Pytanie 3G H+ w Plusie

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 292
Rejestracja: 2009-11-05, 15:48
Lokalizacja: POLSKA

Pytanie 3G H+ w Plusie

Postautor: MKwiatusz3K » 2015-03-29, 07:44

mam takie pytanko.
Mój telefon mając karte Plush i mają włączony transfer danych zasiegu 3G pokazuje H lub H+ ale podczas chwili bezczynności zmienia na 3G, a jak cos zaraz zacznę robić to znów zmienia na H+.

Pytam się dlaczego tak jest ponieważ mając karte Play / Orange nie miałem takiego czegos i cały czas miałem H+ niezaleznie czy akurat cos klikałem czy nic nie robiłem

Będac w LTE mam sztywno 4G na ekranie

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22074
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Pytanie 3G H+ w Plusie

Postautor: ja.michal » 2015-03-29, 09:33

Ustawienia stacji bazowej. Tak jest w Plusie. Podczas bezczynności stacja zrzuca do UMTS (prawdopodobnie, aby racjonalnie wykorzystywać zasoby radiowe na danej stacji). Wszystko jest prawidłowo.

MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 292
Rejestracja: 2009-11-05, 15:48
Lokalizacja: POLSKA

Re: Pytanie 3G H+ w Plusie

Postautor: MKwiatusz3K » 2015-04-05, 17:45

Aha kumam, w sumie dobrze robią, jak jesteś bezczynny to po co zajmowac miejsce w H jak można byc na ten czas w UMTS
Tak mi sie wydaje że inni powinni brać przykład z Plusa, nie wpływa to na słabsze osiągi sieci nie zauwazyem zbędnych lagów

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22074
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Pytanie 3G H+ w Plusie

Postautor: ja.michal » 2015-04-05, 21:11

Kiedyś modemy miały problem, ale to był problem modemów. Jeśli chodzi o działanie sieci Plusa w 3G to tak nie do końca jestem pewien czy powinni inni brać od nich przykład. Zdecydowanie lepiej działa 3G Orange czy nawet Playa.


Wróć do „Hyde-Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość