Wimax Inea

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu WiMax z firmy Netia, T-Mobile (Era) (Polska Telefonia Cyfrowa).

Moderator: Moderatorzy

bukkakewarrior
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-05-23, 17:11
Lokalizacja: Poznań

Wimax Inea

Postautor: bukkakewarrior » 2013-05-23, 17:49

Witam,
Dzisiaj zamontowali mi Wimax od Inea(radiówka). Wszystko ładnie zamontowali, zasięg też jest bardzo dobry. Schodki zaczynają się z moją kartą sieciową. W instrukcji której dostałem mam skonfigurować router, jest powiedziane bym wszedł na sieć lokalną tam właściwości i kliknął na Protokół Internetowy(TCP/IP). I tu jest problem ja takiego czegoś nie mam. I jeszcze wyskakuje mi dymek że mam ograniczoną łączność. http://zapodaj.net/06370e31b3907.jpg.html http://zapodaj.net/83cbdd9bb109d.jpg.html O co tu loto ja jestem zielony w tych sprawach. Wdzięczny byłbym za pomoc :)

Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1277
Rejestracja: 2008-03-11, 14:15
Lokalizacja: Lubelskie

Re: Wimax Inea

Postautor: KrissTofferr » 2013-05-23, 18:30

bukkakewarrior pisze:kliknął na Protokół Internetowy(TCP/IP).
Najpierw "Zainstaluj" - Protokół TCP/IP v4.

bukkakewarrior
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-05-23, 17:11
Lokalizacja: Poznań

Re: Wimax Inea

Postautor: bukkakewarrior » 2013-05-23, 19:05

Jak mam to zainstalować ? Mam ściągnąć czy jak ?

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy
Posty: 16484
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Wimax Inea

Postautor: Jo_gurt » 2013-05-24, 06:01

No przecież na pierwszym screenie masz przycisk "Zainstaluj...".

bukkakewarrior
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-05-23, 17:11
Lokalizacja: Poznań

Re: Wimax Inea

Postautor: bukkakewarrior » 2013-05-24, 12:10

nie działa pisze że nie może odnalesc określonego pliku

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9303
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Wimax Inea

Postautor: key » 2013-05-24, 12:16

To zacznij od instalacji oryginalnego i legalnego windowsa....

bukkakewarrior
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2013-05-23, 17:11
Lokalizacja: Poznań

Re: Wimax Inea

Postautor: bukkakewarrior » 2013-05-24, 13:14

heh to żeś pomógł. to ja ci powiem tak nie stać mnie

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy
Posty: 16484
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Wimax Inea

Postautor: Jo_gurt » 2013-05-24, 13:18

bukkakewarrior pisze:heh to żeś pomógł.

Niestety, ale rada bardzo rozsądna - masz uwalony/niekompletny system.

bukkakewarrior pisze: nie stać mnie

-> Linux

Zamykam.


Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość