FashGot - nie wykryto managera pobierania.. czy powinnam mieć zainstalowany jakiś program, który będzie z tym kompatybilny??
usttawiłam wszystko jak na forum pokazano... czyli strony będą sie ładowac bez obrazków, tak? hmmm czasem jednak obrazki sa konieczne...no na pewno nie sa konieczne reklamy skaczące drażniące...przy okazji jak poradzić sobie z banerem w gg??
przepraszam jeśli me pytania są infantylne, ale jestem laikiem w tych kwestiach.
Operator: Play Online na karte
Urządzenie: Edimax 3G-6200n+E156G, HTC HD2
Wiek: 34 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 147 Skąd: Okolice żyrardowa
Wysłany: 2006-06-27, 15:15
Chcialbym dorzucic tutaj swoje trzy grosze w kwestii optymalizacji polaczenia przez komorke.
Otoz jezeli jestesmy posiadaczami systemow WINXP lub WIN2000, możemy zastosowac pewna sztuczke, polegajaca na modyfikacji pewnego pliku systemowego, mieszczacego sie w katalogu: c:\windows\system32\drivers\etc.
Plik ten nosi nazwe "hosts".
Za kazdym razem wpisujac w przegladarce adres strony, komputer najpierw konsultuje sie z tym plikiem ,zeby zobaczyc, czy aby nie ma w nim przetlumaczonej nazwy symbolicznej, typu: www.wp.pl , na jej odpowiednik numeryczny typu: 212.77.100.101, i jezeli jej nie znajdzie, to wtedy odpytuje serwer DNS.
Stad: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.zip
pobieramy zmodyfikowany plik hosts, z dodana potezna baza adresow komputerow serwujacych reklamy, spyware, adware, trojany, i bog wie co jeszcze.
Wypakowujemy zbior z archiwum i kopiujemy w podane wyzej miejsce, oczywiscie przed ta operacja polecam zrobic kopie nadpisywanego pliku.
Teraz kiedy przegladarka, podczas ladowania
tresci strony, sprobuje np. pobrac reklame z jednego z serwisow ja udostepniajacych, zostanie przekierowana do komputera lokalnego dzieki odpowiedniemu wpisowi w wyzej wymienionym zbiorze. A poniewaz komputer lokalny nic nie serwuje, wiec browser skoczy do nastepnego pobieranego linku itd. itd.
Rozwiazanie to polecam w szczegolnosci uzytkownikom korzystajacym z Simdaty, gdzie kazdy kilobajt jest na wage zlota.
Wiecej szczegolow tutaj: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
Pozdrawiam.
Ikonka, na bannery w gg to ciasteczka są ale kolego Ci pewnie już wysłał. Tylko po co się męczyć z taką kobyłą jak gg która czasem nawet z 20mega ramu wessa? Polecam UniCom'a - super komunikator, IMHO, o wiele lepszy , stabilniejszy od gg i zajmuje ok 3mb ram max
you may be a victim of software counterfeiting.... taka informacja towarzyszy mi przy każdym starcie systemu win xp. W zainstalowanych aktualizacjach nie mozna tej właśnie jednej usunąć. Poradźcie co zrobić bez przeinstalowywania systemu. wiem że tutaj inne tematy, ale może poradzicie gdzie szukać informacji???
Oj ciężko będzie bez reinstalacji... to specjalne narzędzie microsoft'u do wałapywania piratów - jedyne co mogę poradzić to reinstalacja systemu zanim Bill do drzwi zapuka i wyłączenie aktualizacji automatycznych/ przestawienie na ręczne.
Na idg.pl ,w dziale download jest łatka która eleminuje raportowanie o "legalności" systemu do microshitu ale nie likwiduje wkurzających napisów.
ps. Widać, że koleżanka niezupełnie legalny system ma Nieładnie...
Ostatnio zmieniony przez Curunir 2006-06-29, 00:15, w całości zmieniany 2 razy
Testowałem jeszcze dwa które sprawują się naprawdę genialnie ale niestety są płatne: NetZero HiSpeed i popularny w Europie Onspeed - ceny abonamentu co prawda nie powalają ale jednak są
Ogólnie to może być, ale czasem musze trochę poczekać na połączenie z serverem (głównie w dzień). Pewnie po fazie testów Traffic compressor będzie płatny
Racja. Na początku tak samo było z OnSpeed'em Tylko ten drugi jest sympatyczniejszy... łączymy się bez problemu i stronki wczytują się z prędkością na poziomie Opery Mini z komórek.
W tc mam czasami takie jakby zastoje w przesyłaniu danych - pewnie przeciążone serwery mają
jestem niepocieszona koniecznością wymiany systemu , a jeszcze bardziej faktem takim, że zastosowałam się do wzkazówek, a jednak strony wcale nie ładują się szybciej.. jak znaleźć przyczynę??mam simdatę i bt więc sami rozumiecie jakie to wszystko istotne jest.
Witam!
O linuxie było już w tym temacie, ale tylko żeby go użyć.
Ja mam natomiast pytanie: jak 'przyspieszyć' pod linuxem?
Mam takie (zapewne) subiektywne wrażenie że pod linuxem
połączenie działa duuużo wolniej, nie widziałem transferów
na poziomie ~20kB, a w XP często się mi to zdarza.
Może jakieś parametry ppp trzeba 'podstroić'?
Mi chodzi szybko nawet bez zmiany parametrów czegokolwiek - co najmniej tak samo szybko jak pod Win XP. Może zależy od dystrybucji jak ją standardowo skonfigurowali.
_________________ Internet is my world, Unix is my home, Bimmer is my ride.
z ciekawosci zainstalowalem TrafficCompressor i jestem pod wrazeniem dzialanie teraz iPlusa,strony otwieraja sie szybciej,poczta rowniez ,srednio zaoszczedza jakies 30% danych na przegladaniu stron i poczcie,polecam do przetestowania.
_________________ dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i administracji forum jest zabronione. Złamanie zakazu stanowi naruszenie prawa.
Strona wygenerowana w 0.3 sekundy. Zapytań do SQL: 16