Internet firmowy CDMA MV610vr

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

momo
Stały użytkownik forum
Posty: 56
Rejestracja: 2013-01-04, 12:29
Lokalizacja: Pomorze

Internet firmowy CDMA MV610vr

Postautor: momo » 2016-12-13, 07:50

Witam.

W dwóch trudno dostępnych miejscach (w lesie) z firmy założono internet mobilny orange. Router to niestety MV610, czyli tylko CDMA. Ogólnie internet nie chodzi źle, bo to na potrzeby tylko służbowe, ale zdarzają się godziny czy nawet dnie (do kilku), że internet całkowicie przestaje działać. Umowa jeszcze na rok, więc zamiana nie wchodzi w grę. Lokalizacje dwie obok siebie, jedna na antenie (nic nie pomaga). Jedyne na co wpadłem to wymiana modemu na taki, który obsługuje 3G/HSDPA. Niestety musi to być router, który posiada złącza LAN (przynajmniej 3). Może coś poradzicie, niżej dołączam lokalizację.

https://goo.gl/maps/SpN8xa58rsF2

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6229
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Internet firmowy CDMA MV610vr

Postautor: dzejk » 2016-12-13, 14:58

Najbliższe pozwolenia na cdma są w Miastku i Brzeźnie Szlacheckim, 11-12 km w linii prostej.
O wiele bliżej są choćby pozwolenia na umts 900, czy lte 800.
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 86&zoom=12
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents


Wróć do „Internet CDMA (Orange Freedom PRO, Sferia, Nordisk, Plus)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości