Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Wszystko na temat internetu za pomocą sieci WiFi, WiMAX, CDMA pod systemem Linux.

Moderator: Moderatorzy

jjjanek1
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2008-04-04, 15:18
Lokalizacja: internet

Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: jjjanek1 » 2009-12-30, 14:12

Witam posiadam dysk sieciowy airlive 6500fs .Mam zainstalowany soft alternatywny lecz mam problem w ustawieniu FTP. Wszystko działa prawidłowo przy ustawieniu standardowym lecz chciał bym prosić osobę znającą się na Linuksie w ustawieniu ftp. posiadam adres ip zewnętrzny i za pomocą telnet chciałbym by jakaś osoba znającą się ustawiła miftp na email podam adres ip i o co mi chodzi w ustawieniach z góry wielkie dzięki za każdą pomoc.

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6776
Rejestracja: 2007-09-12, 21:16
Lokalizacja: Z dziczy

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Patryk » 2010-01-01, 15:17

jjjanek1 pisze:Mam zainstalowany soft alternatywny


Jaki to soft ?
OpenWRT ?

jjjanek1
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2008-04-04, 15:18
Lokalizacja: internet

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: jjjanek1 » 2010-01-01, 15:32

Witam i dziękuje za zainteresowanie się mym problemem soft to Alternatywny firmware C009s tworzony przez Jokera - dla R400b4. Pobrane http://airlive.lua.pl/download/index.php?path=Firmware+-+Alternatywny/ . Przede wszystkim zależy mi by na FTP ustawić dwa konta ( o odpowiednich loginach) by te dwie osoby mogły pobierać oraz wrzucać, czyli mieć pełny dostęp do wszystkich katalogów jak i pod folderów. A na koncie anonymous ustawić jeden folder gdzie osoba będzie mogła POBRAĆ pliki a drugi folder gdzie wrzucić.

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6776
Rejestracja: 2007-09-12, 21:16
Lokalizacja: Z dziczy

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Patryk » 2010-01-01, 19:04

jjjanek1 pisze:soft to Alternatywny firmware C009s tworzony przez Jokera


Oj to niestety nie pomogę.

jjjanek1
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2008-04-04, 15:18
Lokalizacja: internet

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: jjjanek1 » 2010-01-01, 19:06

Ale i tak dziękuje za chęć pomocy :szampan:

raf3317
Początkujący użytkownik forum
Posty: 10
Rejestracja: 2009-12-27, 21:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: raf3317 » 2010-01-02, 11:08

czy to urzadzenie dziala tez jako router? a jesli nie czy istnieje na rynku urzadzenie z funkcja dysku sieciowego i routera jednoczesnie? dzieki za info

Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy
Posty: 3000
Rejestracja: 2008-02-21, 23:30
Lokalizacja: WL

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Blido » 2010-01-02, 13:50

raf3317 pisze:czy to urzadzenie dziala tez jako router?

Tak, to jest router z funkcją dysku sieciowego.

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6776
Rejestracja: 2007-09-12, 21:16
Lokalizacja: Z dziczy

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Patryk » 2010-01-02, 15:42

jjjanek1 pisze:Tak, to jest router z funkcją dysku sieciowego.


Bzdura,to jest zwykła obudowa NAS :]
Gdzie Ty tam widzisz router ?

[ Dodano: 2010-01-02, 15:44 ]
raf3317 pisze:a jesli nie czy istnieje na rynku urzadzenie z funkcja dysku sieciowego i routera jednoczesnie?


Sporo takich urządzeń jest na rynku,np.TP-Link TL-WR1043ND: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21530

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Jo_gurt » 2010-01-02, 22:00

Asus kiedyś wypuścił router z miejscem na włożenie dysku do obudowy, ale to raczej mało popularne rozwiązanie ze względu na cenę.

airman

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: airman » 2010-05-11, 02:10

Patryk pisze:
jjjanek1 pisze: [...]


Bzdura,to jest zwykła obudowa NAS :]
Gdzie Ty tam widzisz router ?
[...]
Sporo takich urządzeń jest na rynku,np.TP-Link TL-WR1043ND: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21530


On prawi dobrze panowie ;P wystarczy odpowiednio skonfigurowac linucha bo to on drzemie w nim pod postacia alternatywnego oprogramowania ;)
Przy odrobinie wyobrazni mozna wyciagnac z tego wiele.
Producent nie dal mozliwosci uzywania go jako serwera wydruku a jednak wiekszosc go do tego uzywa ;P

U mnie pracuje jako router,NAS, serwer pocztowy,serwer wydruku i dla zabawy zapodalem mu jeszcze apache'a.

elo

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-05-11, 07:46 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!
Ostatnio zmieniony 2010-05-11, 06:46 przez airman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Pomoc w ustawieniu ftp airlive 6500

Postautor: Jo_gurt » 2010-05-11, 07:24

airman pisze:serwer pocztowy

:zdziwko: To chyba nie prowadzisz zbyt bujnej korespondencji ;)
Dorzuć Squida ;)


Wróć do „Linux i internet radiowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości