axesstel mv410r i łączenie jako modem

Wszystko na temat internetu za pomocą sieci WiFi, WiMAX, CDMA pod systemem Linux.

Moderator: Moderatorzy

pawelpc
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2008-08-30, 20:42
Lokalizacja: Sobieszyn

axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: pawelpc » 2010-12-07, 15:36

Witam. Mam taki problem ponieważ muszę użyć tego routera jako modem i nie wiem jak się z nim połączyć przez konsolę ponieważ modem ma być podłączony do serwera muszę o zrobić na konsoli. Poproszę o szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22199
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: wojteks » 2010-12-07, 16:24

pawelpc pisze: nie wiem jak się z nim połączyć przez konsolę

Podłącz się z Windows, skonfiguruj i zapomnij. Konsola do niczego nie jest potrzebna jak router będzie działał.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

pawelpc
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2008-08-30, 20:42
Lokalizacja: Sobieszyn

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: pawelpc » 2010-12-07, 16:49

Router mam skonfigurowany i działa jak należy ale potrzebuje go jako modem i tu jest pies pogrzebany dlatego jakby ktoś miał gotowy skrypt byłbym bardzo wdzięczny. A tak poza tym nie mam $Windowsa$:)

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22199
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: wojteks » 2010-12-07, 18:48

pawelpc pisze:ale potrzebuje go jako modem i tu jest pies pogrzebany

Przecież nie będziesz się nim nigdzie wdzwaniał więc jako sam modem i to przez USB jest mało przydatny. Nie wiem jakie masz potrzeby ale podłączenie pod ethernet wydaje się prostszą i lepszą opcją.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

pawelpc
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2008-08-30, 20:42
Lokalizacja: Sobieszyn

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: pawelpc » 2010-12-07, 19:37

jakby mógł być przez ethernet to bym nie pisał ale potrzebuje go jako modem więc jakby ktoś wiedział jak zrobić to pod konsolą byłbym wdzięczny

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10455
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: krystianb » 2010-12-07, 22:58

pawelpc pisze:potrzebuje go jako modem
Jeśli chcesz być widzialny z zewnątrz to się nie da. Orange na cdma wszystkim blokuje wszystkie porty wchodzące, nie da się tego w żaden sposób ominąć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

pawelpc
Użytkownik forum
Posty: 37
Rejestracja: 2008-08-30, 20:42
Lokalizacja: Sobieszyn

Re: axesstel mv410r i łączenie jako modem

Postautor: pawelpc » 2010-12-07, 23:10

no to mnie pocieszyłeś:( muszę więc szukać czegoś w stylu vpn czy coś. Może macie co polecić oby za free:)


Wróć do „Linux i internet radiowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości