Mozilla

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-19, 12:01

Witam,
Czy ktoś, kto używa Mozillę wie jak ustawić ją, tak aby przy przewijaniu i przeglądaniu jej był podgląd bez opcji menu, czy widocznych otwartych ,,kart'' czy zakładek zaraz pod wyszukiwarką ,,www''.
Chciałbym najechać kursorem i wtedy żeby pokazały się te opcje.żże

I może jeszcze na windows 10 jak to samo zrobić, tak aby pasek dolny się schował,tam gdzie mam godzinę czy kreator połączenia z siecią itp,jak najadę kursorem, wtedy powinien się pokazać.
Zmieniłem 15 cali na 12 cali i przy niektórych stronkach brakuje mi tych 3 cali :(
RAW

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Mozilla

Postautor: dzejk » 2016-09-19, 13:05

w mozilli wciśnij F11, co przełączy Cię do trybu pełnoekranowego. Tak samo wyłączasz, a jak najedziesz kursorem to też się pokaże menu.
Po za tym, menu możesz dowolnie dostosować, wywalając niepotrzebne rzeczy.
Co do menu start w windows 10, to pewnie tak samo jak w poprzednich windowsach, wystarczy zaznaczyć auto ukrywanie we właściwościach paska zadań i menu start.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Re: Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-19, 16:52

Jak jeszcze moge do tego tematu.
Czy jest jakas myszka bezprzewodowa, ale zeby dziala z bluetooth laptopa? Chodzi mi o to, zeby nie wkladac na USB i laczyc sie z myszka.
RAW

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8837
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Mozilla

Postautor: key » 2016-09-19, 17:01

Sa, poszukaj u markowych producentow.

Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Re: Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-19, 17:18

@key, szukalem, ale znajduje tylko te uniwersalne.
Nie chce zatykac USB, mam tylko dwa wejscia, do jednego chce podlaczyc USB czytnik kart, a drugie chce miec wolne, na dysk itp. Nie chce za kazdym razem myszki odlaczac.
RAW

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8837
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Mozilla

Postautor: key » 2016-09-19, 17:28


Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Re: Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-19, 21:36

@dzejk,może wyda się Tobie to trochę śmieszne, ale f11 nie wiem jak uruchomić, muszę z jakimś jeszcze przyciskiem, bo na f11 mam zmniejszenie jasności, a f12 zwiększenie. Kombinowałem z różnymi ale nie zaskoczył.
Jest p=opcja na mozilli, ale jak ją włączyłem i się chowa, to jest ok,jak najadę na górę, to pojawia mi się tylko aktualnie otwarte karty i ,,www'' nie mam menu i zakładek, a to też jest dla mnie ważne jak najadę na górę kursorem żeby się pokazało.
Masz jakąś inna opcję?

Edit:Ok znalazłem, FN + f11 ale to jest to samo co na mozilli znalazłem, czyli pokazuje tylko kartę i ,,www'' a to co jest ważniejsze dla mnie nie pokazuje, można jakoś to zrobić?
Czy może napisać do Firefoxa?
RAW

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Mozilla

Postautor: dzejk » 2016-09-19, 22:03

Co do widoczności zakładek w trybie pełnoekranowym - znalazłem coś takiego https://support.mozilla.org/pl/questions/1039009
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

penknife
Stały użytkownik forum
Posty: 93
Rejestracja: 2014-06-12, 06:30
Lokalizacja: G-cko

Re: Mozilla

Postautor: penknife » 2016-09-24, 23:09

adziu82 czyli domyślnie masz klawisze funkcyjne włączone, aby uzyskać normalne na stałe ustaw to w BIOS-ie, lub za każdym razem klikaj kombinację zaczynając od klawisza Fn

Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Re: Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-27, 15:32

Dzięki, nie ma problemu żeby wcisnąć Fn. A macie jakieś przydatne opcje, funkcje, triki.
Przesiadłem się teraz z XP i jestem pod wrażeniem możliwości w ustawieniu że tak napiszę,,pod rękę''
Może macie jakieś linki, gdzie ktoś już opisał w prosty sposób.
RAW

Awatar użytkownika
adziu82
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 998
Rejestracja: 2011-12-25, 13:27
Lokalizacja: Okolice Żar

Re: Mozilla

Postautor: adziu82 » 2016-09-27, 17:13

Nie mam edycji.
A może macie jakieś widgety na pulpit, pogoda, wiadomości,kalendarz itp.Nie wiem jak to zainstalować. Skąd wziąć.
RAW

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Mozilla

Postautor: dzejk » 2016-09-27, 21:13

ze sklepu windows najprościej chyba
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

barbnowa
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2016-09-28, 08:45

Re: Mozilla

Postautor: barbnowa » 2016-09-28, 08:48

Przerzuć się na Chrome'a, ma więcej funkcji i jest bardziej user-friendly:) to naprawdę dobra przeglądarka i nie sprawia problemów.


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości