Zasieg wimax 802.16e
Moderator: Moderatorzy
Zasieg wimax 802.16e
Cześć wszystkim!
Poszukuję dostawcy internetu w miejscowości Grabowo w powiecie sławieńskim:
http://goo.gl/maps/Lntxt
Na chwilę obecną korzystam z CDMA od Orange. Nadajnik znajduje się 15km ode mnie, więc predkości nie przekraczają 1Mb/s (mamy 2013 rok :sciana: )
Poszukuję dostawcy który mógłby mi zapewnić predkości przynajmniej 4Mb/s down i 1Mb/s up.
Chciałem też zapytać Was - ekspertów czy wimax stad: http://www.ewi.net.pl/zasiegi.html mógłby działać na takiej odległości od nadajnika z prędkością 4Mb/s - 20Km:
Z góry dzięki za Wasz czas i chęci!
Dawid
Poszukuję dostawcy internetu w miejscowości Grabowo w powiecie sławieńskim:
http://goo.gl/maps/Lntxt
Na chwilę obecną korzystam z CDMA od Orange. Nadajnik znajduje się 15km ode mnie, więc predkości nie przekraczają 1Mb/s (mamy 2013 rok :sciana: )
Poszukuję dostawcy który mógłby mi zapewnić predkości przynajmniej 4Mb/s down i 1Mb/s up.
Chciałem też zapytać Was - ekspertów czy wimax stad: http://www.ewi.net.pl/zasiegi.html mógłby działać na takiej odległości od nadajnika z prędkością 4Mb/s - 20Km:
Z góry dzięki za Wasz czas i chęci!
Dawid
Re: Zasieg wimax 802.16e
Zasadniczo w porządnej firmie nie powinni założyć jak nie będzie działać. Mogą odmówić na etapie składania zamówienia, bądź podczas instalacji, kiedy z pomiarów wyjdzie, że się nie da.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wlasnie chcę zamówić pomiar, ale to opiero we wtorek. W międzyczasie chce zasięgnąć jakichkolwiek opinii.
W ich wykazie miejscowości moja kochana wioska widnieje z gwiazdka czyli " * Miejscowości, w których są
już świadczone usługi Ewi."
Jesli ktośkkorzysta z usług tegolub innego dostawcy swIadczacego usługi w tej technologii to bbędę wdzięczny za pomoc .
W ich wykazie miejscowości moja kochana wioska widnieje z gwiazdka czyli " * Miejscowości, w których są
już świadczone usługi Ewi."
Jesli ktośkkorzysta z usług tegolub innego dostawcy swIadczacego usługi w tej technologii to bbędę wdzięczny za pomoc .
Niestety szklana kula gdzieś mi zginęła a drugiej nie mam żeby się dowiedzieć gdzie jest pierwsza.Diwad pisze:W międzyczasie chce zasięgnąć jakichkolwiek opinii.
Aha i pisz po polsku, a jak piłeś to nie pisz wcale.Diwad pisze:Jesli ktośkkorzysta z usług tegolub innego dostawcy swIadczacego usługi w tej technologii to bbędę wdzięczny za pomoc .
Człowieku, o co Ci chodzi? Może ty piłeś i musisz teraz odreagować pisząc komentarze podobne do tego o szklanej kuli? Przecież nie wymagam od ciebie żadnych informacji. Jeśli nic nie wiesz o tej ttechnologi to nie pisz i tyle, a nie dogryzasz jakbym zapytał o to kto będzie następnym prezydentem.
Brak kilku spacji i powielone litery są spowodowane klawiatura androida. Poprawie będąc przy komputerz.
Brak kilku spacji i powielone litery są spowodowane klawiatura androida. Poprawie będąc przy komputerz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zbyt wiele czynników na to wpływa, nikt Ci tutaj nie napisze czy jesteś w zasięgu czy nie i czy uzyskasz parametry, których oczekujesz.
Wiem wystarczająco dużo, aby stwierdzić, że nikt nic sensownego nie napisze. Bo każdy przypadek jest inny i nigdy nie da się porównywać jednego miejsca z innym. U kogoś innego może działać super, a Ty dostaniesz BMT.Diwad pisze: Jeśli nic nie wiesz o tej ttechnologi to nie pisz i tyle, a nie dogryzasz jakbym zapytał o to kto będzie następnym prezydentem.
Ostatnio zmieniony 2013-11-10, 22:22 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Domyślam sięze nikt nie da mi jasnej oodpowiedzi poza technikami, ale chciałem tez zasięgnąć opinii osób używających podobnego rrozwiązania innych firm na podobnej odległościod nadajnika.
Zasieg wimax 802 16e
Jesli mozna skoro juz tak wszyscy sie dowiaduja kiedy bedzie zasieg HSPA nie mowie juz o LTE w miejscowosci Buczkowice woj.slaskie. Dziekuje z gory za odpowiedz.
To Buczkowice koło Szczyrku?Tam od dawna jest zasięg 3G i LTE w Play , Orange i T-Mobile.
Wróć do „Internet WiMax (Netia, T-Mobile (Era))”