Problem z konfiguracją routera (PPPoE)

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

MajkelPL
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2018-01-31, 16:07

Problem z konfiguracją routera (PPPoE)

Postautor: MajkelPL » 2018-01-31, 16:09

Witam. Mam problem z konfiguracją routera. Korzystam z internetu szerokopasmowego (PPPoE). Do momentu aż nie podam loginu i hasła z PPPoE mogę konfigurować router (strona jak i aplikacja na telefon normalnie działa) natomiast po podaniu loginu i hasła z PPPoE strona jak i apka przestają działać tzn nie ma takiej strony a aplikacja nie znajduje routera. Po wpisaniu Default Gateway w adres przeglądarki przenosi mnie na stronę MikroTik'a.

Router to: TP-LINK ARCHER C59

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10504
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Problem z konfiguracją routera (PPPoE)

Postautor: krystianb » 2018-01-31, 22:47

Zmień wewnętrzne IP routera. Jak domyślne jest 192.168.0.1 to na coś z zakresu 10.0.0.1 albo 172.16.0.1 Tutaj masz dozwolone zakresy prywatne https://pl.wikipedia.org/wiki/Adres_prywatny
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!


Wróć do „Forum z techniką "za pan brat" (kącik techniczny)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość