Orange Free Dom Pro - Masakra

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 21:33

Witam mam problem z Orange Free Dom Pro ponieważ około od poniedziałku się dziwne rzeczy dzieją z netem wykorzystałem już przed 1 września limit i chodziło jak chodził do 13 jak to na przekroczonym limicie a tu nagle od poniedziałku coś takie włączam neta zasięg maks wszytko ok włączam FF i tu błąd wczytywania strony (GOOGLE dopiero po 5-10 razy odświeżonej strony załapało i tak jest cały czas z każda strona dzwoniłem do Orange mówią ze to ni ich wina dziś zrobiłem nawet reinstalacje winy system mam »»na pewno«« czysty żadnych wisów ale już mnie to wkurza non stop ten błąd. aha na chrome i IE to samo. okres rozliczeniowy mam 24 ale zawsze net chodził na przekroczonym limicie lepiej nie było tego błędu ma ktoś tak samo lub wie ktoś coś więcej o tym proszę o odpowiedz pozdrawiam

Modem Any Data ADU 500A

Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 293
Rejestracja: 2010-06-21, 19:41
Lokalizacja: PL

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: Nielimitowany » 2010-09-16, 21:45

wojtekcc pisze:zawsze net chodził na przekroczonym limicie

Bo powinien, widzę że już daje się we znaki, wprowadzenie CDMA do oferty Orange Free. ;)

Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy
Posty: 5502
Rejestracja: 2006-02-20, 22:13
Lokalizacja: Bratoszewice

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: Sundance_kid » 2010-09-16, 21:50

wojtekcc zobacz na mapie btsearch gdzie masz inny przekaźnik z CDMA udaj się w miejsce gdzie będziesz łapał sygnał z niego i zobacz czy będzie to samo. Możesz jeszcze sprawdzić modem na innym kompie.

[ Dodano: 2010-09-16, 22:51 ]
I standardowo: w nocy jest to samo?

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 21:57

w nocy to samo próbowałem od 12 do 6 rano non stop to samo nawet czasem gorzej niż w dzień ale dziwne jest ze jak się uda np jakaś mp pobrać to ciągnie po te 8 kilo i nie ma błędu przy pobieraniu

[ Dodano: 2010-09-16, 23:00 ]
zęby wczytać stronę Forum bez kabli musiałem 3 razy odświeżyć a normalnie ona się wczytuje na przekroczonym limicie nawet szybko jutro chyba się udam do salonu orange osobiście bo pan na przez telefon jak zwykle głupoty gada ze wirusy to ni ich wina internet na przekroczonym limicie tak chodzi itp. aha neta mam od listopada 2009 i kabel w zestawie działał mi 2 dni dziwne ;D
Ostatnio zmieniony 2010-09-16, 22:16 przez wojtekcc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 291
Rejestracja: 2010-05-04, 14:36
Lokalizacja: ---

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: Brylant19 » 2010-09-16, 22:10

Nielimitowany pisze:widzę że już daje się we znaki, wprowadzenie CDMA do oferty Orange Free.

Tak, »»na pewno«« po 2 dniach od wprowadzenia oferty, nowi użytkownicy przeciązyli juz nadajniki i wszyscy korzystaja tylko z CDMA :):)

wojtekcc pisze: ale dziwne jest ze jak się uda np jakaś mp pobrać to ciągnie po te 8 kilo i nie ma błędu przy pobieraniu

Więc sam widzisz ze wina leży gdzieś indziej niż po stronie sieci czy modemu skoro pobierać pobiera z właściwą prędkością....

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-09-17, 09:11 ]
Usunięcie wulgarnego emotikonu.
Ostatnio zmieniony 2010-09-17, 08:10 przez Brylant19, łącznie zmieniany 1 raz.

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 22:13

Ciekawa co będzie jak będę maił nowy okres rozliczeniowy czy tak będzie zapewne tak. ale to jest przesad ja będę to reklamował jak dalej tak będzie bo czasem zęby głupia pocztę wp wczytać weź to 10 razy lub więcej odświeżaj to nie normalne

Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior
Posty: 291
Rejestracja: 2010-05-04, 14:36
Lokalizacja: ---

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: Brylant19 » 2010-09-16, 22:19

A nie mozesz do innego kompa podłączyc? albo do sąsiada z modemem isc?

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 22:21

Wiec u sąsiada już byłem i to samo ;/ drugi sąsiad tez ma pro i nie wiem jak u niego bo go nie ma ;/ czyli wina kompa to na pewno nie jest

ryba825
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1358
Rejestracja: 2009-07-05, 16:15
Lokalizacja: Warszawa

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: ryba825 » 2010-09-16, 22:39

U mnie od 2-3 dni CDMA ma takie "przestoje", ale nie zrywa połączenia. Siedzę w internecie, strony mi się otwierają dobrze, chcę wejść na kolejną stronę i się nie otwiera, kilka razy F5 albo [ENTER] i strona się włącza. Jest to dosyć uciążliwe. Nawet patrząc w ESET SS, widać, że Opera pobiera dane, ma przestój, znowu pobiera, przestój i tak w koło. ;/

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 22:42

ryba825 pisze:U mnie od 2-3 dni CDMA ma takie "przestoje", ale nie zrywa połączenia. Siedzę w internecie, strony mi się otwierają dobrze, chcę wejść na kolejną stronę i się nie otwiera, kilka razy F5 albo [ENTER] i strona się włącza. Jest to dosyć uciążliwe. Nawet patrząc w ESET SS, widać, że Opera pobiera dane, ma przestój, znowu pobiera, przestój i tak w koło. ;/


Właśnie tak samo u mnie nie zrywa połączenia wchodzę w KIS 2011 w aktywność sieci i jest tak samo jak w twoim wypadku

[ Dodano: 2010-09-16, 23:47 ]
trzeba coś zrobić z tym czy to zgodne z umowa takie przestoje kilkanaście razy dzeinie.

ja im chyba umowę wypowiem. I nie mam zamiaru żadnych kar płacić.

Ich wina niech by Free do CDMA nie dawali.

Jutro zadzwonię lub pojade do salonu i powiem im ze znam ich problem już.

Ciekawe co oni na to.
Ostatnio zmieniony 2010-09-16, 23:16 przez wojtekcc, łącznie zmieniany 2 razy.

ryba825
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1358
Rejestracja: 2009-07-05, 16:15
Lokalizacja: Warszawa

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: ryba825 » 2010-09-16, 23:01

wojtekcc pisze:Właśnie Tak Samo U mnie Nie Zrywa Połączenia Wchodzę W Kis 2011 W Aktywność Sieci I Jest Tak Samo Jak W Twoim Wypadku

[ Dodano: 2010-09-16, 23:47 ]
Trzeba Coś Zrobić Z TY Czy To Zgodne Z Umowa Takie Przestoje Kilkanaście Razy Dzeinie.

Ja Im Chyba Umowę Wypowiem. I Nie Mam Zamiaru Żadnych Kar Płacić.

Ich Wina Niech By Free Do CDMA Nie Dawali.

Jutro Zadzwonie Lub Pojade Do Salonu I Powiem Im Ze Zna Ich Problem Juz.

Ciekawe Co Oni Na to.
Czy w tych zdaniach nie jest za dużo wielkich liter na początkach wyrazów? Jak wypowiesz umowę (a umowa nie była brana na próbę/okres próbny się skończył), to będziesz musiał zapłacić karę, ponieważ nie dotrzymałeś warunków umowy.

Popraw post, bo się go czytać nie da.

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-16, 23:17

A to jest zgodne z warunkami umowy ze tak w kulki z tym netem lecą ??

Chyba nie wiec niech to poprawia do niedawna internet chodził jak marzenie na n ie przekroczonym limicie 150kb/s - 270 kb/s

mały73
Stały użytkownik forum
Posty: 140
Rejestracja: 2009-12-02, 17:05
Lokalizacja: Goławin

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: mały73 » 2010-09-17, 06:25

ryba825 pisze:U mnie od 2-3 dni CDMA ma takie "przestoje", ale nie zrywa połączenia. Siedzę w internecie, strony mi się otwierają dobrze, chcę wejść na kolejną stronę i się nie otwiera, kilka razy F5 albo [ENTER] i strona się włącza. Jest to dosyć uciążliwe. Nawet patrząc w ESET SS, widać, że Opera pobiera dane, ma przestój, znowu pobiera, przestój i tak w koło. ;/


U mnie jest to samo. Okolice Czerwińska nad Wisłą miejscowość Goławin. Od ok. miesiąca prędkość jest tylko do 1Mbs a było o wiele lepiej. Do tego doszły (jakieś 4 dni temu) "przestoje". Również nie zrywa połączenia ale naprawdę jest to uciążliwe. Dzwoniłem do BOK-u ale oczywiście wszystko jest u nich w porządku :zly:

wojtekcc pisze:do niedawna internet chodził jak marzenie na n ie przekroczonym limicie 150kb/s - 270 kb/s

Do niedawna też tak u mnie było :cry:

miecio130381
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2009-01-24, 17:51
Lokalizacja: Rutwica

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: miecio130381 » 2010-09-17, 07:47

Także i u mnie strony wolniej ładują się .Forum bez kabli musiałem odświeżyć nigdy tak nie miałem o tej godzinie

wojtekcc
Użytkownik forum
Posty: 36
Rejestracja: 2010-09-16, 21:10
Lokalizacja: Czemierniki

Re: Orange Free Dom Pro - Masakra

Postautor: wojtekcc » 2010-09-17, 11:17

Napisałem im maila zobaczymy co odpiszą. Dziś jest jeszcze gorzej ;/

[ Dodano: 2010-09-17, 12:18 ]
A ma ktoś problemy takie na nie wykorzystanym limicie ??


Wróć do „Internet CDMA (Orange Freedom PRO, Sferia, Nordisk, Plus)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość