RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

Konrad162
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2013-08-04, 21:44
Lokalizacja: Łódź

RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Postautor: Konrad162 » 2020-03-23, 16:01

Cześć,
Właśnie dostałem od T-mobile B535-232 - nie miałem innego wyboru.
Mam w domu Asus RT-AC86U.
Moje pytanie czy da się je połączyć jakoś logicznie bezprzewodowo?
Na przykład za pomocą WBS?
Z tego co widzę to ten B535-232 od T-mobile jest mocno ograniczony firmware'rowo czy da się jakoś do niego załadować firmware niebrandowany?


Z jednej strony chciałbym uniknąć mnożenia sieci wifi, z drugiej pomimo że te 2 urządzenia są w jednym pomieszczeniu nie bardzo mogę je podpiąć kablem.

Bardzo proszę o pomoc.

PS. ewentualnie jak sprawuje się ethernet over powerline?

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 944
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Postautor: piotrzet » 2020-03-23, 17:16

Przecież możesz wyłączyć WiFi w B525, a kablem podpiąć go do Asusa chyba najprostsze i najstabilniejsze rozwiązanie.
[img]https://www.speedtest.net/result/a/5045243655.png[/img]

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22415
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Postautor: wojteks » 2020-03-23, 17:33

Konrad162 pisze:z drugiej pomimo że te 2 urządzenia są w jednym pomieszczeniu nie bardzo mogę je podpiąć kablem

Raczej nie chcesz, kabel kosztuje 1zł/metr pozostałe rozwiązania znacznie więcej.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

Konrad162
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2013-08-04, 21:44
Lokalizacja: Łódź

Re: RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Postautor: Konrad162 » 2020-03-24, 14:28

Połączenie tego nie byłoby problemem gdyby nie kominek po drodze i kablem nie przejdę.
Wiec albo zostaje połączenie tego po wifi albo powerline.

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9129
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: RT-AC86U i b535-232 od T-mobile

Postautor: key » 2020-03-24, 15:53

Powerline.


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości