Coś takiego znalazłem na forum Satmax autor-Jacekko
"Nie każdy wie że windows ogranicza każdemu 20% przepustowości połączenia sieciowego przez co odczczuwamy trochę gorszą jakość działania internetu te 20% to rezerwa na systemowa wymiane plikow (update itp).
Wyłączamy to poprzez następujący sposób:
Start / Uruchom wpisujemy "gpedit.msc", wchodzimy w konfigurację komputera, następnie szablony administracyjne, sieć, harmonogram pakietów QoS, i teraz to co nas interesuja:
ogranicz rezerwowalną przepustowość - klikamy dwa razy, i ustawiamy limit na 0%.
Teraz już tylko apply i.... tylko patrzeć jak pingi spadają.
Nie dziala u wszystkich i mozna tylko to zrobic na XP profesional na home edit nie dziala"
Coś takiego znalazłem na forum Satmax autor-Jacekko
"Nie każdy wie że windows ogranicza każdemu 20% przepustowości połączenia sieciowego przez co odczczuwamy trochę gorszą jakość działania internetu te 20% to rezerwa na systemowa wymiane plikow (update itp).
Wyłączamy to poprzez następujący sposób:
Start / Uruchom wpisujemy "gpedit.msc", wchodzimy w konfigurację komputera, następnie szablony administracyjne, sieć, harmonogram pakietów QoS, i teraz to co nas interesuja:
ogranicz rezerwowalną przepustowość - klikamy dwa razy, i ustawiamy limit na 0%.
Teraz już tylko apply i.... tylko patrzeć jak pingi spadają.
Nie dziala u wszystkich i mozna tylko to zrobic na XP profesional na home edit nie dziala"
Na XP Profesional SP2 dziala i rzeczywiscie jest ustawione na 20%,ustawilem na 0% i zobaczymy co z tego bedzie.
_________________ dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!
Od ponad tygodnia jestem użytkownikiem Blue Connect. Niestety, nie miałem żadnej alternatywy bo musiałem wyprowadzić się na na dość konkretne wygwizdowo, gdzie nawet Tepsa niespecjalnie dochodzi. Działało "toto" słabo - przy transferze pliku ze stron www ok 5 kb/s, w porywach nawet 6, więc prawdę mówiąc ciężko było się przestawić kiedy "na zmarnowanie" poszedł net w kablówce (256 kB). Wczoraj po południu zainstalowałem programik TuneUp Utilities 2004 (był jakiś czas temu na CD Komputer Świat) aby wyczyścić bałagan na dyskach i znalazłem tam opcję optymalizacji internetu. Zrobiłem ją i ku mojej radości okazało się, że to rzeczywiście pomogło. W tej chwili ściągająć pliczek ze strony WWW transfer nie schodzi poniżej 14 kb czyli prawie tyle ile fabryka działa. Tak więc polecam ten programik i mam nadzieję że Wam to pomoże.
Czy ktoś z was próbował program "cFosSpeed" jest on płatny,ale można go testować przez 30 dni za darmo. Jeśli testowaliście ten program to prosze o wasze opinie na jego temat
Jesli chodzi o najszybsza przegladarke, jest nia K-Meleon. Rownie szybki, na silniku Gecko jest Flock, przegladarka, ktorej uzywam i wam polecam. Co to programow przyspieszajacych internet Cfos jest slaby, nic nie pomaga. Dobry jest wspomniany wczesniej Tweakmaster. Ma ktos moze do niego seriala? Do wersji 2.6? Pozdrawiam.
Cytat przycięty przez Moderatora ->BliSki - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
A była tu zacytowana całość razem z obrazkami itd... razem chyba z 400 linii
witam mam pytanko czy może się orientujesz jak długo poprawnie (chyba )zainstalowany program tcompressor ma czekać na połączenie z serwerem?
mam go od godziny i nic! czy jestem za niecierpliwy?
pozdrawiam michał
witam mam pytanko czy może się orientujesz jak długo poprawnie (chyba )zainstalowany program tcompressor ma czekać na połączenie z serwerem?
mam go od godziny i nic! czy jestem za niecierpliwy?
pozdrawiam michał
Nie. Serwery traffic compressora sa po prostu tak zapchane. Pracuja nad tym, w kolejnych wersjach ma sie to zmienic, nie trzeba bedzie tyle czekac. Pozdrawiam.
nowa opera 9.02 ma funkcje podobną do tej (info na stronie opery)
Cytat:
5. Remove It Permanently
RiP (Remove it Permanently) daje możliwośc zaznaczenia i usunięcia ze strony internetowej dowolnej pozycji.
i rzeczywiście mi opera chodzi szybiej niz FF.
obecnie jestem w anglli i korzystam z orange Pay&Go (1 Funt za 24 godz) nielimitowany dostep do neta ;-)
Ok, sam temat jest już dość stary, od tamtego czasu powychodziły nowe wersje programów, między innymi FF 2.0, czy ktoś z bardziej obeznany wie co najlepiej, i jak zrobić z tą przeglądarką żeby osiągnąć jak najlepsze efekty?
Wysłany: 2006-11-09, 15:15
Otwórz stronę konfiguracji Firefoxa: w pasku adresu wpisz „about:config” i wciśnij Enter.
Na stronie ukażą się setki linijek zawierających ustawienia. Nas interesuje tylko kilka z nich.
(podpowiedź: aby szybciej znaleźć linie która nas interesuje wpisz kilka pierwszych liter danego tekstu). Kliknij dwukrotnie na podaną linię, dzięki czemu wartość zostanie zmieniona na Prawda („True”).
1.
Zwiększamy liczbę przesyłanych pakietów.
Znajdź linię network.http.pipelining i zmień wartość na True .
2.
Następnie zwiększamy maksymalną liczbę przesyłanych pakietów (pipelining).
Znajdź linię: network.http.pipelining.maxrequests i kliknij dwukrotnie.
W okienku, które wyskoczyło zmień wartość z 4 (lub 8 ) na 100 (ja mam 40).
Teraz twoja przeglądarka będzie pobierała 100 pakietów na raz, zamiast 4 (lub 8 )!
3.
Na koniec kliknij prawym przyciskiem gdziekolwiek w oknie i wybierz Dodaj ustawienia typu->Liczba całkowita (Integer) . Nazwij tą linię:“nglayout.initialpaint.delay”
i ustaw jej wartość na „0”.
(Liczba ta oznacza długość czasu jaką przeglądarka czeka zanim przystąpi do „obrabiania” informacji, którą otrzymało).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Znaki i informacje chronione prawem umieszczone na forum, wykorzystane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Powielanie lub kopiowanie w części lub w całości danych/opracowań zawartych na forum bez zgody autora i administracji forum jest zabronione. Złamanie zakazu stanowi naruszenie prawa.
Strona wygenerowana w 0.3 sekundy. Zapytań do SQL: 14