StarDSL

Dla obecnych i przyszłych użytkowników internetu satelitarnego TP, Astra2Connect, Tooway, skyDSL, VSAT.
Reklama:Szukasz dostawcy internetu satelitarnego w swojej miejscowości? Sprawdź www.dostawcy-internetu.pl/internet-satelitarny ogólnopolski katalog dostawców internetu.

Moderatorzy: marcin, Moderatorzy

OneM
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2010-03-16, 18:20
Lokalizacja: Ełk

Re: StarDSL

Postautor: OneM » 2010-03-16, 21:53

Teraz to niewile prztransferowuję, bo jak pisałam StarDSL nie wie o co chodzi, że nie mam netu (tam parcują jeszcze większy laicy niż ja) i korzystam chwilowo z iPlusa znajomych, ale jest tragedia :)
A moża mógłbyś doradzić, jaką antenę wzmacniającą powinnam nabyć (chodzi mi o jej parametry)?

Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4198
Rejestracja: 2009-01-13, 20:05
Lokalizacja: Świdwin

Re: StarDSL

Postautor: sp6huk » 2010-03-16, 22:01

OneM pisze:A moża mógłbyś doradzić, jaką antenę wzmacniającą powinnam nabyć (chodzi mi o jej parametry)?
Dokładnie TAKĄ antenę musiałabyś kupić. Zapewne brałabyś taryfę Orange Free, więc do tego modem AnyData ADU-635WA, i konektor do połączenia anteny z modemem np. TAKI.

OneM
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2010-03-16, 18:20
Lokalizacja: Ełk

Re: StarDSL

Postautor: OneM » 2010-03-16, 22:21

Wszystko zanotowałam :) Jutro zabieram się do działania. Dzięki

EmTeeDee

Re: StarDSL

Postautor: EmTeeDee » 2010-06-12, 04:10

OneM pisze:Wszystko zanotowałam :) Jutro zabieram się do działania. Dzięki

Witam! i jak tam Twoje wojaże z netem??? Sorki że dopiero teraz przejrzałem ten temat :( Ja jestem z miejscowości Lipińskie Małe a łączę się z BTS w Oraczach i u mnie w lesie to działa.Napisz co u Ciebie jak by co to mogę wpaść na kawę z modemem CDMA ;)

OneM
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2010-03-16, 18:20
Lokalizacja: Ełk

Re: StarDSL

Postautor: OneM » 2010-06-13, 17:07

U mnie działa w miarę ok, znaczy zasiąg na 3 kreski, ale dość często mnie "wyrzuca" i musze od nowa uruchamiać modem.

EmTeeDee

Re: StarDSL

Postautor: EmTeeDee » 2010-06-13, 17:24

Jaki masz modem? i czy masz antenę zewnętrzną? u mnie bez anteny dioda jest pomarańczowo/czerwona i sygnał 2/3 kreski 90/94dBm.
A z anteną z dipola pełen zasięg 75/80dBm antenę mam skierowaną na Oracze.U Ciebie to powinno lepiej chodzić bo masz ''niedaleko''do Zawady Tworki.
U mnie Fantex też nie działa chodź w samej wiosce już tak,jest maszt ale mnie dzieli od niego kilometr lasu. :cry: No ale o szmatexsie są rożne opinie :hyhy: A jakie są Twoje opinie o necie satelitarnym? bo kiedyś zastanawiałem się i nad tą opcją :gwiazdki:

OneM
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2010-03-16, 18:20
Lokalizacja: Ełk

Re: StarDSL

Postautor: OneM » 2010-06-14, 16:04

Mam modem anydata, anteny zewn. jeszcze nie mam. Dioda miga na niebiesko.
Satelitarny był ok jeśli chodzi o przysył, ale wysył miałam gprs więc kiepsko, ale to było póki byl skysat plus ale po tym jak odsprzedali tę usługę firmie dsl to już tylko tragedia.
CDMA zdecydowanie lepsze tylko nie wiem czemu często muszę ponawiać uruchamianie modemu.

barteq7
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2010-05-08, 21:24
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: barteq7 » 2010-06-22, 18:11

Ostatnio obiło mi się o uszy, że z CDMA nie jest tak różowo jak piszą. Są problemy z przesyłem danych i ciężko jest osiągnąć max. prędkości... Czy to prawda?

EmTeeDee

Re: StarDSL

Postautor: EmTeeDee » 2010-06-22, 18:18

barteq7 pisze:Ostatnio obiło mi się o uszy, że z CDMA nie jest tak różowo jak piszą. Są problemy z przesyłem danych i ciężko jest osiągnąć max. prędkości... Czy to prawda?

Ja nie narzekam-nie mam innej alternatywy,więc cieszę się tym co mam ;) Do moich celów w zupełności wystarcza-a co do problemów to zależne jest od lokalizacji i userów na danym BTS -wiadomo net nie z gumy i parę ''pijawek'' szybko go zapcha :hyhy: Mój brat ma neta z kablówki i jak czasem u niego bywam-to ta jego prędkość jakoś nie powala mnie na kolana :cfaniak: Dużo ludi nawet przeszło z Neo do CDMA - bo taniej ;)

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10509
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: StarDSL

Postautor: krystianb » 2010-06-22, 18:48

barteq7 pisze: i ciężko jest osiągnąć max. prędkości...
Daj przykład mobilnej sieci gdzie można osiągać maksymalne prędkości wszędzie i zawsze.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4198
Rejestracja: 2009-01-13, 20:05
Lokalizacja: Świdwin

Re: StarDSL

Postautor: sp6huk » 2010-06-22, 19:21

barteq7 pisze:Ostatnio obiło mi się o uszy, że z CDMA nie jest tak różowo jak piszą
Ja nie mam zastrzeżeń, do Orange'owego CDMA,
barteq7 pisze:Są problemy z przesyłem danych
Nic podobnego nie uświadczyłem. Możesz rozwinąć swoją myśl ?,
barteq7 pisze:ciężko jest osiągnąć max. prędkości... Czy to prawda?
3,1 Mb/s, to rzeczywiście nigdy nie miałem, ale ~2,8 Mb/s, spokojnie.

EmTeeDee

Re: StarDSL

Postautor: EmTeeDee » 2010-06-22, 19:29

Tak jak wspomniałem-w niedzielę byłem u brata i chciałem pobrać patcha do gry-ponad 1GB i jak pokazało że będzie się ściągać ponad godzinę to zrezygnowałem :szok: Jedyny plus to że ma bez limitu-gry tak samo mu lagują jak i dla mnie.

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy
Posty: 5636
Rejestracja: 2006-02-20, 22:13
Lokalizacja: Bratoszewice

Re: StarDSL

Postautor: Sundance_kid » 2010-06-22, 22:48

onimusza666 pisze:jak pokazało że będzie się ściągać ponad godzinę to zrezygnowałem :szok:

Kurka, a ja swego czasu tyle mogłam czekac na mp3. Jak to się ludzie rozpiescili :rotfl:

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22268
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-23, 18:19

Ja swego czasu ściągnąłem Vistę testową ze strony MS na EDGE koło 17KB/s. To było DVD koło 3GB. :hyhy:

barteq7
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2010-05-08, 21:24
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: barteq7 » 2010-06-23, 20:41

ja.michal pisze:Ja swego czasu ściągnąłem Vistę testową ze strony MS na EDGE koło 17KB/s. To było DVD koło 3GB. :hyhy:


Ile Ci to zajęło??:)


Wróć do „Internet satelitarny (Astra2Connect, Tooway, VSAT)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość