Axesstel MV 610

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

droga77
Stały użytkownik forum
Posty: 110
Rejestracja: 2009-01-30, 12:43
Lokalizacja: polska

Re: Axesstel MV 610

Postautor: droga77 » 2013-03-15, 21:50

Mam pytanie. Jak na tym ruterze w ustawieniach zablokować stronę internetowo youtube?
Przepraszam za błędy

droga77
Stały użytkownik forum
Posty: 110
Rejestracja: 2009-01-30, 12:43
Lokalizacja: polska

Re: Axesstel MV 610

Postautor: droga77 » 2013-03-17, 11:05

I nikt nie wie jak to zrobić ?
Przepraszam za błędy

kamilk213
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2012-06-09, 17:13
Lokalizacja: POLSKA

Re: Axesstel MV 610

Postautor: kamilk213 » 2013-04-16, 16:58

Witam posiadam ten router 1 dzień przesiadka z mv410
Test wykonany z antena kierunkowa bez tzw pętli.
MV 610 TEST 16.04.2013 godz 17:50
Obrazek
Obrazek
Obrazek
SZCZERZE POLECAM WAM WSZYSTKIM.

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-02, 10:33

Witam... Czy ktoś ma podłączone do tego routera dwie anteny zewnętrzne? Ciekawi mnie czy polepszyłby się zasięg i transfer ? Miałem dwie anteny podłączone do tego routera gdy jeszcze BTS nie nadawał w CDMA rev.B... Jedną antenę sprzedałem i nie mam jak teraz tego sprawdzić...
Ostatnio zmieniony 2013-09-02, 17:28 przez zurek, łącznie zmieniany 1 raz.

dawwdd
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2009-08-18, 20:52
Lokalizacja: z miasta

Re: Axesstel MV 610

Postautor: dawwdd » 2013-09-02, 17:08

Witam można gdzieś kupić ten ruter ??

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-02, 17:29

dawwdd pisze:Witam można gdzieś kupić ten ruter ??



Jak chczesz to mogę Ci go sprzedać...

dawwdd
Stały użytkownik forum
Posty: 70
Rejestracja: 2009-08-18, 20:52
Lokalizacja: z miasta

Re: Axesstel MV 610

Postautor: dawwdd » 2013-09-02, 17:32

Ile czasu używany ?? nowe chodziły jeszcze 2 tygodnie temu po 300 - 330 zł nie wiem gdzie wyparowały. Jaką cene bys chciał ?

Awatar użytkownika
kwj
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2007-10-02, 08:40
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Axesstel MV 610

Postautor: kwj » 2013-09-27, 18:55

Mam pytanko:
dostałem służbową kartę dualną 3G/R-UIM (Orange), na samej karcie jest RUIMW i mam rutery CDMA MV 410 i MV 610.
Czy rutery te obsługują karty dualne?
Bo mam problem, że niby karta od tygodnia aktywowana, a brak sygnału na ruterze.
Pytam, żeby ewentualnie zrobić raban u operatora.

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-27, 18:58

kwj pisze:Mam pytanko:
dostałem służbową kartę dualną 3G/R-UIM (Orange), na samej karcie jest RUIMW i mam rutery CDMA MV 410 i MV 610.
Czy rutery te obsługują karty dualne?
Bo mam problem, że niby karta od tygodnia aktywowana, a brak sygnału na ruterze.
Pytam, żeby ewentualnie zrobić raban u operatora.



Musisz aktywować CDMA...

Awatar użytkownika
kwj
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2007-10-02, 08:40
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Axesstel MV 610

Postautor: kwj » 2013-09-27, 19:03

zurek pisze:Musisz aktywować CDMA...

Dzięki za info!
Mam rozumieć, że dali mi kartę z CDMA, a nie aktywowali tego systemu?
Czyli jeszcze raz wniosek do nich i wtedy odblokują?
Czy na orange-online da się to zrobić samemu?

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-27, 19:27

kwj pisze:Mam rozumieć, że dali mi kartę z CDMA, a nie aktywowali tego systemu?
Czyli jeszcze raz wniosek do nich i wtedy odblokują?
Czy na orange-online da się to zrobić samemu?



Często bywa, że gdy dostaniesz kartę dual-ruim to działa tylko 2G/3G a CDMA jest wyłączone i trzeba dodatkowo dzwonić do BOK aby włączyli Ci te CDMA...

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-09-28, 19:26 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!
Ostatnio zmieniony 2013-09-28, 18:26 przez zurek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kwj
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2007-10-02, 08:40
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Axesstel MV 610

Postautor: kwj » 2013-09-27, 19:49

zurek pisze:Często bywa, że gdy dostaniesz kartę dual-ruim to działa tylko 2G/3G a CDMA jest wyłączone i trzeba dodatkowo dzwonić do BOK aby włączyli Ci te CDMA...

Wielkie dzięki za info :ok:

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-27, 20:01

kwj pisze:Wielkie dzięki za info :ok:



Tylko się nie załamuj... bo czasami trzeba dzwonić do nich 3-4 razy... bo niby włączą, ale okaże się że nie działa i znowu trzeba dzwonić :)

Awatar użytkownika
kwj
Użytkownik forum
Posty: 44
Rejestracja: 2007-10-02, 08:40
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Axesstel MV 610

Postautor: kwj » 2013-09-28, 16:20

zurek pisze:Tylko się nie załamuj... bo czasami trzeba dzwonić do nich 3-4 razy... bo niby włączą, ale okaże się że nie działa i znowu trzeba dzwonić :)

Jeden @ wystarczył i wszystko już jest ok.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :ok:

Awatar użytkownika
zurek
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 847
Rejestracja: 2012-12-02, 19:51
Lokalizacja: Olecko

Re: Axesstel MV 610

Postautor: zurek » 2013-09-28, 16:23

kwj pisze:Jeden @ wystarczył i wszystko już jest ok.



No to miałeś szczęście... :)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-09-28, 19:27 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!
Ostatnio zmieniony 2013-09-28, 18:27 przez zurek, łącznie zmieniany 1 raz.


Wróć do „Internet CDMA (Orange Freedom PRO, Sferia, Nordisk, Plus)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość