Wimax w Inei

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

imagashi
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2013-01-18, 23:35
Lokalizacja: Wielkopolska

Wimax w Inei

Postautor: imagashi » 2013-01-18, 23:40

Witam. Wczoraj był u mnie monter, który wymienił nadajnik internetowy a moja prędkość wzrosła z 1 mb do 6 mb. Pobieranie w granicach 600-700 kb/s mnie w pełni satysfakcjonuje, jednak gdy próbuję grać on-line dość często mam bardzo częste i dość wysokie wahania pingu, np. średnio najniższy ping to 82, a w pewnych momentach dnia ping ten skacze co sekunde z 80 do 2000, do 600 itp itd. Na dawnej 1 mb radiówce mimo, iż prędkość downloadu była niska, to ping przez większość dnia utrzymywał się na 27. Czy jest to spowodowane tym, że jeszcze nie dostarczyli mi nowego routera i cały czas korzystam z TP-Link TL-WR340G czy jest to bezpośrednia wina dostawcy, nadajnika? Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Wimax w Inei

Postautor: Jo_gurt » 2013-01-19, 08:47

Raczej nie jest to wina routera.

jarek999
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1570
Rejestracja: 2011-07-13, 15:51
Lokalizacja: Łódź

Re: Wimax w Inei

Postautor: jarek999 » 2013-01-19, 14:34

imagashi pisze: częste i dość wysokie wahania pingu, np. średnio najniższy ping to 82, a w pewnych momentach dnia ping ten skacze co sekunde z 80 do 2000, do 600 itp itd. cały czas korzystam z TP-Link TL-WR340G czy jest to bezpośrednia wina dostawcy, nadajnika?
Jeżeli komputer podłączony do routera poprzez kabel to ewidentnie wina po stronie dostawcy (jest to wręcz szokujące bo to nie jest internet mobilny-3-4G z nieokreśloną liczbą odbiorców w danym czasie). :dobani:
jareq

imagashi
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2013-01-18, 23:35
Lokalizacja: Wielkopolska

Re: Wimax w Inei

Postautor: imagashi » 2013-01-19, 16:20

W tym tygodniu ma jeszcze przyjechać ktoś od nich z tym nowym routerem. Czekać na ta wizytę i wtedy mu powiedzieć o problemie czy od razu zadzwonić do nich i się spytać dlaczego tak się dzieje?


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość