Access point jak switch WiFi

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

wifilan
Użytkownik forum
Posty: 26
Rejestracja: 2009-02-02, 14:10
Lokalizacja: Kraków

Access point jak switch WiFi

Postautor: wifilan » 2017-07-06, 07:16

Potrzebuję rozdzielić łącze internetowe z funboxa na 3 piętra ( 3 sieci Wifi o różnym SSID). Mam do wykorzystania 2 AP. I teraz czy jeśli ustawie je na pozostałych 2 piętrach i podłączę do nich kabel od funboxa to mogę utworzyć na nich odrębne SSID przy ustawieniu pracy jako AP. Czy będzie się to gryzło?
Chcę ustawić je na statycznym IP z bramką na funboxa i wyłączyć DHCP. Czy pójdzie to?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21498
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Access point jak switch WiFi

Postautor: wojteks » 2017-07-06, 11:20

Jakie masz te AP, z routerem czy bez?
Nie pomagam na PW!

wifilan
Użytkownik forum
Posty: 26
Rejestracja: 2009-02-02, 14:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Access point jak switch WiFi

Postautor: wifilan » 2017-07-06, 11:23


Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21498
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Access point jak switch WiFi

Postautor: wojteks » 2017-07-07, 08:22

Powinny działać tak jak chcesz.
Nie pomagam na PW!

wifilan
Użytkownik forum
Posty: 26
Rejestracja: 2009-02-02, 14:10
Lokalizacja: Kraków

Re: Access point jak switch WiFi

Postautor: wifilan » 2017-07-10, 14:24

Poszło dzięki!


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość