Konfiguracja routera Archer C2600

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

szymon189
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-05-16, 05:36
Lokalizacja: Marklowice

Konfiguracja routera Archer C2600

Postautor: szymon189 » 2019-07-19, 13:51

Posiadam router Archer C2600, ale nie wiem czy mam go dobrze skonfigurowany. Internet posiadam światłowodowy.
Światłowód przychodzi do routera od dostawcy internetu ZTE F460 (niestety panel administracyjny jest po chińsku :szok: :szok: ). Od tego routera ZTE mam kabel podłączony do mojego Archer C2600.

Tutaj moje zrzuty ekranu:
https://www.dropbox.com/sh/eupw3tf2iywudul/AAAWa4lYnG9orRL3sgAofZOVa?dl=0

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22181
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Konfiguracja routera Archer C2600

Postautor: wojteks » 2019-07-19, 19:35

Ja bym molestował dostawcę żeby zmienił język przynajmniej na angielski w F460.

Jak masz to podłączone? WAN Archera do LAN F460 czy LAN Archera do LAN F460? Jakie IP przydziela F460? W jakim trybie pracuje F460?
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

Awatar użytkownika
radius
** Moderator **
Posty: 3358
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Konfiguracja routera Archer C2600

Postautor: radius » 2019-07-20, 10:16

10 zdjęcie, kanał na sztywno ustaw, odczytaj z inSSIDer który masz wolny, szerokość 40 MHz. To samo dla 5 GHz, z tym, że 80 MHz.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych na podstawie eNB i CellID: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043

szymon189
Stały użytkownik forum
Posty: 53
Rejestracja: 2011-05-16, 05:36
Lokalizacja: Marklowice

Re: Konfiguracja routera Archer C2600

Postautor: szymon189 » 2019-07-21, 16:14

Wrzuciłem screeny do linku powyżej.

Awatar użytkownika
radius
** Moderator **
Posty: 3358
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Konfiguracja routera Archer C2600

Postautor: radius » 2019-07-22, 07:19

Czyli na 2,4 ustaw na sztywno kanał 1 i 40 MHz, a na 5 GHz na sztywno 40 i 80 MHz.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych na podstawie eNB i CellID: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043


Wróć do „Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość