Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

krychun3
Użytkownik forum
Posty: 21
Rejestracja: 2017-12-03, 16:30

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: krychun3 » 2018-06-14, 18:17

Nie zużyłeś wymaganego pakietu internetu "gratis" za doładowanie? może ci się przełączył na 3g a promocja obejmuje tylko 4g/lte.
Wtedy można dokupić pakiet internetu za 5zł 600mb i ustawić w sprzęcie na stałą wartość działania 4g/lte.

dzejk
** Moderator **
Posty: 5943
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-06-14, 18:33

jak w play24 masz wszystko ok, to pisz zgłoszenie do supportu lub zadzwoń na infolinię.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5 / Orange free
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

jarczydlo
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-05-29, 08:34

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: jarczydlo » 2018-06-14, 19:35

Witam :)
Mam już RBM 5 na kartę z rokiem ważności konta i teraz pytanko , załadować za 30 zł ,czy może inną kwotą przed uruchomieniem Dil ?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3463
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-06-14, 19:52

Najkorzystniej za 50

jarczydlo
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-05-29, 08:34

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: jarczydlo » 2018-06-14, 19:58

Można jaśniej ??? Dzięki :)

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3463
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-06-14, 20:00

Za 50 masz pakiet danych na 100 dni, potrzebny do DILa.

jarczydlo
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-05-29, 08:34

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: jarczydlo » 2018-06-14, 20:09

Ok jest jaśniej , 100 dni z głowy , a później rozumiem że mam 20zł na dokupowanie pakietów neta potrzebnych do DILa :) ,
chyba chodzi o Pakiet 600 MB na miesiąc za 5,00 zł ,czyli następne 120 dni , dobrze kumam , czy jest inny sposób ?
Ostatnio zmieniony 2018-06-14, 20:21 przez jarczydlo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3463
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-06-14, 20:15

Tak :)

Cedoff
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2017-10-29, 22:19

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Cedoff » 2018-06-15, 06:58

krychun3 pisze:Nie zużyłeś wymaganego pakietu internetu "gratis" za doładowanie? może ci się przełączył na 3g a promocja obejmuje tylko 4g/lte.
Wtedy można dokupić pakiet internetu za 5zł 600mb i ustawić w sprzęcie na stałą wartość działania 4g/lte.

W ustawieniach routera wymusilem LTE, a pakiet danych 500mb odnawialem, nawet aktualnie mam 1,9GB plus włączony DIL. Jest jakiś chat na żywo rozumiem Play i tam zgłosić sytuację?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3463
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-06-15, 07:34

Samo LTE nie wystarczy.

Może Ci się roaming na Orange włączył...

Cedoff
Początkujący użytkownik forum
Posty: 14
Rejestracja: 2017-10-29, 22:19

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Cedoff » 2018-06-15, 15:31

W ustawieniach wybrałem "tylko LTE" oraz wyszukałem sieci ręcznie na LTE Play.. Coś jeszcze w ustawieniach routera mogło się przestawić?
Obrazek

Oxygene
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-06-15, 18:03

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Oxygene » 2018-06-15, 18:07

Hej, trick cały czas działa i z RBM Energy mam RBM na kartę 5 :) ale czy można było mieć 1 rok ważności gdy zamiast przejść na RBM5 to najpierw na Play Rok Ważności Konta a potem dopiero RBM5? Czy straciłbym ten rok ważności karty? Pzdr.

Oxygene
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2018-06-15, 18:03

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Oxygene » 2018-06-15, 18:15

PS. Jak dobrze rozumiem jeśli mam na koncie cały czas ponad 30zł i uruchomię jakiś pakiet na 30 dni to automatycznie powiększy się ważność połączeń przychodzących o kolejne 30 dni bez doładowania kolejnych 50zł?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10417
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2018-06-15, 19:11

RBM na Kartę 5 z RWK uzyskuje się przechodząc od innego operatora do RBM 7MNP , potem aktywuje bonus z RWK https://www.redbullmobile.pl/sites/defa ... 2.2017.pdf na niej po czym zmienia taryfę na RBM na Kartę 5, RWK przechodzi na nowa taryfe.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

jarczydlo
Początkujący użytkownik forum
Posty: 6
Rejestracja: 2018-05-29, 08:34

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: jarczydlo » 2018-06-17, 10:25

Witam :)
Rbm 5 na kartę z RWK , DIL uruchomiłem , ale rąbie mi z pakietu danych .
Sprzęt jaki posiadam to ODU IDU 100 , wiem że to kupa ,ale dwa lata temu chodziło mi to dość sprawnie na DILu, a teraz
po ponownym uruchomieniu żre mi z pakietu . ODU IDU obsługuje tylko LTE w paśmie 1800 i w taki sposób jestem podłączony do sieci .
Tylko że od jakiegoś czasu , szkoda że tego wcześniej nie sprawdziłem , BTS Play dostępny dla mnie (w odległości 800m) nadaje tylko w 2100 i 900 , a 1800 wyłączyli .
Prawdopodobnie wylądowałem w romingu u konkurencji i dlatego pochłania dane z pakietu .
Sprzęt do wymiany , tylko co kupić ? Chodzi mi o router .
Pozdr.


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości