HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

Dogma
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2021-08-08, 11:24

HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Postautor: Dogma » 2022-03-26, 02:37

Witam
Do tej pory posiadam router Asus RT-AC56U jako AP z Fresh tomato 2021.02 współpracujący z modemem USB 3372s. Dostałem router huawei B525s-023a, i teraz jego chcę używać jako łącze LTE. Dla znających fresh tomato jak to ogarnąć od stony WAN, aby dalej asus był AP. Nadmienię że modem USB może być łączem rezerwowym gdyż mam dwie karty SIM.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 24940
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: PL

Re: HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Postautor: wojteks » 2022-03-26, 08:55

Asus ma być AP czy routerem i AP.
Nie pomagam na PW!

Mig25
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 690
Rejestracja: 2015-08-25, 18:45
Lokalizacja: z Nienacka

Re: HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Postautor: Mig25 » 2022-03-26, 09:03

W ciemno, ustawienie do ustawień fabrycznych spowoduje ,że WAN będzie fizycznym gniazdem , a nie modemem w USB....

Dogma
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2021-08-08, 11:24

Re: HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Postautor: Dogma » 2022-03-27, 14:12

wojteks pisze:Asus ma być AP czy routerem i AP.

Asus ma być routerem głównym i AP.

Mig25 pisze:W ciemno, ustawienie do ustawień fabrycznych spowoduje ,że WAN będzie fizycznym gniazdem , a nie modemem w USB....

Spróbuje tego wieczorem, gdyż nie chcę pozbawiać domowników internetu :D

Dogma
Początkujący użytkownik forum
Posty: 3
Rejestracja: 2021-08-08, 11:24

Re: HUAWEI B525s-023a - Asus RT-AC56U AP

Postautor: Dogma » 2022-05-05, 18:02

Mig25 pisze:W ciemno, ustawienie do ustawień fabrycznych spowoduje ,że WAN będzie fizycznym gniazdem , a nie modemem w USB....

Dogma pisze:Spróbuje tego wieczorem, gdyż nie chcę pozbawiać domowników internetu :D


Sorry że tak późno odpisuję, zrobiłem tak jak radził Mig25, i działa tak jak powinno. Dzięki. :super:


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość