[Netia] Konfiguracja Routera Intellinet

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

lukaszn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2010-03-02, 15:04
Lokalizacja: Hämeenlinna

[Netia] Konfiguracja Routera Intellinet

Postautor: lukaszn » 2013-05-22, 15:27

Witam użytkowników, kupiłem router (Intellinet Wireless 150N ADSL2+ Modem) mam mały problem z konfiguracją pod Net24 usługę Netii. W konfiguracji jest gotowy szablon dla Netia wpisuje więc login xxxxx@net24.com.pl oraz hasło xxxxx akceptuję i czekam na restart urządzenia - niestety połączenia z Internetem brak... Przy manualnym wpisie VPI 8 VCI 35 loginu i hasła także nic. Może ktoś z użytkowników posiada w/w sprzęt i zna odpowiednie ustawienia ?

Usługa NET24 jest na łączach NETII.

Pozdrawiam

Obrazek

Ustawiam tak: VPI 8, VCI 35
PPoE LLC
Wpisuje login oraz hasło i dodaje profil.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: [Netia] Konfiguracja Routera Intellinet

Postautor: Jo_gurt » 2013-05-22, 16:58

Zaznaczasz NAPT? Co ustawiasz w channel mode?

lukaszn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2010-03-02, 15:04
Lokalizacja: Hämeenlinna

Re: [Netia] Konfiguracja Routera Intellinet

Postautor: lukaszn » 2013-05-22, 17:15

Obrazek

Dodam że wpisuję login i hasło wielkimi literami, małymi kombinuję i nie daje to żadnych efektów. Z modemem Technicolor TG589vn działa wszystko poprawnie


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość