Spalony ruter po burzy?

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 309
Rejestracja: 2011-11-19, 19:08
Lokalizacja: z lasu

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: DejaVu » 2020-06-23, 13:55

Cenowo pewnie wyjdzie tyle co router :gwiazdki: na razie telefon za oknem robi za router po wi-fi :D

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9303
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: key » 2020-06-23, 14:03

Te ktore ja znam kosztuja okolo 4000 PLN na wolnym rynku.

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 309
Rejestracja: 2011-11-19, 19:08
Lokalizacja: z lasu

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: DejaVu » 2020-07-08, 09:29

No Koledzy dojrzałem jednak do zamiaru kupna nowego routera :gwiazdki: , chociaż jak pisałem chciałem poczekać , na to ''urządzenie telekomunikacyjne'' które ma powstać u mnie w wiosce :) stopa wylana ale dalszych postępów nie widać :facepalm: A mnie dobija udostępnianie neta z komórki , raz że tylko H+ a dwa że muszę co dzień ładować telefon ,więc pewnie bateria długo nie pożyje ?
A więc jaki router polecacie do LTE oczywiście taki z możliwością podpięcia anteny zewnętrznej :zdrowko:

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22738
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: wojteks » 2020-07-08, 10:30

A jest jakikolwiek sensowny wybór poza B818 lub tańszym B535 jeżeli tylko agregacja 2 pasm wystarczy?
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 309
Rejestracja: 2011-11-19, 19:08
Lokalizacja: z lasu

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: DejaVu » 2020-07-15, 06:24

Aby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj :) Co może być z moim starym modemem e3131 że nie chce połączyć się z siecią - pisze ''przed próbą połączenia zarejestruj się w sieci'' :szok: kiedyś działał , nie chce też ręcznie znaleźć dostępne sieci :( A już prawie kupiłem ten B535 piszę prawie bo miałem problem z siecią :facepalm: coś tam z Blik i 3 razy anulowałem zakup :gwiazdki: ale może to i dobrze ;) bo od wczoraj coś się dzieje z tym ''urządzeniem telekomunikacyjnym'' o którym wspominałem , przez lornetkę widzę dźwig i nie będzie to ''maszt'' tylko taka ''rura'' którą wczoraj chyba też zalewali betonem ? taką ''rurę'' mam już w pobliskim miasteczku i jest tam lte play

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22738
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: wojteks » 2020-07-15, 06:49

Stawiam że e3131 stał się elektrośmieciem, zakładam że karta SIM działa w innym urządzeniu.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 309
Rejestracja: 2011-11-19, 19:08
Lokalizacja: z lasu

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: DejaVu » 2020-07-15, 07:35

Tak karta działa w telefonie

DejaVu
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 309
Rejestracja: 2011-11-19, 19:08
Lokalizacja: z lasu

Re: Spalony ruter po burzy?

Postautor: DejaVu » 2020-07-15, 12:28

Kolejne pytanie :) czy podczas tej burzy mogła się też ''spalić'' płytka w antenie? (Atk10) nie mam na czym tego sprawdzić , ale czy jak już zamontują anteny na maszcie i ja mam do masztu 900m bez przeszkód to czy będę potrzebował anteny? nie wiem jeszcze jaka sieć , ale czy przy takiej odległości antena ''nie przestrzeli'' sygnału? a może lepsza by była jakaś panelowa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości