Operator: iPlus
Urządzenie: ericsson f3507g
Wysłany: 2010-02-07, 23:12 Lenovo SL500 i modem Ericsson f3507g - problem
Witam,
problem przedstawia się następująco: kupiłam niedawno laptopa Lenovo SL500 z wbudowanym modemem HSDPA Ericsson f3507g. Używam do łączenia z netem iPlusa i programu Access Connection dostarczonego przez Lenovo. W zamyśle miało to wyglądać w ten sposób, że podpisując umowę z Plusem nie chciałam brać nowego modemu, tylko kupić lapa z wbudowanym (ewentualnie kupić jakiś modem pod usb). I tu zaczęły się schody. Sygnał na poziomie 80-90%, a połączenie z internetem regularnie się rwie. Nie jest to kwestia iPlusa, bo na poprzednim laptopie z modemem pod PCMCIA wszystko bylo ok. Obstawiam albo problem z softem (przy probie utworzenia Dial-upa wywala mi błąd 633 lub 734)lub samym modemem Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
Należało by sprawdzić , czy problem występuje przy modemie pod USB , obojętnie jakim . Być może to wina tego wbudowanego modemu , spróbuj może wgrać nowy soft jeżeli istnieje taka możliwość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i administracji forum jest zabronione. Złamanie zakazu stanowi naruszenie prawa.
Strona wygenerowana w 0.28 sekundy. Zapytań do SQL: 10