[Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Informacje o nowościach dotyczących dostępu do internetu, usług operatorów/ISP związanych z tematyką forum oraz nowościach (sprzęt, oprogramowanie, technologie) dotyczących internetu.

Moderator: Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22057
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

[Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: ja.michal » 2015-01-21, 20:53

Użytkownicy darmowego internetu od Aero2 informują w sieci, że karty logują się do sieci 2G i 3G Plusa.

Więcej szczegółów: http://jdtech.pl/2015/01/karty-aero2-lo ... lusie.html

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10420
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: krystianb » 2015-01-21, 21:43

Tak mi się właśnie wydawało, że nie włączyłem u900 w modemie po zabawach z innym operatorem. Faktycznie jeszcze działa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

Awatar użytkownika
dexter18
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1369
Rejestracja: 2011-05-15, 13:57
Lokalizacja: Siucice

Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: dexter18 » 2015-01-22, 20:40

Miałem taką sytuację.
Huawei E3276 +TP Link MR3420 V2 + TL-WR841N
Cybertech 15 dBi--- ATK-20
Plus Power LTE 25GB+ Noc 100 GB

michnikus
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-06-14, 12:57

Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: michnikus » 2017-06-14, 13:04

Witam, obecnie od jakiś 2 tygodni mam ten problem...Aero 2 loguje się poprzez nadajnik Plusa do sieci EDGE (2G) zamiast do 3G.

Próbowałem wymusić na modemie Huawei e3131 przez program top-net działanie na paśmie 900 jednak modem tego nie przyjmuje i nadal pracuj w sieci EDGE. Próbowałem coś działać przez komendy AT, ale nic.
Oczywiście program z Playa do obsługi modemu jest wyłączony.
Próbowałem też w 2 innym miejscach w moim mieście i w obu modem działa poprawnie oraz łączy się od razu z siecią 3G.

Macie jakiś pomysł co z tym można zrobić?

z góry za wszelki pomysł :)

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10420
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: krystianb » 2017-06-15, 11:16

michnikus pisze:Próbowałem wymusić na modemie Huawei e3131 przez program top-net działanie na paśmie 900 jednak modem tego nie przyjmuje i nadal pracuj w sieci EDGE. Próbowałem coś działać przez komendy AT, ale nic.
Nie możliwe, robisz coś źle. Po poprawnym wymuszeniu 3g modem loguje się do 3g albo wisi no signal.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

michnikus
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-06-14, 12:57

Re: [Uwaga] Karty BDI Aero2 logują się do sieci 2G i 3G Plusa

Postautor: michnikus » 2017-06-26, 12:09

wszytko zostało zrobione poprawnie na serio...sprawdzałem to 3 razy oraz wczytywałem w strony o konfiguracji..

Wczoraj po 3 dniach nie używania za pierwszym razem połączył mnie do 3g, ale już po godzinie nie chciał i wrócił do 2g....to wygląda zatem na modem, ale gdzie szukać, bo mi pomysłów już brak...pomożecie :)


Wróć do „NEWSy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość