Flashblock

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

proteka
Stały użytkownik forum
Posty: 129
Rejestracja: 2007-12-31, 12:33
Lokalizacja: Sosnowiec

Flashblock

Postautor: proteka » 2015-12-04, 15:46

Witam :) Korzystam z przeglądarki Firefox i jako dodatek do niej mam zainstalowany Flashblock. Dawniej działał bez zarzutu i blokował włączające się materiały wideo, a teraz coraz częściej przepuszcza i te materiały wideo same się włączają. Doradzicie mi jak zrobić, by dalej skutecznie blokować materiały wideo, które włączają się automatycznie po wejściu na stronę? Z góry dziękuję :)

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21498
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Flashblock

Postautor: wojteks » 2015-12-04, 16:18

Może zmień na Flash Control
Nie pomagam na PW!

proteka
Stały użytkownik forum
Posty: 129
Rejestracja: 2007-12-31, 12:33
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Flashblock

Postautor: proteka » 2015-12-04, 16:28

Dzięki za radę :) może jeszcze ktoś się wypowie.

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10420
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Flashblock

Postautor: krystianb » 2015-12-04, 17:10

Zapewne to co Ci się na stronach odtwarza to już nie flash a natywne odtwarzanie wideo w html5. Kliknij sobie na takie niezablokowane wideo i tam już flasha nie będzie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

proteka
Stały użytkownik forum
Posty: 129
Rejestracja: 2007-12-31, 12:33
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Flashblock

Postautor: proteka » 2015-12-04, 17:43

A idzie coś z tym zrobić, by dalej blokowało to wideo (natywne)?

penknife
Stały użytkownik forum
Posty: 92
Rejestracja: 2014-06-12, 06:30
Lokalizacja: G-cko

Re: Flashblock

Postautor: penknife » 2015-12-08, 00:41

może wyłączenie Dodatku/Wtyczki coś pomoże: OpenH264 Video Codec
oraz w about:config media.webm.enabled ustawione na false


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 4 gości