T-mobile i Orange - czy na pewno brak różnicy w jakości?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

p.borzecki
Użytkownik forum

Re: T-mobile i Orange - czy na pewno brak różnicy w jakości?

Post autor: p.borzecki »

mcore pisze: Wczoraj między 12 a 13:30 Orange miało lekką awarię . Spróbuj dzisiaj przetestować, wyniki powinny być podobne do T-Mobile
Orange testuje już od jakiegoś czasu, podobnie jak iPlusa. Orange rzeczywiście zazwyczaj oscylował w granicach 12-18 Mbs, ale była to najbardziej niestabilna sieć jaką testowałem (przy dłuższym użytkowaniu, a nie tylko przy testach speedtest). Czasem nie można było się połączyć, czasem rozłączało itp.

Wczoraj testowałem T-mobile w godzinach nocnych, czyli czyli wtedy gdy net jest nielimitowany i działał równie dobrze jak w dzień. Na razie bardzo ładnie to wygląda.

test obecny:
Obrazek
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Widzę, że długo podejmujesz decyzję :) Ale skłaniasz się ku tym 100GB. Pora zadecydować, z takim DL w nocy trochę pociągniesz ;) W Plusie z ich limitem i LTE jedna noc i po zabawie.
p.borzecki
Użytkownik forum

Post autor: p.borzecki »

matek451 pisze:Widzę, że długo podejmujesz decyzję :) Ale skłaniasz się ku tym 100GB. Pora zadecydować, z takim DL w nocy trochę pociągniesz ;) W Plusie z ich limitem i LTE jedna noc i po zabawie.
Staram się przetestować to, tak jak mogę, tak jak w każdej innej dziedzinie życia. Jestem raczej z tych co testują i czytają umowy... Być może też swymi wywodami pomogę komuś z forum, tak jak ludzie z forum pomagają mi :)

Jedyne jeszcze co przemawia za plusem to umowa na czas nieokreślony, ale i tak już na 99% wezmę T-mobile z 100GB.

Za T-mobile przemawia jeszcze to, że ma bardzo drogi internet w pre-paid. I nie chodzi tu o obciążenie sieci, choć to też jest ważne (mniej pre-paidowców = teoretycznie mniejsze obciążenie sieci, no chyba, że oferta abo jest wyjątkowo atrakcyjna, ale T-mobile oprócz tych 100GB nie zachwyca, choć i ta oferta ze względu na swą cenę 123 zł brutto, nie jest dla wszystkich), ale przede wszystkim to, że każda sieć może mieć awarię, T-mobile również. W takiej sytuacji zawsze będę mógł awaryjnie skorzystać ze względnie tanich prepaidów Orange i iPlus, ew. może zamówię sobie jeszcze Aero2.
patryk7588
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: patryk7588 »

Wszystko zależy do czego chcesz wykorzystać ten internet. Jeśli chcesz dużo ściągać to wygrywa T-Mobile. A jeśli chcesz dużo przeglądać stron internetowych + multimedia typu youtube to wygrywa Plus.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Masz podobnie jak ja najpierw zbieram info, czytam fora. Testuję i na koniec decyzja. Zaś w kwestii umów i regulaminów to chyba jestem zboczony :) . Ściągam je w PDF, drukuję i dogłębnie studiuję, nadmieniam,że nie jestem prawnikiem. Niejednego konsultanta już zagiąłem ;) Ale w dzisiejszych czasach to jedyna metoda aby Cię nie wydymali. Live is Brutal and full of zasadzkas. Na rezerwę weź sobie Aero2 to potestujesz :D wszak to lubisz. Oferta 100GB z nocami bez limitu to już "prawie" mobilny net no limit.
ODPOWIEDZ