Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ireczkops
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2017-01-26, 10:00

Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: ireczkops » 2017-02-13, 12:06

Witam

Nie znalazłem dokładnie rozwiązania problemu więc zaczynam od nowego. Nie jestem biegły w tych rzeczach więc proszę o opis łopatologiczny.
Próbuje podzielić neostradę na 2 lokale. Sieć wygląda mniej więcej tak.
Neostrada w bloku --- kabel -- nanostation loco m5 (jako AP) --- wi fi ---- nanostation loco m5 (jako stacja) -- kabel -- brak neta

Anteny widzą się i są skonfigurowane. Poniżej zrzuty z ustawień.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Do kabla który wychodzi z nanostacion loco m5 ( stacji) podłączałem 2 lapki i router tp link. za każdym razem nie mam internetu. Na laptopie po diagnostyce sieci wyskoczył mi następujący komunikat. Laptop ustawiony na pobieranie adresu IP z automatu.
Obrazek

Z góry dziękuje za pomoc.

lucekc
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-25, 20:46

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: lucekc » 2017-08-08, 07:23

Witam przylaczam sie do pytania poniewaz mam ten sam problem. Moze ktos mial tez taki problem

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 21249
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: wojteks » 2017-08-08, 08:13

Jakie masz IP każdego z urządzeń zaczynając od LAN pierwszego routera?
Nie pomagam na PW!

lucekc
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-25, 20:46

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: lucekc » 2017-08-08, 08:24

Router 192.168.178.1
Acces point loco m5 192.168.1.20
Stacja loco m5 192.168.1.30
Dodam tylko ze jak podlacze acces pointa pod komputer koblem lan zeby ustawic konfiguracje to szybkos pojaczenia jest tylko 10 mb a drugi czyli stacje jak podlacze to jest 100 mb

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8278
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: key » 2017-08-08, 08:50

ustaw IP z tego samego kregu:

192.168.178.x

lucekc
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-25, 20:46

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: lucekc » 2017-08-08, 09:58

Dziekuje za podpowiedz wszystko juz hula ze hoho.Tak jak pan napisal bylo tylko ip zmienic i po sprawie.Jeszcze raz dziekuje

lucekc
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-25, 20:46

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: lucekc » 2017-08-10, 13:16

Witam mam jeszcze jedno pytanie odnosnie poziomu szumu . U mnie jest -100 db czy tak powinno ?

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 8278
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: key » 2017-08-10, 14:19

Poziom szumu czego?

lucekc
Początkujący użytkownik forum
Posty: 11
Rejestracja: 2017-07-25, 20:46

Re: Połączenie nanostation loco M5 z routerem

Postautor: lucekc » 2017-08-11, 16:49

Jest tylko jeden wiersz z Poziomem Szumu w Main z prawej strony .


Wróć do „Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość