Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Czyli nowe testy, recenzje, opisy w trakcie tworzenia.

Moderator: Moderatorzy

krystwie
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2015-02-26, 13:24
Lokalizacja: Warszawa

Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: krystwie » 2015-02-26, 13:32

Witam, kupiłem nowy laptop i mam problem z Aero2.

moje dane:
Dell 5550 HSPA Wersja sterownika modemu: 7.1.0.1
DeLL Mobile Broadband Manger Version: CXP 901 4396/11-7.2.1.0
Windows 8.1


Aplikacja wywala błąd: No data connection avaliable

Proszę o pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mati92
Stały użytkownik forum
Posty: 105
Rejestracja: 2013-03-02, 22:49
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski

Re: Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: mati92 » 2015-02-26, 21:42

Kilka pytań:
1.Czy jesteś w zasięgu sieci aero2 ?
2.Czy ustawiony jest prawidłowy apn (dla aero2 jest to apn darmowy) ?
3.Czy internet od innego operatora działa ?

krystwie
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2015-02-26, 13:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: krystwie » 2015-02-27, 14:09

1) tak
2) apn ustawiony na darmowy
3) karta innego operatoru od razu dziala
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8429
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: key » 2015-02-27, 14:41

Karta dziala z innym modemem?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21509
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: wojteks » 2015-02-27, 17:05

krystwie pisze: karta innego operatoru od razu dziala

Jaki operator? Do Aero2 BDI musi być włączony Roaming.
Nie pomagam na PW!

krystwie
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2015-02-26, 13:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Dell 7240, modem 5550 HSPA+ Aero2

Postautor: krystwie » 2015-02-27, 17:14

Zadziałała karta Tmobile
Karty nie sprawdzałem z innymi modemami. Dzis wieczorem do zrobię.
Jesli chodzi o operatora aktualnie mam ustawione "automatyczne". Mam dostepną listę, ale gdy wybieram ręcznie to wywala błąd. Roaming chyba włączony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Testy, recenzje, opisy - w "budowie"”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość