Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI Strona Główna

Twoja wyszukiwarka
Forum bez kabli - 3G LTE CDMA WIFI
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Sponsorem forum jest: polski operator telefonii satelitarnej TS2

 Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

iPhone jako telefon satelitarny


Poprzedni temat «» Następny temat
Router WiFi + modem do Aero2
Autor Wiadomość
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-17, 22:56   

pawfazi napisał/a:
Niestety mi ten zestaw nie chce działać :(

Może masz coś uszkodzone modem lub ruter, zła konfiguracja sieci, brak lub za słaby sygnał 3G :cfaniak: .
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
pawfazi 
Początkujący użytkownik forum

Dołączył: 13 Sty 2012
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-18, 00:55   

Romek napisał/a:
pawfazi napisał/a:
[...]

Może masz coś uszkodzone modem lub ruter, zła konfiguracja sieci, brak lub za słaby sygnał 3G :cfaniak: .


Wszystko nowe kupione. Model sam działa, routher nie wiem, bo tylko z tym próbuje połączyć. Zmieniłem soft w routherze na Gargoyle bo czytałem że tak coś pójdzie, ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.

Coś działa i tak obstawiam na konfiguracji błędnej. Ktoś podpowiadał o numerach DNS, ale test nic nie pomógł.

Prosba o wskazówki co można w tym temacie zrobić?
Dzieki

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2012-01-18, 07:59 ]
Panie i Panowie tniemy cytaty!
Ostatnio zmieniony przez DaleKi 2012-01-18, 07:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-18, 12:36   

pawfazi napisał/a:
Wszystko nowe kupione.


Moje doświadczenie zawodowe: nowe nie zawsze znaczy sprawne. :D

[ Dodano: 2012-01-18, 12:39 ]
pawfazi napisał/a:
Model sam działa


To już jest coś, rozumiem iż w komputerze działa ok.
Jaka siła sygnału sieci jest wtedy?

[ Dodano: 2012-01-18, 12:43 ]
pawfazi napisał/a:
Zmieniłem soft w routherze na Gargoyle bo czytałem że tak coś pójdzie, ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.

Gargoyle jest super :ok:
.

[ Dodano: 2012-01-18, 12:46 ]
pawfazi napisał/a:
ale działa tylko skype i poczta przez program outlook.


Czyli jednak masz połączenie z Internetem.

[ Dodano: 2012-01-18, 13:00 ]
pawfazi napisał/a:
Coś działa i tak obstawiam na konfiguracji błędnej. Ktoś podpowiadał o numerach DNS, ale test nic nie pomógł.


Masz racje. :D :ok:
"Ktoś" też ma racje. Miałem to samo problemy z DNS-mi. Ruter przyznawał sobie jakieś durne DNS typu 11.12.13.14, (w panelu status) wszystko działało ,pingi ok, radio, itp a strony www kaput.

U mnie pomogła aktualizacja tego softu teraz jest perfekt, za każdym włączeniem rutera czy restartem.
Zaktualizuj do najnowszego i sprawdź. :ok:

[ Dodano: 2012-01-18, 13:23 ]
Proszę bardzo, ten jest z 14.01.2012, mam go sam i jest super.

http://ecco.selfip.net/ga...-sysupgrade.bin :D

[ Dodano: 2012-01-18, 13:34 ]
Jest to jedne z rozwiązań tego problemu, ale nie jedyne. :D
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
skarkop 
Początkujący użytkownik forum

Operator: T-Mobile, AERO2
Urządzenie: Huawei E353, Vodafone K3765-HV
Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-01-18, 17:29   

Witam wszystkich.
Mam takie pytanie od strony technicznej. Od dawna uzywam neta mobilnego. Najpierw byl iPlus, teraz BlueConnect i Aero2. Chcialbym kupic do Aero2 router, zeby go podzielic. Mysle o Sapido RB-1842. Wiadomo, ze podczas polaczenia samego modemu uzywany jest program (Mobile Partner lub inne). Jak to odbywa sie przy modemie wlozonym do routera? Czy tez uruchamia sie jakis program, czy router automatycznie sie laczy? Drugie pytanie to jak to dziala, jezeli wiadomo, ze Aero2 rozlacza sie po godzinie. Czy router automatycznie laczy, czy musimy sami cos zrobic?
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-18, 17:33   

skarkop napisał/a:
czy router automatycznie sie laczy?


Jeśli tak ustawisz w ruterze to połączy automatycznie :D

[ Dodano: 2012-01-18, 17:35 ]
skarkop napisał/a:
Czy router automatycznie laczy

Jeśli tak ustawisz w ruterze to wznowi automatycznie połączenie. :ok:

[ Dodano: 2012-01-18, 17:42 ]
skarkop napisał/a:
Mysle o Sapido RB-1842

To jest nowość z Taiwanu nie wiem czy ktoś go ma na forum.

[ Dodano: 2012-01-18, 17:44 ]
Ale tego sprzętu jest teraz w bród. :D
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
skarkop 
Początkujący użytkownik forum

Operator: T-Mobile, AERO2
Urządzenie: Huawei E353, Vodafone K3765-HV
Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-01-18, 17:54   

Dzieki za odpowiedzi. Patrzylem tez na Huawei R101 i w instrukcji nie znalazlem automatycznego wznawiania. Bylo automatyczne laczenie, ale czy to bedzie tez dzialac po rozlaczeniu. Kazdy router ma automatyczne laczenie po rozlaczeniu, czy trzeba szukac konkretny?
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-18, 19:23   

skarkop napisał/a:
Patrzylem tez na Huawei R101

Chyba chodziło o D100 ?

[ Dodano: 2012-01-18, 19:26 ]
skarkop napisał/a:
Patrzylem tez na Huawei R101 i w instrukcji nie znalazlem automatycznego wznawiania.

Ten Huawei D 100 ma to.

[ Dodano: 2012-01-18, 19:28 ]
skarkop napisał/a:
Bylo automatyczne laczenie, ale czy to bedzie tez dzialac po rozlaczeniu

Tak będzie.

[ Dodano: 2012-01-18, 19:35 ]
skarkop napisał/a:
Kazdy router ma automatyczne laczenie po rozlaczeniu, czy trzeba szukac konkretny?

Każdy znany mi ruter ma taką funkcje.

HUAWEI D 100 znam na wylot bo go mam.
Jego wadą jest tylko to, że po zaniku zasilania trzeba go ręcznie ponownie włączyć przyciskiem i działa tylko z modemami firmy HUAWEI.
Ten E353 jest młody więc sprawdź czy go obsługuje.
Może być potrzebna aktualizacja rutera.

[ Dodano: 2012-01-18, 19:50 ]
Romek napisał/a:
Huawei R101

Sprawdziłem to klon D105 też dobrze, bo nowszy od D100 i ma te same funkcje.
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
(s)LD-ek 
Użytkownik forum

Operator: Plus/Areo2
Urządzenie: TL-MR3420+E389 / GT-Y3100
Dołączył: 13 Cze 2010
Posty: 36
Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2012-01-20, 19:13   

Co do problemu z Sierra 307 + TL-MR 3420 zapraszam do tematu:

http://www.bez-kabli.pl/v...p=382102#382102

Sam z tym problemem walczę :(
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
kamyk126 
Początkujący użytkownik forum

Operator: Plus
Urządzenie: Option Icon 711
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-28, 23:29   

Option icon 711 + Netgear MBRN300 czy to zadziała ? :(

Pomocy !
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-29, 00:24   

A jest na liście obsługiwanych modemów przez ten ruter ?
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
kamyk126 
Początkujący użytkownik forum

Operator: Plus
Urządzenie: Option Icon 711
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-29, 11:02   

nie
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-29, 11:36   

Ruter wykrywa fakt podłączenia tego modemu.
Jaki pojawia się komunikat ?
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
kamyk126 
Początkujący użytkownik forum

Operator: Plus
Urządzenie: Option Icon 711
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-29, 12:12   

niestety ruter nie wykrywa tego modemu
 
 
Romek 
Stary wyga bezprzewodowy

Operator: PLAY AERO2 ORANGE
Urządzenie: E156G E176G E173-u2 E353-u2
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 07 Sty 2012
Posty: 578
Skąd: okolice Warszawy
Wysłany: 2012-01-29, 13:27   

Sprawdziłem, zgadza się http://www.netgear.com/3g...pe/poland.aspx.
Z uwagi na to iż nie ma ten ruter żadnego alternatywnego oprogramowania pozostaje albo poczekać na ruch producenta i dodanie jego obsługi lub zmianę rutera lub modemu. Model jest nową konstrukcją i dość mało popularną w Polsce.
_________________
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
 
 
kamyk126 
Początkujący użytkownik forum

Operator: Plus
Urządzenie: Option Icon 711
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-29, 14:29   

z pewnych względów przemawia za mną zmiana modemu

jaką alternatywę modemu proponujecie? nie ukrywam że interesuje mnie coś o zbliżonych parametrach do wspomnianego icon-a oczywiście kompatybilne z ruterem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


Forum użytkowników internetu bezprzewodowego - GPRS, EDGE, UMTS, HSPA (HSDPA/HSUPA), LTE, WiFi, WiMax, CDMA
Najważniejsze tematy - :: FAQ ::
programy i sterowniki: sterowniki.bez-kabli.pl - czyli: Sterowniki modemów 3G :: Instalacja sterowników :: Aplikacje dostępne na forum (spis) :: Top_NetInfo TNI :: Filtry Adblock Plus ::
konfiguracje, tutoriale, testy: ICS :: Kody błędów, komendy AT :: Konfiguracja GPRS, EDGE, UMTS i HSDPA - dial-up :: Konfiguracja sieci radiowych, routerów, AP, WiFi :: Konfiguracja telefonu, APN, login, hasło, numer, DNS :: Konfiguracja modemów oraz telefonów GSM - linki :: Netmonitor :: Test szybkości Internetu :: Konfiguracja PDA, Pocket PC ::
technologie i pojęcia: Anteny "komórkowe" :: Złącza anten GSM :: Internet GSM :: Spis pojęć bezprzewodowych - hasła :: Moduły i modemy - sprawy techniczne :: LTE - Long Term Evolution ::
sieci, operatorzy, zasięg: Aero2 - darmowy dostęp do internetu :: Internet Cyfrowego Polsatu - najważniejsze tematy :: Sieci zagraniczne :: Ważne numery :: Zasięg operatorów EDGE HSDPA CDMA WiMAX ::
pozostałe: Telefony satelitarne Iridium Extreme Zaprzyjaźnione forum-laptopy.info.pl notebooki, laptopy, tablety :: Skrótowce :: In English


Reklamy na forum: kontakt w sprawie zamieszczania reklam.

Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i/lub administracji forum jest zabronione.

Uwaga: Serwis Internetowy Bez-kabli.pl używa plików cookies. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody, by pliki cookies były zapisywane na dysku twardym komputera należy zmienić ustawienia przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z serwisu oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki internetowej.

Strona wygenerowana w 0.16 sekundy. Zapytań do SQL: 22