Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

dre4merOn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2016-10-03, 09:16

Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Postautor: dre4merOn » 2019-03-31, 07:37

Cześć nie mogę wpiąć złącza connectora w druty do kabla sieciowego cat6 ekranowanego. Albo mam nie odpowiedni albo źle do tego podchodzę. Mogę zrobić zdjęcie jeśli potrzeba. Jednak bardzo ciężko wchodzi a na YT wszystkim których oglądałem wchodzi gładko prawie jak w masło. Poproszę o poradę co zrobić wymienić konektor czy bez konektora spróbować?

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21966
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Postautor: wojteks » 2019-03-31, 08:29

Do cat6 potrzeba inny wtyk rj45 niż do niższych kategorii
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

dre4merOn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2016-10-03, 09:16

Re: Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Postautor: dre4merOn » 2019-03-31, 08:50

Mam wtyk dedykowany do cat6 kupiłem 10 sztuk mam też do cat5. Kable i conector wchodzą do wtyczki cat6 tylko nie może przejść connector przez druty. Trochę wchodzi ale nie mogę go przeciągnąć do końca kabla.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21966
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Postautor: wojteks » 2019-03-31, 09:47

Występuje wiele wersji wtyków nawet tych do cat6 czy cat5, wtyk musi pasować do kabla więc może tu coś nie pasuje.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

dre4merOn
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2016-10-03, 09:16

Re: Nie mogę wpiąć złącza w druty cat6 by poprawnie go zarobić

Postautor: dre4merOn » 2019-03-31, 09:51

Tak też mi się wydaje, że kupiłem nie odpowiednie wtyczki by założyć druty. A powiedz mi jakbym zdjął z wszystkich kabli izolacje i założył wtyczkę? Trzymało by się to kupy?


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości