Zasięg WiMax Era

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6735
Rejestracja: 2007-09-12, 21:16
Lokalizacja: Z dziczy

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Patryk » 2010-04-02, 21:11

Blido pisze:a Era stawia BS-y Wimaksa tylko na węzłach aby zanadto nie obciążać radiolinii.


Stacja w Łodygowicach, której fotkę zamieściłem wcześniej, ma jedno łącze radiowe (szkła też nie ma) więc nie tylko na węzłach :]

Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy
Posty: 3000
Rejestracja: 2008-02-21, 23:30
Lokalizacja: WL

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Blido » 2010-04-02, 21:39

Adamusek xD pisze:To takie małe (względnie małe) kwadratowe anteny?

Tak.
Patryk pisze:Stacja w Łodygowicach, której fotkę zamieściłem wcześniej, ma jedno łącze radiowe (szkła też nie ma) więc nie tylko na węzłach

Widocznie nie mieli gdzie indziej postawić tego BS-a? Tak czy inaczej logiczne, że jeśli tylko jest możliwość to będą stawiać na węzłach.

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6735
Rejestracja: 2007-09-12, 21:16
Lokalizacja: Z dziczy

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Patryk » 2010-04-02, 21:50

Blido pisze:Widocznie nie mieli gdzie indziej postawić tego BS-a?


Moim zdaniem mieli, ale to jest Era...taki zasiedziały Play, jakość ta sama, pomysły tak samo mądre, i nigdy z nią nic nie wiadomo.

Adamusek xD
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 372
Rejestracja: 2008-04-15, 14:18
Lokalizacja: Samolubie

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Adamusek xD » 2010-04-04, 12:51

Przed chwilą dzwoniłem, konsultant powiedział z miejsca, że zasięg jest :D . Zapytałem czy BS nie jest właśnie w Samolubiu to mi powiedział, że nie ma takich informacji :dobani: . Tylko ma mapkę zasięgu...
Wciskał mi blueconnecta mówił, że jest tańszy.. Odpowiedziałem, że za to limitowany to sie chyba zdziwił, że WiMax nie :rotfl:




PS: Mogliby mapy interaktywne udostępnić (zakładam, że mają skoro wyszukują miejscowości :))

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy
Posty: 16484
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Jo_gurt » 2010-04-04, 15:50

W Święta tak męczyć konsultantów? ;)

Adamusek xD
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 372
Rejestracja: 2008-04-15, 14:18
Lokalizacja: Samolubie

Re: Zasięg WiMax Era

Postautor: Adamusek xD » 2010-04-04, 16:47

I tak siedzi, i tak :) Nie pozwoliłem mu się nudzić ;)


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości