[NETIA] Technicolor TG589VN

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

lukaszn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2010-03-02, 15:04
Lokalizacja: Hämeenlinna

[NETIA] Technicolor TG589VN

Postautor: lukaszn » 2011-07-03, 08:43

Dzień Dobry, na dłuższą metę problem jest strasznie męczący ale zamiast zwracać się z prośbami do Netii wolę zaczerpnąć trochę wiedzy i ewentualnie później egzekwować swoje prawa. Kłopot jest następujący: Zmieniałem umowę z Netią na świadczenie usług nielimitowanego szybkością połączenia z Internetem "Jaki masz drut taki masz Internet". Router Technicolor TG589VN jest owszem elegancko wyglądający i pewnie funkcjonalny gdyby nie pewien kłopot, W ciągu 5 minut Internet zostaje wyłączany i włączany 2-3 razy. Diody na routerze gasną i objawy są podobne gdybym wcisnął przycisk reset lub ponownie włączył router. Są chwile, że wszystko jest dobrze i trwa to kilka godzin mam na myśli ciągłe działanie bez rozłączania. Reset urządzenia, ponowne uruchamianie nic nie daje, może źle konfiguruje router ? Jeśli nic się nie zmieni będę apelować do Netii o wymianę urządzenia.

Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9380
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: [NETIA] Technicolor TG589VN

Postautor: key » 2011-07-03, 08:51

lukaszn pisze:źle konfiguruje router

Watpie. Wyglada na powazniejsze problemy z routerem. Mozesz jeszcze sprobowac reset do ustawien fabrycznych i zobaczyc czy router zachowuje sie podobnie bez podpiecia do lini - jesli nie pomoze, wymiana pudelka.

lukaszn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2010-03-02, 15:04
Lokalizacja: Hämeenlinna

Re: [NETIA] Technicolor TG589VN

Postautor: lukaszn » 2011-07-03, 09:03

Dziękuje za odpowiedź, wydaję mi się że bez podpięcia linii telefonicznej do niego nie uruchamia się ponownie, ale sprawdzę to za jakiś czas ponieważ teraz potrzebuję dostępu do sieci. Ewentualnie jest możliwość zakupienia osobno routera obsługującego IPTV ? Aby działał Internet oraz telewizja świadczona przez Netię ?


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości