Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

czaplak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-03-20, 15:59

Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Postautor: czaplak » 2017-03-20, 16:05

Witam, czy komus udalo sie rozdzielic sygnal z modemu sagecom orange funbox?.
Ogólnie chiał bym zrobić tak, z modemu orange chcialem wyslac sygnal wifi do drugiego routera (tp-link td-w8950n) i z tego ów routera po kablu ethernet puscic internet do telewizora i komputera, dodam ze router tp linka przestawilem w trb mostu na funboxa
Pozdrawiam.

PS. dodam ze tp link tez jest z orange stary router od kumpla ktory mial to samo

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Postautor: dzejk » 2017-03-20, 18:40

ten tp-link nie ma trybu mostu wifi.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

czaplak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-03-20, 15:59

Re: Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Postautor: czaplak » 2017-03-21, 16:36

dzejk pisze:ten tp-link nie ma trybu mostu wifi.

To jakis router idzie dokupic a powiedz mi jak wyglada sprawa w orangeowskim modemem glowny problem to ze puszcza mi na dekoder wifi ale chce dodac drugi router na drugiej scianie zeby kablami sobie pokoju nie szpecic

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6313
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Postautor: dzejk » 2017-03-21, 16:40

jakiś access point lub router do kablówki z funkcją bridge'a lub chociaż ap client.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

czaplak
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2017-03-20, 15:59

Re: Sagecom Orange fun box w tybie Ap

Postautor: czaplak » 2017-03-24, 20:20

Teraz jest tak bylem w orange i wymienilem funboxa 1.0 na 2.0 i powiem szczerze zawiodlem sie bo 0 nowym opcji ale mnniejsza z tym, siadlem i podlaczylem tego tp linka ethernetem do funboxa. Funboxiwi wylaczylem wifi i wsadzilem go na dmz 192.168.1.2(TP link) ip funboxa to 192.168.1.1 i teraz tak kolega sie mylil ze tp-link td-w8950n niema opcji mostu, i teraz takie pytanie bo niebardzo czaje czym sie rozni np acces poind od reapetera itd.
Glownie mi chodzi zeby ten tp link ktory juz mi sle wifi sciagak z funboxa wyslal mi wifi do drugiego routera ktory ten mi sciagnie i bede mogl puscic z niego kabel ethernet do TV i PC
i jak bym kupil takiego samego tp-link td-w8950n to by to smigalo ?

Ps, czy moze ktos polecic cos taniego i kompatybilnego do takiej opcji?

Pozdrawiam.


Wróć do „Internet ogólnie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość