Wzmacniacz wi-fi TP-LINK WA855RE

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
morfik
Użytkownik forum
Posty: 35
Rejestracja: 2016-06-07, 18:56

Re: Wzmacniacz wi-fi TP-LINK WA855RE

Postautor: morfik » 2016-09-10, 11:43

No ale koło tego routera masz jakieś gniazdko sieciowe? Tam gdzie się znajdujesz chyba tez masz jakieś gniazdko? Do tego gniazdka sieciowego obok routera wpinasz jeden transmiter powerline i łączysz go z routerem skrętką. U siebie podłączasz do gniazdka drugi transmiter z AP i odbierasz sieć po wifi. Nie wiem dlaczego tak jakoś dziwnie kombinujesz. :D

jurekz1978
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-09-12, 20:00

Re: Wzmacniacz wi-fi TP-LINK WA855RE

Postautor: jurekz1978 » 2018-09-22, 18:35

tyle, że dodatkowo gniazda muszą być na jednej fazie o co już nie zawsze tak łatwo. Mam np tak, że pól mieszkania jakby noże przeciął, że po jednej stronie jest jedna faza, a po drugiej też inna i router musi u mnie na parapecie stać a sieć wifi chcę przerzucić na drugą stronę mieszkania. Nie da się po drugiej stronie w gniazdkach jest inna faza. Tak więc to rozwiązanie nie zdaje egzaminu. Mam wzmacniacz WiFi i go ustawić tak na max 2/3 zasięgu routera głównego to dość dobrze poprawia moc sieci WiFi. Najgorzej jak go umieścić na końcu zasięgu głównej sieci. Wtedy niby pokazuje, że zasięg ok, ale prędkość tej sieci ze wzmacniacza jest sporo niższa. Ja jak bym miał na piętro net dostarczeć to jednak bym z kablem pokombinował, jak się nie da wewnątrz to bym go puścił przez okno po zew. ścianie na piętro, często można by też kominem wentylacyjnym puścić. No chyba, że już nic wymyśleć się nie da

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8764
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Wzmacniacz wi-fi TP-LINK WA855RE

Postautor: key » 2018-09-24, 08:14

jurekz1978 pisze:tyle, że dodatkowo gniazda muszą być na jednej fazie o co już nie zawsze tak łatwo.

Nie musza.

Jesli w mieszkaniu masz podlaczone cos na 3 fazy (n.p. piec w kuchni) to zasilanie sprzega fazy. Jesli nie, to dokladasz kostke spinajaca fazy, n.p. https://www.kemo-electronic.de/datashee ... 0030du.pdf

jurekz1978
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-09-12, 20:00

Re: Wzmacniacz wi-fi TP-LINK WA855RE

Postautor: jurekz1978 » 2018-09-24, 16:20

Nie wiem czy to o fazy chodzi, ale rzeczywiście już nie musi tak być. Urządzenia Fritz polecam tyle że cholernie drogie


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość