871W jako switch

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

flymo93
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2016-05-02, 21:25

871W jako switch

Postautor: flymo93 » 2016-05-09, 19:05

Cześć,
Jestem w trakcie przebudowy sieci, zaszła niestety konieczność dość sporej rozbudowy.
Potrzebuję dostłownie na kilka dni switcha.

Wygrzebałem w piwnicy starego 871W, został mi po studiach.
Szczerze nienawidzę IOS'a, więc zwracam się o pomoc.
Potrzebuję jedynie by działał jak switch, bez vlanów, radia.

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10420
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: 871W jako switch

Postautor: krystianb » 2016-05-09, 19:14

Cisco 871W? Zmieniasz IP, żeby był różny od wszystkich urządzeń w sieci, wyłącza DHCP i gotowe.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości