Z tą kartą to kurcze nie wiem. Trzeba popatrzeć do jakiej stery pod 98 są. Bo masz chyba 98?
Witam
System mam win2000 więc chyba ze sterownikami nie powinno być problemu.
ja.michal napisał/a:
Tania, ze zintegrowaną anteną. Odpadł by problem anten.
No ta chyba byłaby najlepsza tylko nie wiem czy na grubość mi się zmieści, muszę zmierzyć ile mam miejsca do obudowy i zapytać sprzedającego o grubość.
Operator: Każdego po trochu...
Urządzenie: GTM378E, GT3G+ NDIS Pomógł: 136 razy Wiek: 24 Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 4413 Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-02-08, 01:39
ja.michal napisał/a:
Tania, ze zintegrowaną anteną. Odpadł by problem anten.
Jakoś ich na tym zdjęciu nie widzę, za to widzę 2 złącza antenowe, co do grubości to co jest na zdjęciu jest chyba nawet poniżej standardowej grubości, bo jest jednostronna. Ja w starym kompie mam intela i on jest z obu stron wypchany elektroniką, a ta leży na stole nie odstając.
Operator: iPlus
Urządzenie: Sierra Wireless MC8700 Pomógł: 226 razy Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 10419 Skąd: PL
Wysłany: 2010-02-08, 12:42
krystianb, w sumie dziwne bo są złącza, ale jak czytam na innych stronach to wszędzie jest napisane, że zintegrowana antena w tym modelu. Może jest antena z drugiej strony wytrawiona?
Napiszę do sprzedawcy.
Operator: Każdego po trochu...
Urządzenie: GTM378E, GT3G+ NDIS Pomógł: 136 razy Wiek: 24 Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 4413 Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-02-08, 14:43
ja.michal napisał/a:
Może jest antena z drugiej strony wytrawiona?
Jest taki problem że druga strona karty jest można powiedzieć skierowana w stronę płyty głównej. Po drugie porządne notebooki całą obudowę na około płyty głównej mają ekranowaną magnetycznie. U mnie w starym lapku plastikowa klapka od karty wifi wyłożona jest normalną blachą stalową, a do tego z jednej strony jest miedziany "grzebień" łączący z resztą obudowy, nie ma szans żeby wifi przedostało się przez taką barierę, nawet jak by antena była od góry. Moim zdaniem bez anten wyprowadzonych tam gdzie nie ma ekranowania wifi nie będzie działać.
Urządzenie: Sierra Wireless MC8700 Pomógł: 226 razy Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 10419 Skąd: PL
Wysłany: 2010-02-08, 16:01
Jak coś to mam już plik watcher 2g. Kolega hedm podesłał na maila bo miał na hdd.
Co do karty wifi to dostałem odpowiedź, że sprzedawca nie wie jak jest z antenami. Przekopiowany opis z internetu. Zapytałem jednak o szczegóły więc sprawa rozwojowa.
[ Dodano: 2010-02-08, 16:04 ]
No i dostałem właśnie dalsze info.
Kart nie sprawdzają bo są nowe i nie mają sprzętu, żeby zobaczyć czy działa.
Napisali też, że to, że karta posiada wyjścia na zewnętrzną antenę nie wyklucza, że może mieć zintegrowaną.
Kart nie sprawdzają bo są nowe i nie mają sprzętu, żeby zobaczyć czy działa.
Napisali też, że to, że karta posiada wyjścia na zewnętrzną antenę nie wyklucza, że może mieć zintegrowaną.
Witam.
Panowie a jak to jest z tymi antenami, czy jak nie były wcześniej montowane to czy dam radę je zamontować i gdzie powinny być w laptopie aby spełniały swoją rolę.
I dlaczego te karty maja dwa złącza (niektóre nawet 3) do anten??
pozdro
krzyzie
Wysłany: 2010-02-08, 18:48
Anteny się montuje z reguły pod matrycę. Do karty podłącza przez złącza uf.l. Żaden problem to wszystko chyba, że jest problem z rozebraniem matrycy i przeprowadzeniem przewodów.
krzyzie napisał/a:
I dlaczego te karty maja dwa złącza (niektóre nawet 3) do anten??
Dwa złącza mają karty 802.11 b/g, a 3 mają 802.11 n.
Nie wiem czy na PCI Mini są nawet z 3 złączami. 3 złącza mają raczej na PCI Mini Express.
Witam.
Ale przykręca się czy jakoś na klej, a może luźno.
A może ktoś ma zdjęcia jak to jest przymocowane - ponieważ nie jestem elektronikiem to najbardziej przemawiają do mnie ilustracje obrazkowe .
pozdro
krzyzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i administracji forum jest zabronione. Złamanie zakazu stanowi naruszenie prawa.
Strona wygenerowana w 0.42 sekundy. Zapytań do SQL: 13