Linksys AG241 - brak synchro ADSL po restarcie

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

arek111
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2012-05-20, 15:55
Lokalizacja: Legionowo

Linksys AG241 - brak synchro ADSL po restarcie

Postautor: arek111 » 2020-10-13, 16:09

Witajcie.
Router Linksys AG241 (stary, ale sympatyczny) działał bezawaryjnie i dziś, po rutynowym restarcie nagle przestał synchronizować się z ADSL. Z początku byłem przekonany, że to operator narozrabiał, bo w tym i poprzednim tygodniu montują na osiedlu sieć światłowodową. Zgłosiłem usterkę do operatora, ale w międzyczasie przypomniało mi się, że posiadam TP-linka którego zostawiłem sobie na wszelki wypadek. Po jego podłączeniu synchronizacja jest i wszystko działa. Kilkukrotnie zamieniałem routery i za każdym razem TP-link się łączy a Linksys nie Sad Zaraz po tym zadzwonił do mnie technik od operatora i potwierdził, że na TP-linku synchronizacja jest, a na Linksysie brak.
Sprawdziłem na 2 innych zasilaczach od innego Linksysa i TP-linka (te same parametry). Przywróciłem ostatni backup konfiguracji, który miałem (100% pewniak), ale to nic nie dało. Ostatnią rzeczą którą zrobiłem było wgranie od nowa firmware'u. Niestety to też nie pomogło.
Ki diabeł? Co mogło się stać podczas rutynowego restartu? Wszystko jest OK, poza synchronizacją z linią. Co jeszcze mogę zrobić, żeby spróbować przywrócić go do użytku?

Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości