Szukam wzmacniacz sygnału WiFi do mieszkania (niestety sygnał już przez dwie ściany z routera Vectry ledwo dochodzi).
Co polecacie? Chciałbym możliwie dobre rozwiązanie i nie za drogie (100-150 zł) - co polecacie? Pod WiFi 2.4 i 5 GHz, mile widziane też wejście Ethernetowe. Wzmacniacz wkładany do kontaktu 230V.
Dzięki!
WZMACNIACZ SYGNAŁU WI-FI - RANGE EXTENDER
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
- vegas
- Stały użytkownik forum
Re: WZMACNIACZ SYGNAŁU WI-FI - RANGE EXTENDER
Jeśli masz dosyć solidne przeszkody to popatrz na rozwiązania powerline po sieci elektrycznej lub wifi mesh ale to to raczej przekroczy kwotę którą zakładasz.6G_ pisze:Szukam wzmacniacz sygnału WiFi do mieszkania (niestety sygnał już przez dwie ściany z routera Vectry ledwo dochodzi).
Co polecacie? Chciałbym możliwie dobre rozwiązanie i nie za drogie (100-150 zł) - co polecacie? Pod WiFi 2.4 i 5 GHz, mile widziane też wejście Ethernetowe. Wzmacniacz wkładany do kontaktu 230V.
Dzięki!
wojteks pisze:Kabel ethernet.
Kod: Zaznacz cały
bez-kabli.pl
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: WZMACNIACZ SYGNAŁU WI-FI - RANGE EXTENDER
Tak postawiłem ostatecznie na PLC (mogę podwoić budżet). Podoba mi się coś pokroju Adapter powerline TP-Link TL-PA4010P Kit.
Tylko znalazłem takie które mają jedynie Ethernet 10/100, a chciałbym takie które mają zarówno LAN jak i WLAN (jednym z odbiorców jest tablet, a więc WiFi też jest potrzebne). Na końcu domu, chciałbym korzystać z IPad i lapka na Ethernet. Mile widziany GbE, 100 MBit to już przestarzały standard, skoro przepustowość jest na poziomie 600 MBit.
Tylko znalazłem takie które mają jedynie Ethernet 10/100, a chciałbym takie które mają zarówno LAN jak i WLAN (jednym z odbiorców jest tablet, a więc WiFi też jest potrzebne). Na końcu domu, chciałbym korzystać z IPad i lapka na Ethernet. Mile widziany GbE, 100 MBit to już przestarzały standard, skoro przepustowość jest na poziomie 600 MBit.