StarDSL

Dla obecnych i przyszłych użytkowników internetu satelitarnego TP, Astra2Connect, Tooway, skyDSL, VSAT.
Reklama:Szukasz dostawcy internetu satelitarnego w swojej miejscowości? Sprawdź www.dostawcy-internetu.pl/internet-satelitarny ogólnopolski katalog dostawców internetu.

Moderatorzy: marcin, Moderatorzy

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-23, 20:56

Zostawiłem na 3 dni komputer. Nie wiem czy jakieś skoki były czy wznowienia.

hary
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2010-04-30, 21:41
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: hary » 2010-06-24, 20:44

Chciało ci się tyle czekać?

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-06-24, 21:58 ]
A może by tak od razu pisać poprawnie, z dużej litery zdanie zacząć?
Ostatnio zmieniony 2010-06-24, 20:58 przez hary, łącznie zmieniany 1 raz.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-25, 14:28

I tak na wykłady chodziłem i wyjazd miałem więc nie było problemu. Ale to stare czasy. Teraz neo prawie 20. :] Prawie bo leci do 15.

hary
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2010-04-30, 21:41
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: hary » 2010-06-26, 19:32

Prehistoria :) masz szczęście że masz chociaż neo. Ja wg TPSA jestem nierentowny :(
Ostatnio zmieniony 2010-06-28, 19:29 przez hary, łącznie zmieniany 1 raz.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-26, 19:38

hary, też tak miałem. Po przeprowadzce jest inaczej.

barteq7
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2010-05-08, 21:24
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: barteq7 » 2010-06-27, 09:24

To bardziej opłaca się przeprowadzka niż zakup alternatywnego może wolniejszego netu??:)

hary
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2010-04-30, 21:41
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: hary » 2010-06-28, 18:02

ja tak właśnie mam po przeprowadzce :) nikt nie chce mi neta podłaczyć (mówimy o takim który ma jakąś normalną prędkość i jest bez limitu)

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-28, 19:48

To WiMax w Erze lub Netii. Łącze jak po kablu praktycznie. Bez limitów. Prędkość do 1Mb/s. Z reguły zawsze jest ten 1Mb/s.

hary
Użytkownik forum
Posty: 31
Rejestracja: 2010-04-30, 21:41
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: hary » 2010-06-29, 21:07

netia brak zasiegu, era niestety tez :(

barteq7
Użytkownik forum
Posty: 34
Rejestracja: 2010-05-08, 21:24
Lokalizacja: wawa

Re: StarDSL

Postautor: barteq7 » 2010-06-30, 20:39

a ten WiMax to chyba radiówka?

Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy
Posty: 4195
Rejestracja: 2009-01-13, 20:05
Lokalizacja: Świdwin

Re: StarDSL

Postautor: sp6huk » 2010-06-30, 20:52

barteq7 pisze:a ten WiMax to chyba radiówka?
Tak, WiMAX to internet bezprzewodowy.

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-30, 20:58

Komórkowy też można nazwać radiówką. :cfaniak:

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22182
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: StarDSL

Postautor: wojteks » 2010-06-30, 21:00

ja.michal pisze:Komórkowy też można nazwać radiówką.

A satelitarny to nie? Może lepsza nazwa by była mikrofalowy bo na 10-12GHz leci?
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22247
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: StarDSL

Postautor: ja.michal » 2010-06-30, 21:03

Wszystko co na falach można nazwać radiówką. Dlatego nie lubię tego określenia.

bartoszj
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2011-01-11, 18:23
Lokalizacja: Otwock

Re: StarDSL

Postautor: bartoszj » 2011-01-11, 19:30

Przepraszam za odgrzewanie, ale również mam sporo do powiedzenia w temacie. Również nie obyło się bez problemów ze StarDSL i trwają do dzisiaj.
Umowa została podpisana we wrześniu (przy czym nie omieszkali zafakturować sierpnia, mimo że nie miałem pojęcia, że jestem podłączony- umowa z X3M była rozwiązania, a z nimi jeszcze nie podpisana) 2009 i już na początku były problemy, ponieważ internet nie chodził przez pierwsze 2 tygodnie. Potem uruchomili, ale wszystko szło jak krew z nosa, badania prędkości wykazywały maksymalnie 0,5 Mbita, a posiadałem pakiet zapewniający teoretycznie 2 Mbit (po "promocyjnej" cenie 359zł/miesiąc, nie wspominając o cenie sprzętu !!!).
Na e-maila ze skargą i pomiarami prędkości nikt nie raczył odpowiedzieć. Po liście poleconym również nie otrzymałem odpowiedzi, ale jedną fakturę obniżyli o całe 100zł (jak się niedawno okazało, z powodu jakiegoś innego problemu, a więc pozostali głusi na moją reklamację).
Gdy złożyłem chęć rozwiązania umowy z powodu niedotrzymania umowy przez operatora, nagle się okazało że internet zaczął chodzić jak ta lala (o czym nie miałem okazji się przekonać, bo już dawno odłączyłem to dziadostwo), a poprzednie prędkości wynikały ze złego ustawienia anteny, o którym nikt nie raczył wspomnieć pomimo moich reklamacji. Pozostaje pytanie dlaczego nagle ustawienia się poprawiły, skoro nikt ode mnie się do niej nie dotykał, a ostatnią osobą która to robiła, był technik z X3M.
Od jakiegoś pół roku trwa przepychanka na pisma, w których oczywiście nie widzą swojej winy, ale jednak zaproponowali zapłacenie kary obniżonej do 75% (ciekawe skąd ta wspaniałomyślność, bo chyba nie z troski o klienta?). Od kilku miesięcy wszystkie ich faktury lądują w koszu, a ostatnio zaczęli grozić wpisaniem na listę dłużników albo czymś w tym stylu. W każdym razie sprawie przygląda się rzecznik konsumenta i pewnie dam to prawnikowi, bo denerwuje mnie, że ktoś nie traktuje klienta poważnie nie wywiązując się z umowy, ale upomnieć się kasę to są pierwsi.

PS
Nie wspomniałem, że w czasie rozmowy telefonicznej ich pracownik zwalił wszystko na winę Astry. Gdy w oficjalnym piśmie poprosiłem o wyjaśnienie sprawy z Astrą, ten sam pracownik odpowiedział (już w piśmie) lakonicznie, że to nie wina satelity... i już. Takie argumenty przedstawił.


Wróć do „Internet satelitarny (Astra2Connect, Tooway, VSAT)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości