Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy
Posty: 10464
Rejestracja: 2008-03-19, 17:10
Lokalizacja: wa

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: krystianb » 2009-06-16, 00:10

Blido pisze: jak możesz siedzieć przy takim stanowisku? Szyja mnie boli już jak na to patrzę
CRT 6 lat po prawej stronie przestał bo inaczej się tego nie daje na biurku ustawić, trzeba sobie krzesło bokiem przekręcić i jest dorbze. Ze wszykstkich stanowisk deksktopowych w domach, widzialem jedno z monitorem na wprost...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!

ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*
Posty: 22153
Rejestracja: 2006-08-14, 17:59
Lokalizacja: Polska

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: ja.michal » 2009-06-16, 00:16

krystianb pisze: Ze wszykstkich stanowisk deksktopowych w domach, widzialem jedno z monitorem na wprost...

Ja mam na wprost. Żadne biurko komputerowy tylko jeden wielki blat.

Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy
Posty: 3000
Rejestracja: 2008-02-21, 23:30
Lokalizacja: WL

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Blido » 2009-06-16, 00:33

ja.michal pisze:Ja mam na wprost. Żadne biurko komputerowy tylko jeden wielki blat.

U mnie podobnie. Biurko co prawda desktopowe, z wysuwaną półką pod klawiaturę, ale to zwykły, płaski blat. Monitor CRT 21' stoi dokładnie naprzeciw mnie i patrzę na niego nieco z góry (oczy mam na poziomie górnej krawędzi ekranu) To jest ponoć najlepsze ustawienie i najbezpieczniejsze dla kręgosłupa i kręgów szyjnych :)

przemox.1
### BAN ###
Posty: 1516
Rejestracja: 2009-02-20, 17:41
Lokalizacja: ban

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: przemox.1 » 2009-06-16, 07:04

Mnie tam szyja nie boli przyzwyczaiłem się już do tego krzesło sobie podwyższę i obrócę w stronę monitora i jest :ok:

[ Dodano: 2009-06-16, 08:07 ]
Podwyższenie myślę odkręcić :]

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8187
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: bob » 2009-06-16, 07:56

przemox.1 pisze:Mnie tam szyja nie boli przyzwyczaiłem się
przemox.1, chłopie ty masz problem już w tym wieku z kręgosłupem a nie, że się przyzwyczaiłeś.

Awatar użytkownika
YaHooo
** Moderator **
Posty: 18115
Rejestracja: 2008-01-02, 14:38
Lokalizacja: Białystok

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: YaHooo » 2009-06-16, 09:31

krystianb pisze:Ze wszykstkich stanowisk deksktopowych w domach, widzialem jedno z monitorem na wprost...
Ja mam buirko takie narożne z miejscem na komputer pod spodem i na klawiaturę pod blatem, a monitor stoi na wprost. Tak jest najwygodniej :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

Awatar użytkownika
Jo_gurt
** Moderator **
Posty: 16553
Rejestracja: 2007-11-16, 21:49
Lokalizacja: Lublin

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Jo_gurt » 2009-06-16, 09:34

bob pisze:to, że nie boli niczego nie oznacza.

A raczej tyle, że kręgosłup się przyzwyczaił do niewłaściwego ułożenia :/

Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy
Posty: 8187
Rejestracja: 2006-01-07, 15:41
Lokalizacja: Mała miejscowość

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: bob » 2009-06-16, 10:01

Statystyki są alarmujące.
przemox.1, najlepiej zmień ten stan rzeczy no szkoda Twojego zdrowia.

Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy
Posty: 3000
Rejestracja: 2008-02-21, 23:30
Lokalizacja: WL

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Blido » 2009-06-16, 15:37

Jo_gurt pisze:A raczej tyle, że kręgosłup się przyzwyczaił do niewłaściwego ułożenia :/

Czyli po prostu jest już skrzywiony :dobani:

przemox.1
### BAN ###
Posty: 1516
Rejestracja: 2009-02-20, 17:41
Lokalizacja: ban

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: przemox.1 » 2009-06-16, 21:26

Nie jak to biurko mam z 2 tygodnie dopiero :)
Mogę je wyrzucić :)

[ Dodano: 2009-06-16, 22:28 ]
Dzięki chłopaki że troszczycie się o moje zdrowie ;)

[ Dodano: 2009-06-16, 22:42 ]
Posłuchałem waszych rad i ustawiłem tak monitor
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb0 ... 9f58e.html

Awatar użytkownika
czarenty6587
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 287
Rejestracja: 2009-12-19, 13:57
Lokalizacja: Wyszków

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: czarenty6587 » 2010-03-14, 20:42

Ja mam chyba wsyztskie sprzęty na biurku do grania i do pracy :P Kierownica, Joy, Drukarka, Słuchawki, Monitor, Głośniki, Modem, Myszk, Klawiatura i jeszcze miejsce mam :)
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png

hunter15
Początkujący użytkownik forum
Posty: 17
Rejestracja: 2010-05-07, 17:37
Lokalizacja: Przasnysz

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: hunter15 » 2010-05-07, 19:09

wybaczcie że nie dam foty bo musze ogarnąć ten "chlew" przed PC ;p

Płyta główna : asus maximus III (modowana)
Procek: intel i7 920
Ram : DDR3 6GB Patriot (O/C ver )
Karta graf: asus gtx 470 1gb oc ver
zasilacz chieftec 1250W
dysk: jakiś samsung 250GB
monitor: UWAGA ! :D 15 cali ! LG 500E :) wiem klasyk ;p
modem d-link dsl-200 ---<<<< szajs??xd
klawa: a7tech x7
mycha: a4tech evolution << ta czerwona :P

Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 717
Rejestracja: 2008-04-25, 18:31
Lokalizacja: EŁK

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Tomek7 » 2010-05-07, 20:43

Może pochwalisz się jeszcze wynikiem z 3dmarka 06 :D

Razzor
Stały użytkownik forum
Posty: 74
Rejestracja: 2010-12-01, 08:56
Lokalizacja: Poznań

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: Razzor » 2010-12-08, 07:51

Fotkę wrzucę jak tylko lekko ogarnę artystyczny nieład.

Główna jednostka:

CPU: Intel Core i5 750 2.67GHz
RAM: 4 GB 1333MHz GeIl
GPU: Asus, Nvidia GeForce 9500GT
PSU: Chieftech 650W
Przestrzeń dyskowa: 750GB złożone z 2 dysków.
System: Windows 7 Ultimate 64 bit

Monitorek: 22'' Iiyama
Pozdrawiam,
Razzor

HumpbackPL
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2011-12-26, 02:04
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zaprezentuj swoje stanowisko i sprzęt...

Postautor: HumpbackPL » 2011-12-26, 02:09

To moje skromne stanowisko pracy:

Obrazek


Co do wspomnianych wcześniej feralnych dysków Seagate - sam miałem wtopę z jednym, bo po roku padł i sądziłem, że tysiące zdjęć z wakacji i sporo innych ważnych danych poszło "z dymem". Przypadkiem trafiłem w necie po tygodniu szukania na sposób postawienia "na nogi" barracudy przy pomocy kabla USB Nokia CA-42 i udło się :hurra:


Wróć do „Hyde-Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości