Witam wszystkich.dzejk pisze:Ma być tak:
Po pierwsze potrzebujesz 3 plików z adb (adb.exe AdbWinApi.dll AdbWinUsbApi.dll), np. z paczki inst_add_par.rar
Paczkę najlepiej rozpakować na pulpicie - utworzy się folder o takiej samej nazwie jak powyższy plik.....
Od kilku lat użytkowałem modem e3372s-153 w wersji hi-link i byłem z niego bardzo zadowolony.
Niestety, modem ten połączyłem z routerem u rodziców w domu i służy do uzyskania internetu z sieci komórkowej na potrzeby domowników.
Postanowiłem pozostać przy tym sprawdzonym modemie i kupić znów na swoje potrzeby.
Tym razem kupiłem wersję E3372s-153 z Play (wersja zwykła) i postanowiłem przerobić od razu na hi-link metodą podaną w tym wątku.
Wszystko poszło bezproblemowo i wgrałem wersję:
E3372s-153_Update_22.300.09.00.00_M_AT_05.10
Update_WEBUI_17.100.17.00.143_HILINK_Mod1.20_V7R2_9x25_V7R11_CPIO
z dysku w podpisie dzejka.
Sam proces przebiegł OK, jednak do wyboru był tylko język rosyjski lub angielski.
W tym temacie znalazłem opis dzejka (zacytowany fragmentarycznie wyżej), jak odblokować jeżyk polski.
Jednocześnie na jego dysku z podpisu znalazłem plik e3372_jezyk_polski a po rozpakowaniu skrypty dla wersji S i H.
Oczywiście wybrałem swoją wersję, czyli S i uruchomiłem skrypt z opcją 1, czyli adresem 192.168.8.1.
Cała operacja przebiegła automatycznie i szybko.
Po restarcie modemu pojawiły się do wyboru również inne języki (wcześniej były tylko dwa).
Wybrałem język polski i od tego momentu rozpoczął się problem, nie mam praktycznie żadnych napisów i nic nie mogę wybrać - można powiedzieć, że grafika została, a napisy zniknęły - są tylko dwa napisy undefined i undefinedundefined.
Zrestartowałem komputer, jednak nic się nie zmieniło.
Podobnie przeprowadziłem operację jeszcze raz (uruchomiłem skrypt) jednak bez żadnego rezultatu.
Od dzejka ściągnąłem plik erase_userdata_e3372 i po uruchomieniu skryptu napisy pojawiły się, jest do wyboru również j. polski, jednak po jego zaznaczeniu jest powtórka z rozrywki, czyli znikają wszystkie napisy.
Oczywiście wybrałem j. angielski i daję sobie z nim radę, jednak jakby była możliwość, to wolałbym korzystać z interfejsu w j. polskim.
Czy ktoś może mi pomóc?
Pozdrawiam