Forum bez kabli Strona Główna

Przeszukaj forum w Google

Forum bez kabli
Forum użytkowników internetu bezprzewodowego
GPRS, EDGE, UMTS, HSPA HSDPA/HSUPA, LTE, WiFi, WiMax, CDMA

Pytania i odpowiedziPytania i odpowiedzi  FAQInstrukcja, Regulamin, Netykieta  
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Internet satelitarny Astra2connect

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyśpieszanie internetu komórkowego!
Autor Wiadomość
ikonka
Użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 12:10   

FashGot - nie wykryto managera pobierania.. czy powinnam mieć zainstalowany jakiś program, który będzie z tym kompatybilny??
usttawiłam wszystko jak na forum pokazano... czyli strony będą sie ładowac bez obrazków, tak? hmmm czasem jednak obrazki sa konieczne...no na pewno nie sa konieczne reklamy skaczące drażniące...przy okazji jak poradzić sobie z banerem w gg??
przepraszam jeśli me pytania są infantylne, ale jestem laikiem w tych kwestiach.

vegas 
Stały użytkownik forum

Operator: WiMax
Urządzenie: Alvarion BreezeMAX/WRT54GL/E63
Wysłany: 2006-06-27, 12:31   

ikonka napisał/a:
FashGot - nie wykryto managera pobierania.. czy powinnam mieć zainstalowany jakiś program, który będzie z tym kompatybilny??

Tak potrzebny jest jakiś manager pobierania obsługiwany przez FlashGot.

Cytat:
...przy okazji jak poradzić sobie z banerem w gg??

Wyślij PW z mailem to coś poradzę.

hubert 
Stały użytkownik forum

Operator: Play Online na karte
Urządzenie: Edimax 3G-6200n+E156G, HTC HD2
Wysłany: 2006-06-27, 15:15   

Chcialbym dorzucic tutaj swoje trzy grosze w kwestii optymalizacji polaczenia przez komorke.
Otoz jezeli jestesmy posiadaczami systemow WINXP lub WIN2000, możemy zastosowac pewna sztuczke, polegajaca na modyfikacji pewnego pliku systemowego, mieszczacego sie w katalogu: c:\windows\system32\drivers\etc.
Plik ten nosi nazwe "hosts".
Za kazdym razem wpisujac w przegladarce adres strony, komputer najpierw konsultuje sie z tym plikiem ,zeby zobaczyc, czy aby nie ma w nim przetlumaczonej nazwy symbolicznej, typu: www.wp.pl , na jej odpowiednik numeryczny typu: 212.77.100.101, i jezeli jej nie znajdzie, to wtedy odpytuje serwer DNS.
Stad: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.zip
pobieramy zmodyfikowany plik hosts, z dodana potezna baza adresow komputerow serwujacych reklamy, spyware, adware, trojany, i bog wie co jeszcze.
Wypakowujemy zbior z archiwum i kopiujemy w podane wyzej miejsce, oczywiscie przed ta operacja polecam zrobic kopie nadpisywanego pliku.
Teraz kiedy przegladarka, podczas ladowania
tresci strony, sprobuje np. pobrac reklame z jednego z serwisow ja udostepniajacych, zostanie przekierowana do komputera lokalnego dzieki odpowiedniemu wpisowi w wyzej wymienionym zbiorze. A poniewaz komputer lokalny nic nie serwuje, wiec browser skoczy do nastepnego pobieranego linku itd. itd.
Rozwiazanie to polecam w szczegolnosci uzytkownikom korzystajacym z Simdaty, gdzie kazdy kilobajt jest na wage zlota.
Wiecej szczegolow tutaj: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
Pozdrawiam.

Curunir
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 17:42   

Ikonka, na bannery w gg to ciasteczka są ;) ale kolego Ci pewnie już wysłał. Tylko po co się męczyć z taką kobyłą jak gg która czasem nawet z 20mega ramu wessa? :/ Polecam UniCom'a - super komunikator, IMHO, o wiele lepszy , stabilniejszy od gg i zajmuje ok 3mb ram max :D

ikonka
Użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 17:51   inna kwestia

you may be a victim of software counterfeiting.... taka informacja towarzyszy mi przy każdym starcie systemu win xp. W zainstalowanych aktualizacjach nie mozna tej właśnie jednej usunąć. Poradźcie co zrobić bez przeinstalowywania systemu. wiem że tutaj inne tematy, ale może poradzicie gdzie szukać informacji???

Curunir
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 18:22   

Oj ciężko będzie bez reinstalacji... to specjalne narzędzie microsoft'u do wałapywania piratów - jedyne co mogę poradzić to reinstalacja systemu zanim Bill do drzwi zapuka i wyłączenie aktualizacji automatycznych/ przestawienie na ręczne.

Na idg.pl ,w dziale download jest łatka która eleminuje raportowanie o "legalności" systemu do microshitu ale nie likwiduje wkurzających napisów.

ps. Widać, że koleżanka niezupełnie legalny system ma :) Nieładnie... :P
Ostatnio zmieniony przez Curunir 2006-06-29, 00:15, w całości zmieniany 2 razy  

vegas 
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 18:37   

Cytat:
ps. Widać, że koleżanka niezupełnie legalny system ma Smile Nieładnie... Razz

No właśnie nie ładnie.. :wink:

Traffic compressor mam juz 2 dzień i sprawuje się całkiem nieźle.
Znacie może jakieś inne tego typu programy.

Curunir
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 19:02   

Testowałem jeszcze dwa które sprawują się naprawdę genialnie ale niestety są płatne: NetZero HiSpeed i popularny w Europie Onspeed - ceny abonamentu co prawda nie powalają ale jednak są :(

Szczególy na:
http://www.buildwebsite4u...elerators.shtml

Urqel, a jak Ci tc chodzi w dzień? Mi niespecjalnie, tj. dłużej się stronki ładują... wieczorem i w nocy jest ok.

vegas 
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 20:49   

Ogólnie to może być, ale czasem musze trochę poczekać na połączenie z serverem (głównie w dzień). Pewnie po fazie testów Traffic compressor będzie płatny :?

Curunir
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 22:02   

Racja. Na początku tak samo było z OnSpeed'em :( Tylko ten drugi jest sympatyczniejszy... łączymy się bez problemu i stronki wczytują się z prędkością na poziomie Opery Mini z komórek.
W tc mam czasami takie jakby zastoje w przesyłaniu danych - pewnie przeciążone serwery mają :/

ikonka
Użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-27, 22:32   

jestem niepocieszona koniecznością wymiany systemu :( , a jeszcze bardziej faktem takim, że zastosowałam się do wzkazówek, a jednak strony wcale nie ładują się szybciej.. jak znaleźć przyczynę??mam simdatę i bt więc sami rozumiecie jakie to wszystko istotne jest.

???

hubert 
Stały użytkownik forum

Operator: Play Online na karte
Urządzenie: Edimax 3G-6200n+E156G, HTC HD2
Wysłany: 2006-06-28, 18:49   

Wczoraj zainstalowałem tego Traffic compressor'a,
no i jestem pod wrażeniem, przciętnie zaoszczędzam jakieś 40% na odebranych danych!

secam
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-29, 20:24   

Witam!
O linuxie było już w tym temacie, ale tylko żeby go użyć. :)
Ja mam natomiast pytanie: jak 'przyspieszyć' pod linuxem?
Mam takie (zapewne) subiektywne wrażenie że pod linuxem
połączenie działa duuużo wolniej, nie widziałem transferów
na poziomie ~20kB, a w XP często się mi to zdarza.
Może jakieś parametry ppp trzeba 'podstroić'?

Curunir
Stały użytkownik forum

Wysłany: 2006-06-29, 21:18   

Mi chodzi szybko nawet bez zmiany parametrów czegokolwiek - co najmniej tak samo szybko jak pod Win XP. Może zależy od dystrybucji jak ją standardowo skonfigurowali.

sus 
Specjalista bezprzewodowy-junior

Operator: OrangeFreedom 2Mb+OF
Urządzenie: Gigaset504 AG/Huawei E1752
Wysłany: 2006-07-19, 13:05   super programik

z ciekawosci zainstalowalem TrafficCompressor i jestem pod wrazeniem dzialanie teraz iPlusa,strony otwieraja sie szybciej,poczta rowniez ,srednio zaoszczedza jakies 30% danych na przegladaniu stron i poczcie,polecam do przetestowania.

http://www.speedtest.pl/results/4541729.jpg

Odpowiedz do tematu