TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

Jemo
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 162
Rejestracja: 2012-04-06, 10:41
Lokalizacja: UE

TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: Jemo » 2013-01-09, 17:49

Witam. Mam TP Link'a TL-MR3020 z oryginalnym softem.
Czy jest taka możliwość:

a - router rodziców
b - mój router

Bym na routerze B posiadał internet z routera A, lecz łączył się przez wifi z routerem B, a nie routerem A jak w trybie repeater?

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy
Posty: 16484
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: Jo_gurt » 2013-01-11, 06:45

Jemo, opisz jeszcze raz. Nie wiem jak inni, ale ja niewiele zrozumiałem.

acek
Użytkownik forum
Posty: 27
Rejestracja: 2011-11-08, 15:09
Lokalizacja: /home/acek

Re: TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: acek » 2013-01-11, 14:24

Jeżeli to możliwe, należy unikać korzystania z WDS.

Należy połączyć routery kablem, router B powinien być skonfigurowany do pracy w trybie AP i powinien mieć wyłączony serwer DHCP.

Router A powinien działać w trybie routera ("3G/4G Router" w ustawieniach) i powinien na nim być uruchomiony serwer DHCP.
values of β will give rise to dom! System operacyjny

key
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 9195
Rejestracja: 2010-08-01, 18:30
Lokalizacja: Nürnberg

Re: TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: key » 2013-01-11, 15:33

Jemo pisze:Bym na routerze B posiadał internet z routera A, lecz łączył się przez wifi z routerem B, a nie routerem A jak w trybie repeater?


Pomijajac ze jest to strzal w kolano - jaka odleglosc i jakie przeszkody miedzy routerami? Jestes w tym samym budynku?

Jemo
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 162
Rejestracja: 2012-04-06, 10:41
Lokalizacja: UE

Re: TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: Jemo » 2013-01-11, 16:01

Ten sam budynek, odległość dość mała ale o ciągnięciu kabla nie mam mowy.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22613
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: TP Link TL-MR3020 - funkcja podobna do repeatera

Postautor: wojteks » 2013-01-11, 16:10

Jemo pisze:ale o ciągnięciu kabla nie mam mowy.

DLAN?
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724


Wróć do „Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości