Orange Freedom Pro a Linux

Wszystko na temat internetu za pomocą sieci WiFi, WiMAX, CDMA pod systemem Linux.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10455
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Orange Freedom Pro a Linux

Postautor: krystianb » 2011-02-16, 00:40

ra-v pisze:komendy AT są od tego
Jak masz zablokowane wyłączenie pinu na karcie sim to niczym tego nie ruszysz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1540
Rejestracja: 2009-11-08, 22:59
Lokalizacja: Fryzjer City

Re: Orange Freedom Pro a Linux

Postautor: ra-v » 2011-02-17, 21:19

Miałem na myśli że można komendami AT wysłać PIN do urządzenia - wpisuje się to w polach lub skryptach.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i

derek
Użytkownik forum
Posty: 33
Rejestracja: 2011-07-07, 18:36
Lokalizacja: made in poland

Orange Freedom Pro a Linux

Postautor: derek » 2011-07-07, 18:50

Wiitam serdecznie użytkowników, zakupiłem właśnie internet orange pro i modem axesstel 410 i mam taki problem że system go nie widzi, aplikację axessmanager uruchamiam przez wine, i po uruchomieniu otrzymuję komunikat że nie wykryto urządzenia. Jest to o tyle dziwne że aplikacja uruchamia połączenie z internetem losowo, raz na jakiś czas uruchomi połączenie nie jako z automatu, po prostu po kliknięciu na ikonkę axesmanagera i podaniu pinu internet startuje bez zarzutu. System to mageia1, jak sobie z tym poradzić miał ktoś podobny problem, pozdrawiam

Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1540
Rejestracja: 2009-11-08, 22:59
Lokalizacja: Fryzjer City

Re: Orange Freedom Pro a Linux

Postautor: ra-v » 2011-07-07, 19:25

Jeśli chcesz używać modemu przez program WINE to musiał byś mieć zainstalowanego ndiswrappera i sterowniki.

Lepiej zainstaluj NetworkManagera i usb_modeswitch. U mnie 4 kliknięcia + połącz i mogłem się połączyć ze światem.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i

derek
Użytkownik forum
Posty: 33
Rejestracja: 2011-07-07, 18:36
Lokalizacja: made in poland

Re: Orange Freedom Pro a Linux

Postautor: derek » 2011-07-07, 20:22

Zainstalowałem networkmangera a usb switch jest już w systemie co dalej, zauważyłem coś dziwnego nie łaczy się przez aplikację dodaną do modemu tylko przez wbudowany modem atherosa i wówczas na pasku pisze że sieć jest dostępna na interfejsie przewodowym eth0 jest strasznie wolna rzedu 8-10kb. Pracuję na laptopie msi cr640 jest tam ubogi bios i nie ma możliwości wyłączenia karty atherosa aby łączył się przez modem axesstel.


Wróć do „Linux i internet radiowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość