Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1250
Rejestracja: 2007-01-29, 23:06
Lokalizacja: Siedlce (okolice)

Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Fanta » 2007-08-21, 18:44

No więc był już temat jakich modemów używamy, jaki mamy pulpit, a teraz będzie temat w którym chciał bym widzieć zdjęcia waszego stanowiska (laptopy też) i opisy sprzętu.

Pamiętamy że każdy prezentuje się w jednym poście!!

Żeby zaprezentować o co chodzi pozwólcie że zacznę:


Na początek zdjęcie:


Obrazek

A teraz kilka słów o moim sprzęcie:
  • Procesor: AMD Athlon 64 2800+ 2,4 GHz
  • Płyta główna: EPOX 8KDA3I
  • Pamięć RAM: 1536 MB DDRAM 400 MHz
  • Dysk: 120 GB Samsung
  • Karta graficzna: Radeon 9600 PRO (128/128)
  • Zasilacz: CODEGEN 350W ATX 2.03 (P4)
  • Monitor: Samsung LCD 17"
  • Dźwięk: DVD-VIDEO 5+1
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]

Awatar użytkownika
wlodus
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 443
Rejestracja: 2007-06-16, 16:52
Lokalizacja: Łódź

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: wlodus » 2007-08-21, 21:55

Plątanina kabli jest na pewno wstydliwa :)
FOTKA

A oto mój toster:

Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Procesor 3600+ 2.00 GHz
Płyta główna: ASUS M2NPV
Pamięc: 1024 MB DDRAM 400 MHz
Dyski: 250 GB SAMSUNG, 80 GB WD, 80 GB MAXTOR USB
Grafika: NVIDIA GeForce 7600 GT 256 MB
Monitor: LG Flatron F700B
Dzwięk: Creative P5800 5.1
Dodatkowo: Logitech Race Wheel - no cudeńko :)
Good Drive MINI 1GB

--
Zmniejszyłem link Moderator-> Fanta
Ostatnio zmieniony 2007-08-21, 22:09 przez wlodus, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...

Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1264
Rejestracja: 2007-04-06, 17:05
Lokalizacja: Mazury

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: mar_kow » 2007-08-22, 18:26

...Temat rozwinę w trakcie bo muszę opisać i sfotografować 3 egzemplarze sprzętu... Jak szaleć to szaleć :lol:

1 Stacjonarny

płytka - Abit AN-7
procek - AMD Socket A 2.8+ (podkręcony do 3,8+)
chłodzonko - prawie 1kg miedzi CoolerMaster
RAM - 2x512 Kingston Dual CL-2.0
HDD - 80 GB WD, 40 GB Samsung, 200 GB Samsung (nie polecam Samsungów!!)
grafa - GF 6800GS 256 GDDR-3 1.2GHz (rdzeń i pamieć 256 bit, pamięć podkręcona do 1.4GHz i odbl. potoków do 16-stu wymiata 7900 GT)
muzyczka - Creative Audigy 2 ZS
głośniczki - Creative Inspire T5900 5.1 THX
nagrywarka - DVD Liteon 18x LightScribe
zasilacz - Tagan 420W
monitor - 17' LG Flatron 774FT
+ myszka A4Tech X-750F Laser 2500 dpi, niskoprofilowa klawiaturka podświetlana Gembird
obudowa - standardowa, podświetlana (zawsze rozkręcona... ;)


2 Stacjonarny - typowy blaszak (pełna własność żony :) )

płytka - Gigabyte K7 Triton Socket A
procek - AMD 1.2 GHz
RAM - 2x512 Kingston Dual CL-2.0
HDD - 40 GB Samsung, 40 GB Samsung USB
grafa - Radek 9600 Pro
muzyczka - Creative Audigy 1
głośniczki - Creative 6.1 THX
nagrywarka - DVD LG 16x LightScribe
zasilacz - standard
monitor LCD - 19' Samsung SyncMaster 920N
obudowa - standardowa (zawsze skręcona... ;)

LAPTOP:

2 letni składak Vobisa na bazie FujitsuSiemens:
matryca 15'
procek - Intel 1,73GHz 2MB 533 Sonoma
RAM - 2x512 DDR-2 Dual 533MHz
grafa - GMA 915 (cienka!!!!)
nagrywarka DVD Multi Recorder
czytnik SD MMC, IRDA, Wireless b/g, Fire-Wire
HDD - 160 GB Seagate SATA 5400 rpm (prostopadły zapis)
HDD USB - 80 GB Samsung SATA 5400 rpm
bateria - 4200 mAH (do 5 godz, po 2 latach 3,5-4h)
i jeszcze parę bajerów - głośniczki USB, tuner TV itp...
+ modem AirCard 875 żeby mieć dostęp do świata w czasie podróży...

...Nie śmiejcie się :lol: - to wszystko pracuje (chociaż lubię sobie zagrać 8) ). Oprócz pracy to również hobby...
Ostatnio zmieniony 2007-08-22, 21:10 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wikara
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 342
Rejestracja: 2006-03-09, 23:35
Lokalizacja: z bez-kabli.pl

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: wikara » 2007-08-22, 21:06

STANOWISKO:)
http://upload2.postimage.org/396519/photo_hosting.html

OPIS MY KOMP:)

AMD Athlon64 X2 5600+ 2x2800Ghz(AM2)
KINGSTON 2x2GB DDR2 667MHZ CL5
GALAXY GeForce 8600GTS 256MB DDR3/128bit PCI-E (CoolerMaster HeatPipe)(1,0ns)(720/2000)
Seagate 320 GB Barracuda 7200 (16MB SerialATA II)
Gigabyte GA-M55S-S3 nVidia nForce 550
Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450W(Fander120mm)
LG DVD Recorder GSA-H42L
Zalman CNPS9500AM2 +ZALMAN ZM-STG1
Panel Zalman ZM-MFC1 Plus/Silver/Alu(4xFander120mm,+Grafka+Procek)


MonitorLCD Samsung SyncMaster 913N (19cali, a-si TFT/TN, 700:1, 8ms, 160/160) itd
Drukarka EpsonStylus Wielofunkcujny Cx3650, itd
Mysz optyczna Logitech M-SBF96/biała PS/2,przewodowa
Klawiatura EasyTouch ET-325 Laguna PS2(KB-2825)

Kino domowe 6:1
Amplituner SONY STR DE698, 7x150 W, Dekodery Dolby Digital EX, DTS-ES, DTS NEO: 6, DTS 96/24, Dolby Pro Logic II, Dolby Pro Logic II X, Dolby Dual Mono, itd
Subwoofer Amtech SUB-10B,wzmacniacz 100W, głosnik niskotonowy promieniujący w podłoge,membrana z papieru powlekaneg,pasmo przenoszenia 32-150 Hz, itd
Kolumny JAMO E550, E500, E5CEN.2,Liczba kolumn 5,Typ kolumn trójdrożny z systemem bass reflex, Moc znamionowa RMS kolumn przednich 2x100W, Moc muzyczna kolumn przednich 2x140W, itd
Ostatnio zmieniony 2007-09-04, 11:25 przez wikara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pablo
Stały użytkownik forum
Posty: 131
Rejestracja: 2006-06-26, 21:02
Lokalizacja: Zamość

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: pablo » 2007-08-22, 21:43

:D Pomysł niezły :D
Moje "centrum dowodzenia":
Obrazek

.....i mobilne w razie "W" 8)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 09:39 przez pablo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam.

Huawei E220/Iplus/Linuks/~do 1.5Mbps na HSDPA

Awatar użytkownika
Boguszek
Stały użytkownik forum
Posty: 60
Rejestracja: 2007-06-04, 13:57
Lokalizacja: Mońki

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Boguszek » 2007-08-23, 18:10

Fajny pomysł to może i ja coś napiszę co posiadam :) .

procesor cel. 2.5@2.9
chłodzenie procka Scythe Infinity SCINF-1000
Karta muzyczna: Sound Blaster Live
Mikrofon PHILIPS MD 150
Słuchawki douszne CREATIVE EP-630 HI-FI
Głośniki Creative 3400 Intrigue+Satelitki: VK 6300S
karta Graficzna: GF 5200
Nagrywaka DVD-RW Pionner 109
Karta TV Cyfrowa Sat:Tuner TV Twinhan VisionDTV Sat. VP-1022A
Dysk2 WD 160GB 8mb cache
Dysk3 Segate 250GB 16mb cache zapis prostopadły
Kontroler i chłodzenie Dysku w kieszeni-COOLDRIVE4
Pamięć-1GBDDR kingston
Zasilacz-Tagan TG420-U02 i-xeye
Mysz Razer Diamondback Magma(port USB przetaktowany z 125Hz na 500Hz żyleta !)
Klawiaturka: LOGITECH G15 Gaming Keyboard
Skaner-Mustek Bearpaw 4800 Ta pro
Drukarka :Canon IP 1000
Monitor-LG FLATRON F700B 17 cali (CRT)
System operacyjny-Windows Xp Pro +SP2
Antywirus:Nod32
Firewall Outpost
brak fotek na razie kiedyś wrzucę .

oraz latop .

HP-Pavilion dv6000

-Procesor Intel Core 2 Duo T2130 (Pamiec cache 2 MB L2 1.86Ghz)
-Chipset Mobile Intel 945GM
-Karta Sieci bezprzewodowej Zintegrowana karta sieciowa Wireless LAN Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g
-System operacyjny Orginalny Windows Vista Home Premium
-Ekran Wyświetlacz 15,4" WXGA High Definition BrightView
-Pamięć 1024MB DDR2
-Dysk twardy 120GB
-Wewnętrzna karta dźwiękowa:Zintegrowana 16-bitowa karta dźwiękowa zgodna z 3D Sound Blaster Pro
-Nagrywarka Dwuwarstwowa nagrywarka DVD Lightscribe Super Multi (+/-R +/-RW)
-Grafika Nvidia Geforce Go 7400 128MB (256MB TurboCache)
-Złącza:Zewnętrzne porty we-wy
1 port VGA; 3 porty USB 2.0; 1 port IEEE-1394;
1 złącze modemu RJ 11; 1 złącze Ethernet RJ 45;
Wyjście TV S-video; Port zdalnego sterowania na podczerwień
(pilot zdalnego sterowania jest opcjonalny);
2 wyjścia słuchawkowe, jedno z funkcją SPDIF Digital Audio,
1 wejście mikrofonu; Złącze dokujące

Gniazda rozszerzeń:
Gniazdo ExpressCard/54 (obsługuje również standard ExpressCard/34)

-Interfejs do nagrywania wideo :Interfejs Firewire® IEEE 1394
-Komunikacja Modem ,Zintegrowany interfejs sieciowy Ethernet 10/100BT bezprzewodowa karta sieciowa Bluetooth
Dodatkowe : wbudowana kamera,Pilot zdalnego sterowania do urządzeń mobilnych HP,panel dotykowy.

Waga
2,99 kg

Internet własny : Iplus Modem Merlin XU870 3G HSDPA UMTS EDGE GPRS
Program antywirusowy orginalny ważność 2 lat prezent od Iplusa Kaspersky 7.0
Oprogramowanie rozrywkowe dołączane do napędu optycznego Windows Media Player; HP Photosmart Essential, Windows Photo Gallery; DVD Play; Windows Movie Maker; Roxio MyDVD Basic; Roxio Creator Basic; QuickPlay Direct i QuickPlay for Windows
Dołączone oprogramowanie
Partycja do odtwarzania po awarii
(z możliwością odrębnego odtwarzania systemu, aplikacji i sterowników); Opcjonalna zmiana położenia partycji do odtwarzania po awarii; Narzędzie do przygotowywania dysków CD/DVD do odtwarzania po awarii; Symantec™ Norton Internet Security™ 2007 (uaktualnianie automatyczne przez 60 dni); Pomoc i obsługa techniczna dla użytkowników notebooka

waga fotki do 500KB

KLIK KLIK
KLIK

--
Ogólnie poprawiłem post
Moderator-> Fanta
Ostatnio zmieniony 2007-11-30, 23:47 przez Boguszek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy
Posty: 5636
Rejestracja: 2006-02-20, 22:13
Lokalizacja: Bratoszewice

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Sundance_kid » 2007-08-24, 21:25

To ja się moim trupem pochwalę
Typ procesora Celeron, 2277 MHz - jakby nie było to jest 2,8 GHz ;). Tylko się podkręciło w druga stronę;)
Nazwa płyty głównej 8IPE1000-G
Mikroukład płyty głównej Intel Springdale i848P/i865P/i865PE
Pamięć fizyczna 512 MB (DDR SDRAM)
Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)
Karta dźwiękowa zintegrowana
Dysk fizyczny ST360021A (60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) (zabytek, uszkodzony)
Dysk fizyczny ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Napęd dysków optycznych HL-DT-ST CD-RW GCE-8520B (52x/24x/52x CD-RW) (zabytek)
Napęd dysków optycznych PLEXTOR DVDR PX-740A
Tak z grubsza. jak kiedyś kupie coś lepszego to sie dokładnie pochwale. Zdjęcie zaraz dodam.

Awatar użytkownika
pluskwa_skarzysko
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 331
Rejestracja: 2006-05-11, 00:37
Lokalizacja: Pogorzałe

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: pluskwa_skarzysko » 2007-09-03, 23:10

Płyta główna : ASRock K7s8x
ProcesorAMD: Athlon 2400+
Pamięc RAM: Kingston 512+256 768 MB DDR
Karta graficzna: GeForce 2 32MB
Dyski twarde: WDC 80GB
IBM 20 GB
Monitor: LG Flatron T710BH
Napędy optyczne: DVD-RW NEC
CD-RW Lite-On 52x32x52
DVD-ROM Samsung 32x
Modem: NetBox2
Dodatkowo:
Kontroler IDE +SATA
Karta TV/FM VideoMate X200
Karta dżwiekowa Creative SB Live! 5.1
IrDA

Zasilacz 450W
System operacyjny: MS XP PL




fotek dzis nie zrobie bo straszny balagan :D
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają ;)

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Jaco » 2007-09-28, 12:05

Odświeżę temat bo w końcu mam nowy sprzęt:

Obrazek

MaxData ECO 4011 IW

Procesor INTEL Celeron M 440 1,86GHz 1M

System operacyjny Oryginalny Windows ® Vista™ Home Basic ( aktualnie XP bo nie cierpię Visty ---> mój avatar :D )

Chipset VIA

Matryca 15,4" WXGA (1280 x 800) Glare

Pamięć RAM (std.) 512 DDR2 667 MHz

Karta graficzna VIA do 256 MB

HDD 120 GB 5.4k

Porty

1 x Express Card Type 54
1 x modem (RJ-11)
1 x LAN (RJ-45)
4 x USB 2.0
1 x VGA
1 x Speaker (Line - Out)
1 x zewnętrzny mikrofon
1 x USB Port-Bar
Kensington Lock

Komunikacja

HDAUDIO Soft Data Modem 54 Kbit/s

VIA Rhine II Fast Ethernet 10/100 MBit/s

WLAN 802.11 b/g minicard 54 Mbit/s

Wskaźnik Touchpad

Wymiary / Waga 358 mm x 20-36 mm ,6 x 263 mm typ: 2,9 kg

Gwarancja 24 miesiące "door to door"



Jak na moje potrzeby wystarczający. :lol:

PS. Sory za fotkę ale nie mam dobrego aparatu cyfrowego.

Tu pełna specyfikacja na stronie MaxDaty http://www.maxdata.pl/?site=productInfo&id=266200

Awatar użytkownika
wikara
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 342
Rejestracja: 2006-03-09, 23:35
Lokalizacja: z bez-kabli.pl

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: wikara » 2007-11-23, 17:03

Chciałbym odświeżyć temat ,można prezentować dalej swoje stanowiska!

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy
Posty: 5636
Rejestracja: 2006-02-20, 22:13
Lokalizacja: Bratoszewice

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Sundance_kid » 2007-11-23, 17:16

Mój niedawny nabytek:
System operacyjny Windows Vista Home Basic PL
Procesor
Klasa procesora Intel Core 2 Duo
Kod procesora T5470
Taktowanie procesora 1,6 GHz
Częstotliwość szyny FSB 800 MHz
Pojemność pamięci podręcznej 2 MB
Technologia Mobilna Centrino Duo
Pamięć operacyjna
Zainstalowana pamięć RAM 1024 MB
Typ pamięci RAM DDR2
Maksymalna wielkość pamięci RAM 4 GB
Dysk twardy
Pojemność dysku 120 GB
Interfejs dysku twardego SATA
Dodatkowe informacje n/t dysków 5400 obr./min
Ekran
Typ ekranu TFT
Przekątna ekranu LCD 15,4 cali
Maksymalna rozdzielczość LCD WXGA 1280x800 pikseli
Karta graficzna
Typ karty graficznej Intel Graphics Media Accelerator X3100
Pamięć wideo do 384 MB
Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci pamięć współdzielona
Karta dźwiękowa
Karta dźwiękowa Intel High Definition Audio
Napędy dysków wymiennych
Napędy optyczny wbudowany DVD Super Multi drive Double Layer Lightscribe (DVD-RAM,DVD+-R/+-RW)
Złącza i interfejsy
Złącza zewn. 3x USB, D-SUB (wyjście VGA), RJ11 (modem), RJ45 (LAN), Słuchawki, Mikrofon, Wejście zasilania (DC-in)
Złącze Express Card Express Card/54
Bluetooth tak
Czytnik kart pamięci SD
Komunikacja
Bezprzewodowa karta sieciowa 802.11 a/b/g
Karta sieciowa przewodowa 10/100 Mbps
Modem 56K, V.92 fax modem
Informacje użytkowe
Urządzenia wskazujące Touchpad
Typ baterii litowo - jonowa, 6 komorowa
Paramtery fizyczne
Głębokość 26,5 cm
Wysokość 3,49 cm
Szerokość 35,7 cm
Waga 2,59 kg

Awatar użytkownika
Damiano16
Stały użytkownik forum
Posty: 105
Rejestracja: 2008-06-14, 13:09
Lokalizacja: Lublin

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Damiano16 » 2008-10-18, 18:39

To ja może się pochwalę swoim sprzętem.... :)

Sprzęt stacjonarny
:


Procesor: AMD Athlon X2 5000+ 2.6Ghz

Karta Graficzna: GeForce 9600 GT 512 ram

Płyta główna: Gigabyte M57SLI Series

Pamięć RAM: 2 GB DDR2

Dysk Twardy: WD Caviar 320 GB SATA II

Monitor: Samsung LCD 17 cali

System: Windows Xp Professional SP3

Dodatkowe: Drukarka: Canon IP 1600, mysz, klawiatura. PAD: Tracer Red Racer.

Sprzęt mobilny.... "prawie" jak laptop.... :D

- Nokia N95

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Jaco » 2008-10-18, 18:43

Damiano16 pisze:To ja może się pochwalę swoim sprzętem....
A fotka :cwaniak:

Awatar użytkownika
Damiano16
Stały użytkownik forum
Posty: 105
Rejestracja: 2008-06-14, 13:09
Lokalizacja: Lublin

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Damiano16 » 2008-10-18, 18:48

Postaram się wrzucić Jutro albo w Poniedziałek :)

Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator
Posty: 11409
Rejestracja: 2006-03-27, 18:24
Lokalizacja: Polska

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Jaco » 2008-10-18, 18:56

Damiano16 pisze:Postaram się wrzucić Jutro albo w Poniedziałek
Ale ma być w tym poście http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=124736#124736 :cfaniak:


Wróć do „Hyde-Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości