Witam. Pytanie mocno tendencyjne ale z uwagi na ubogi zasób internetu w opinie użytkowników tej usługi muszę się posiłkować tym forum.
Obecnie od kilku dni testuję OFPro ale szczerze - jestem średnio zadowolony. Niestabilność łącza czasem powoduje że witki mi opadają. Poszukuję netu bez kabla i dlatego ciekawi mnie kilka kwestii. Najlepiej jakby użytkownicy WiMaxa odpowiedzieli jak to się u nich sprawdza.
Czy dalej trzeba czekać kilka dobrych tygodni na kuriera? Teoretycznie net działa tylko tam gdzie podaliśmy ale czy w przypadku zmiany miejsca zamieszkania w obrębie tego samego miasta będzie duży problem z instalacją? Co do instalacji: słyszałem ze jest z tym nie mały problem a ile w tym prawdy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
W przypadku oskarżeń o zaśmiecanie forum tematem który już był: nie znalazłem wprost i wyczerpujących odpowiedzi na nurtujące mnie kwestie
[Era] WiMax warto?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: [Era] WiMax warto?
Nie wiem jak Era WiMax działa...Mam netie od miesiąca i jestem zadowolony.
Co do tego problemu z ponowną instalacją to bez wizyty montera sie raczej nie obejdzie
Co do tego problemu z ponowną instalacją to bez wizyty montera sie raczej nie obejdzie
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Do tej pory w erze jest tak, że dostaje sie zestaw DIY jak komuś nie wychodzi to za 300zł może wezwać ekipę. Wiec przeniesienie w obrębie jednego sektora nie stanowi żadneog problemu, przy przenoszeniu na inny sektor trzeba tylko znać czestotliwość. Z tym są największe problemy bo cieżko na kompetetną osobe na infolinii trafić. Często czetotliwości podawane przy podpisywaniu umowy (czy w inny sposób dostarczane ze sprzętem są błedne) - trzeba to wpisac przy konfiguracji łącza bez tego net nie zadziała.Patrik0 pisze:Co do tego problemu z ponowną instalacją to bez wizyty montera sie raczej nie obejdzie
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Tu się nie zgodzę - jeżeli chodzi o częstotliwości raczej nie ma problemu. Wystarczy zadzwonić do działu technicznego albo na infolinię blueconnectową. Co prawda zajmują się czym innym, ale mają te informacje.krystianb pisze:Do tej pory w erze jest tak, że dostaje sie zestaw DIY jak komuś nie wychodzi to za 300zł może wezwać ekipę. Wiec przeniesienie w obrębie jednego sektora nie stanowi żadneog problemu, przy przenoszeniu na inny sektor trzeba tylko znać czestotliwość. Z tym są największe problemy bo cieżko na kompetetną osobe na infolinii trafić. Często czetotliwości podawane przy podpisywaniu umowy (czy w inny sposób dostarczane ze sprzętem są błedne) - trzeba to wpisac przy konfiguracji łącza bez tego net nie zadziała.