Zwiekszyć zasieg WiFF rutera cisco epc3925

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

kennypl
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-03-29, 08:13

Zwiekszyć zasieg WiFF rutera cisco epc3925

Postautor: kennypl » 2017-03-29, 08:30

Witam
Mam problem z ruterem Cisco epc3925 w cały mieszkaniu nie mam internetu a operator mówił ze to najnowszej generacji modem który mam największy zasięg sygnału ..Teraz już wiem ze firmie Petrus z Torunia to można wierzyć jedynie 2 kwestiach ze nie pracują w niedziele i święta i ze mają dobry bajer aby złapać klienta.

Proszę może ktoś z was ma większą wiedzę niż ja, chciałem wzmocnić sygnał tego urządzenia lub może nie nazwę to fachowo aby podłączyć do tego rutera kolejny ruter co mi został po LTE z plusa ..Huawei B315.

Planowałem tak:
Cisco ze jest na kablu w ścianie to utrudnione jest przenoszenie tego urządzenia, dlatego miał za zadanie wysyłać sygnał a Huawei miał odebrać i przekazywać dalej . Jest to możliwe ?

Nie jestem specjalistą (informatykiem )proszę pisać bardzo prostym językiem :P

Pozdrawiam Kenny.

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6150
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Zwiekszyć zasieg WiFF rutera cisco epc3925

Postautor: dzejk » 2017-03-29, 15:27

masz możliwość połączenia obu routerów kablem lan, czy chcesz to zrobić przez wifi (bezprzewodowo) ?
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

kennypl
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2017-03-29, 08:13

Re: Zwiekszyć zasieg WiFF rutera cisco epc3925

Postautor: kennypl » 2017-03-29, 20:27

dzejk pisze:masz możliwość połączenia obu routerów kablem lan, czy chcesz to zrobić przez wifi (bezprzewodowo) ?




Tak mam ochotę połączyć te dwa rutery drogą wifi tak mniej wiecej wygloda mój problem tam gdzie zielone to nie mam albo mam szarpany net. zasięgu żadnym urządzeniem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość