Ping

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

skrzypiec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2013-01-05, 12:43
Lokalizacja: Łodzkie

Ping

Postautor: skrzypiec » 2013-01-19, 19:10

Mam wimax 2mb/s chcialem przestawic antene na blizszy nadajnik lecz nie udalo mi sie z nim polaczyc...
Napisalem e-maila do operatora w celu przekierowania mnie na blizszy nadajnik.
Czy mam szanse aby to zrobili??
net od Mnitelecom

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10504
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Ping

Postautor: krystianb » 2013-01-20, 03:16

skrzypiec pisze:Czy mam szanse aby to zrobili??
Z tego co inni piszą nie ma szans, nikt się tym w T-mobile nie zajmuje, a kończące się umowy są wypowiadane przez operatora.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

skrzypiec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2013-01-05, 12:43
Lokalizacja: Łodzkie

Re: Ping

Postautor: skrzypiec » 2013-01-20, 17:04

tyle ze ja nie mam net'a od T-mobile tylko do Mnitelecom (dawna pilicka)

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10504
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Ping

Postautor: krystianb » 2013-01-20, 17:28

Oj coś mi się pomyliło.
Cóż każda stacja ma swoje parametry, operator powinien rozkładać obciążenie po równo, po odpaleniu nowej stacji najczęściej nie ma ekonomicznego uzasadnienia do rekonfiguracji starych klientów. A co do samego pingu to odległość od stacji ma pomijalne znaczenie, ważny jest tylko poziom sygnału i obciążenie stacji i dalszej infrastruktury operatora.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

skrzypiec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2013-01-05, 12:43
Lokalizacja: Łodzkie

Re: Ping

Postautor: skrzypiec » 2013-01-20, 19:09

byc moze, lecz moj sasiad ma internet od tego samego operatora i ciagnie internet z blizszego nadajnika...a roznica mojego pingu z jego pingiem to jakies 60-80 ms

skrzypiec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2013-01-05, 12:43
Lokalizacja: Łodzkie

Re: Ping

Postautor: skrzypiec » 2013-01-21, 20:18

wiec jak do nich napsialem by polaczyc sie z blizszym nadajnikiem to zeobia mi to czy beda glupio odpowiadac???

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21671
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Ping

Postautor: wojteks » 2013-01-21, 20:27

skrzypiec pisze: to zeobia mi to czy beda glupio odpowiadac?

My tu tego nie zgadniemy, wróżyć nie bardzo potrafimy.
Nie pomagam na PW!

skrzypiec
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2013-01-05, 12:43
Lokalizacja: Łodzkie

Re: Ping

Postautor: skrzypiec » 2013-01-22, 17:52

moze i tak ale to mi nie pomaga


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości