Rejestracja: 2010-08-09, 12:48
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: czeslaw555 » 2011-01-08, 09:25

Ja używam tego: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557 było trochę zabawy ale działa OK.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-01-08, 17:47 ]
Poprawiłem linka na klikalnego.
Ostatnio zmieniony 2011-01-08, 17:46 przez czeslaw555, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9412
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2011-01-08, 09:30

valdens pisze:Ostatecznie udało się komuś 'zdebrandować' tego K3765, tak żeby instalował się sam, plug&play, czy nie?


Tak.

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2011-01-08, 09:58

Sposobem marcina7904, który założył ten temat, czy jakoś inaczej?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9412
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2011-01-08, 10:16

Sorry, zle doczytalem numerek. :(

Ale ogolnie powinno dzialac to samo co w poprzednich:

Dla wersji Z robisz nowy obraz ISO i wgrywasz go w miejsce oryginalnego.

Wersja HV jak w opisie wyzej.

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2011-01-09, 19:52

Chyba się poddam... Za Chiny nie mogę go zmusić do działania w Mobile Partner. Nie pokazuje zasięgu. W top net info tez jest niewidoczny. A na pewno to nie wina modemu, bo mam takie dwa i w każdym to samo... Albo coś robię zle, albo to misja niewykonalna :(

[ Dodano: 2011-01-09, 18:55 ]
key, to jest Huawei - wersja teoretycznie łatwiejsza ;)

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9412
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2011-01-09, 20:05

IMHO ZTE jest latwiejszy.

Praktycznie: instalujesz oryginalny soft (i oryginalne drivery), odpalasz TNI i powinno chodzic.

stiuk
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2010-10-04, 18:05
Lokalizacja: małopolska

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: stiuk » 2011-01-09, 21:46

Borykałem się też z tym modemem 3765.
Nic nie pomagało na stałe, po każdym wyjęciu modemu musiałem go instalować na nowo.
Szukałem i szukałem aż w końcu natknąłem się na tą stronkę TUTAJ
Może i Wam pomoże...
Ja użyłem metody permanent debranding i działa jak ta lala...

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2011-02-12, 22:37

stiuk pisze:Borykałem się też z tym modemem 3765.


Ja ciągle się borykam. Już było prawie dobrze, ale przed dwiema godzinami coś mnie podkusiło, żeby skorzystać z tego update http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/K3765/

czyli chciałem zrobić z K3765 Huawei'a E1762. No i zrobiłem... :/ Mam teraz zieloną didodę. Próbowałem wgrać z powrotem firmware K3765, ale mi mówi, że to nie ten modem. Pomocy!
Mam drugi taki sam modem, może jakieś kopiowanie, czy coś?

patak
Użytkownik forum
Posty: 47
Rejestracja: 2009-05-06, 18:49
Lokalizacja: Wrocław

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: patak » 2011-02-17, 23:31

Ja też ze swojego zrobiłem E1762 i jak się okazało straciłem sygnał :O
Powrotu bez problemu dokonałem wgrywając K3765Update_11.126.03.09.00.B418
Na co dzień: Neostrada 10Mbps / Speedstream 4100 / TP-Link TL-WR1043ND
Mobilnie: OFnK / Huawei K3765-HV oraz Play / Motorola Milestone

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2011-02-18, 00:13

Dzięki, patak, pomogło! Modem żyje :ok: Szkoda, że nie mam możliwości dać Ci "pomógł".

sysiu
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2012-03-29, 18:34
Lokalizacja: warszawa

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: sysiu » 2012-03-29, 18:51

witam wszystkich, dziś kupiłem sobie k3765 i na oprogramowaniu vodafone nie działał. Więc zrobiłem tak jak na samym początku tematu. Jestem laikiem, rozumiem że wywaliłem komercyjne oprogramowanie producenta, i wgrałem jakieś darmowe [mobile partner] ale jak otwieram MP [mam win 7] to nie mogę dodać urządzenia, bo okno wyboru jest puste. Windows twierdzi że urządzenie działa poprawnie, i ma super extra najnowszy sterownik. Teraz jak się wczytałem, myślę że chyba zbyt lekko podszedłem do debrandingu, ale jak wspominałem jestem zielony. Zaczekam do odpowiedzi, dopiero coś zacznę dłubać, bo przycisków do papieru to mam sporo. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
valdens
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 493
Rejestracja: 2009-04-01, 10:40
Lokalizacja: Sheffield

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: valdens » 2012-03-29, 21:02


prosiak
Użytkownik forum
Posty: 49
Rejestracja: 2011-08-28, 21:54
Lokalizacja: warszawa

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: prosiak » 2012-07-16, 21:36

Może komuś się przyda

http://qagp6w.megadl.fr/pl/index.html

Dashboard dla modemów Vodafone Huawei K3765 Mobile Partner PL 16.001.06.01.500
Można wybrać po wgraniu język polski
Co najważniejsze podpisane sterowniki Mobile partner widzi modem
bez zmiany firmware na inny model. ( czyli instalacja polega na zainstalowaniu programu bez kombinacji ze sterownikami )
Przetestowane z windows xp oraz windows 7 64 bit.
Jak by nie działało dajcie znać

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1902
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: Chris-Kr » 2012-07-26, 21:54

prosiak pisze:Jak by nie działało dajcie znać

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=410762#410762
Krzysztof

b4rtek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-10-18, 15:41
Lokalizacja: gdynia

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: b4rtek » 2012-10-18, 16:01

witam wszystkich mam prośbę o pomoc bo walczę walczę z tym i nic nie posuwam się do przodu.
Próbowałem już na chyba wszystkie sposoby podane w internecie i nic...
Także prosił bym o wyjaśnienie co po kolei zrobić by w końcu zadziałało...
Mam modem Vodafone Mobile Broadband model K3765, kartę aero2 oraz laptop z sytemem operacyjnym win7 64bit.
Gry próbuję zainstalować dashboard z tego tematu wyskakuje błąd
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
prosze o pomoc i z gory dziekuje!
stawiam piwo!

Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17882
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: YaHooo » 2012-10-18, 16:19

b4rtek a uruchamiasz instalator z prawami administratora? Nie masz żadnego innego zbędnego programu uruchomionego w tle?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

b4rtek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-10-18, 15:41
Lokalizacja: gdynia

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: b4rtek » 2012-10-18, 17:04

tak uruchamiam i innego programu zwiazanego z modemem nie mam uruchomionego

Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy
Posty: 17882
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: YaHooo » 2012-10-19, 16:27

b4rtek a na innym komputerze instaluje się poprawnie modem? Ja bym ręcznie zainstalował sterowniki i wtedy może by się udało połączyć z internetem.
Pozdrawiam YaHooo :)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <

(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

bols86
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-11-23, 08:52
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: bols86 » 2012-11-23, 08:56

Panowie pomóżcie proszę;). Ściągnąłem program K3765 UTPS16.001.06.01.500 zainstalowałem na modemie, wszystko poszło OK. Problem mam natomiast taki że po podłączeniu modemu do kompa nie odpala się program do zarządzania połączeniami. Sterowniki wykryte wszystko super, ale nie odpala się pamięć masowa z oprogramowaniem zarządzajacym, coś źle zrobiłem?, jakiś krok pominąłem?.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9412
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2012-11-23, 09:44

Jesli "odpala" sie CD-ROM, to kliknij prawym przyciskiem i wybierz "EJECT".

Jesli nie ma CD-ROMu, sprawdz czy masz zainstalowan porty COM i karty sieciowe z nazwa modemu w opisie.

bols86
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-11-23, 08:52
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: bols86 » 2012-11-23, 12:05

Hmmm Kolego dzięki za odpowiedź w temacie ale co ma napęd cd-rom do tego?:P.

Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1902
Rejestracja: 2007-12-27, 19:19
Lokalizacja: Kraków

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: Chris-Kr » 2012-11-23, 14:21

bols86 pisze:Hmmm Kolego dzięki za odpowiedź w temacie ale co ma napęd cd-rom do tego?:P.

Chodzi o wydzielony obszar pamięci flash modemu, która przez system jest widoczna jako wirtualny CD-ROM zawierający właśnie to oprogramowanie, które zainstalowałeś w modemie.
W Menadżerze Urządzeń jest on widoczny właśnie w gałęzi "Stacje dysków CD-ROM/DVD".
Krzysztof

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9412
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Debranding Vodafone K3765 działa ze wszystkimi sieciami

Postautor: key » 2012-11-23, 14:41

bols86 pisze:ale co ma napęd cd-rom do tego?


To, ze modem laduje sie najpierw jako CD-ROM na ktorym sa sterowniki i dopiero po wysunieciu tego CD-ROMu zmienia sie w modem. Jesli nie masz sterownikow lub/i menagera polaczen odpowiedniego do tego modelu, bedziesz widzial tylko CD.


Wróć do „FAQ - opracowania użytkowników, dyskusje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość