Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

eddie
Stały użytkownik forum
Posty: 116
Rejestracja: 2007-11-01, 15:08
Lokalizacja: Warszawa-Targówek

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: eddie » 2018-07-11, 18:12

Dziwne, że po wpisaniu kodu *163# na dwóch pozycjach 4 i 5 pokazana jest ta sama taryfa.
Może jedna z nich dotyczy Red Bull Energy, którą Play często nazywa jako RBM5?
Nigdy nie przechodziłem z Fakt Mobile do RBM, to nie wiem, ale warto to wyjaśnić.
EDIT
Sprawdziłem w innych postach, że pozycja nr 5 dotyczy prawdopodobnie RBM Energy.

xander21
Użytkownik forum
Posty: 46
Rejestracja: 2010-12-24, 16:57
Lokalizacja: Kaszuby

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: xander21 » 2018-07-11, 19:44

eddie pisze:Dziwne, że po wpisaniu kodu *163# na dwóch pozycjach 4 i 5 pokazana jest ta sama taryfa


Ja zawsze tą pierwszą wybieram i jest ok :D

lago
Początkujący użytkownik forum
Posty: 9
Rejestracja: 2015-04-04, 10:29
Lokalizacja: Izabelin k. Konina

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: lago » 2018-07-11, 20:17

Potwierdzam iż pod 4 jest na pewno RBM5. Ale co innego mnie zdziwiło. Karta z faktu miała mieć 20GB - po przyznaniu pakietu rzeczywiście było do dyspozycji 20500MB, ale dziś dostalem wiadomość że pakiet się skończył. Zdziwiony sprawdziłem kodem *107# i było 0 MB, ale co najlepsze w routerze miałem zużyty transfer dokładnie o połowę mniejszy tzn 10250MB ( w zaokragleniu) a wiem że router wskazuje dobrze, zresztą myślę że tyle też zuzylem. Testuje teraz z ciekawości druga kartę z Fakt mobile jak to wygląda

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3517
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-07-11, 20:37

Zadzwoń do nich, oszukali Cię źli...

lago
Początkujący użytkownik forum
Posty: 9
Rejestracja: 2015-04-04, 10:29
Lokalizacja: Izabelin k. Konina

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: lago » 2018-07-11, 21:01

Akurat mi się opłaca ;D nawet bez tych 20GB pewnie bym kupił kartę dla samej możliwości przejścia do RBM5

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-13, 12:00

Mam pytanko,

czy jak mam te 2GB po doladowaniu za 50zl to czy jak np. nie bedzie zasiegu LTE to bedzie mi pobieralo z tego pakietu tak, a bedzie jakas informacja czy nie wiadomo kiedy?

I czy jak się wykorzysta pakiet np. te 2GB to potem włącza się lejek czy pobiera kase z konta bo raz tak miałem w Play że mi zjadło kilkaset zl bo się nie właczył nolimit na następny miesiac.

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-13, 12:18

lago pisze:Kupiłem kilka kart i postanowiłem że zarejestruje je na play24 zamiast marnować czas na miejscu. Więc tak po zarejestrowaniu jednej karty widzę że do dyspozycji jest 20530MB przez 90 dni czyli wszystko ok. Pytanie dotyczyło tego do kiedy mogę zarejestrować kartę żeby otrzymać bonus 20gb, ale widzę teraz w regulaminie że do odwołania.
Po kilku próbach zmiany taryfy ( wyskakiwało "Brak dostępnych taryf, na które można by dokonać migracji")
wyskoczyło w końcu TO i pytanie czy taryfa pod 4 i 5 to ta sama RBM5?


Też tak zrobiłem tzn. karte RBM zarejestrowałem przez Play24 i teraz przeszedłem do Fakt Mobile, po jakim czasie pojawia się ten bonus czy trzeba go jakoś aktywowac.

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-13, 12:38

matek451 pisze:Zarejestrowałeś te startery w salonie Play? promocja https://www.faktmobile.pl/download/regu ... obile..pdf obowiązuje od dziś i uruchamia się automatycznie po rejestracji karty i jej aktywacji.


czy trzeba kupić nowy starter czy dla przeniesionych tez to zadziala bo w regu jest ze dla kupujacych

lago
Początkujący użytkownik forum
Posty: 9
Rejestracja: 2015-04-04, 10:29
Lokalizacja: Izabelin k. Konina

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: lago » 2018-07-13, 14:37

Tak chodzi tu o starter od Fakt Mobile za 5zl z 20gb, pakiet pojawiał się zaraz po aktywowaniu (zarejestrowaniu) karty.
Co do Dil'a to trzeba chyba ustawić opcje "tylko LTE" i wyłączyć roaming krajowy. No i z tego co czytałem w razie wykorzystywania jednak tych 2gb to będzie brało z konta więc lepiej kupić jakiś pakiet żeby wystąpił lejek.

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-13, 20:45

lago pisze:Tak chodzi tu o starter od Fakt Mobile za 5zl z 20gb, pakiet pojawiał się zaraz po aktywowaniu (zarejestrowaniu) karty.
Co do Dil'a to trzeba chyba ustawić opcje "tylko LTE" i wyłączyć roaming krajowy. No i z tego co czytałem w razie wykorzystywania jednak tych 2gb to będzie brało z konta więc lepiej kupić jakiś pakiet żeby wystąpił lejek.


Czyli jak sie kupi pakiet np te 600MB za 5zl to po jego wyczerpaniu nie bierze z konta tylko lejek sie wlacza

lago
Początkujący użytkownik forum
Posty: 9
Rejestracja: 2015-04-04, 10:29
Lokalizacja: Izabelin k. Konina

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: lago » 2018-07-14, 07:30

Jednak nie, po skończeniu się pakietu nie ma lejka
13. Po wykorzystaniu Pakietu opłata za transmisję danych jest naliczona zgodnie z Cennikiem Oferty Red Bull MOBILE Energy na kartę.

Ale w regulaminie Dil'a mamy zapis iż
Jeżeli klient w trakcie uruchamiania usługi nie ma aktywnego żadnego pakietu internetowego prędkość transmisji
danych wynosi maksymalnie 32 kb/s. W przypadku gdy Użytkownik w trakcie aktywności usługi posiada dowolny,
aktywny pakiet na transmisję danych i go wykorzysta, prędkość transmisji danych zostanie istotnie ograniczona i będzie
wynosić maksymalnie 32 kb/s niezależnie od wykorzystywanej technologii.


Czyli jeśli dobrze rozumiem po wykorzystaniu Pakietu np w 3g prędkość zwolni do tych 32kb/s a nie będzie zabierać pieniędzy z konta. No ale na lte również wtedy prędkość będzie ograniczona więc będzie trzeba kupić ponownie pakiet

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6023
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-07-14, 07:31

W RBM5 nigdy nie bierze z konta, nawet jak nie masz pakietu. Po prostu będzie lejek 32 kbps, czyli praktycznie brak neta.
W taryfie Energy nie ma DIL, więc jej nie dotyczy temat dyskusji.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5 / Orange free
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

lago
Początkujący użytkownik forum
Posty: 9
Rejestracja: 2015-04-04, 10:29
Lokalizacja: Izabelin k. Konina

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: lago » 2018-07-14, 07:40

Z tego regulaminu czerpalem wiedzę, nie wiem czemu jest tam zapis

Kod: Zaznacz cały

Red Bull MOBILE Energy na kartę


Edit
No chyba że poprostu bez Dil'a płacimy za dane w RBM5 tak samo jak w Rbm Energy

TheArt
Stały użytkownik forum
Posty: 78
Rejestracja: 2008-02-16, 00:16
Lokalizacja: Silesia

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: TheArt » 2018-07-14, 10:46

Dziwne to trzeba chyba zapytać u źródła bo potem będzie zjedzone cale pinc dych w minut dziesiync.


Mam jeszcze takie pytanko, bo wyszperalem gdzieś z zasobów szuflady stare startery RBM i je rejestruje, dwa zarejestrowały się w taryfie RBM Na Karte 5 i mają 5zł na koncie a jeden w taryfie RBM Na Karte 5, czyli niby to samo, ale na koncie ma tylko 1zł i 3zł na promocyjnym, czy to jakaś roznica.
Na wszystkich jest jakiś pakiet neta 250MB i napisane pod nim
Po wykorzystaniu MB, możesz korzystać bezpłatnie z internetu ze zmniejszoną prędkością do końca ważności pakietu.
To odnośnie naszej dyskusji o lejku oznaczałoby że będzie lejek dopóki ma się ważność jakiegoś pakietu, jeżeli DIL jest traktowany jako pakiet to w sumie zawsze lejek bedzie.

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10670
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2018-07-14, 12:09

Na RBM na Kartę 5 nic nie zostaje zjedzone. Do działania DIL potrzeba minimum 30 zł na koncie oraz aktywny jakiś pakiet internetowy, za doładowanie 50 zł jest to 2GB na 100dni, za 30 zł to1GB na m-c. DiL działa tylko na LTE i na sieci macierzystej Play, dlatego ustawiamy tylko LTE i wyłaczamy RK aby nie korzystał z Orange, Plusa na LTE. DIL ważny 30dni, po jego zakończeniu dane idą z pakietu. Po wyczerpaniu pakietu brak internetu. Jeśli wyczerpiemy pakiet 2GB musimy dokupić 600MB za 5 zł/m-c. Jesli doładujemy za 30 z na początek to pd 2 m-ca musimy doładować za 5 z na ten pakiet 600MB. W przypadku taryf RBM na Kartę % które masz istotne jest czy w pakietach i usługach masz DIL, starsze taryfy maja taki pakiet 25MB/30 dni za 3 zł i wtedy są to taryfy które doładowane za 50 zł daja ważność konta 150dni. Jeśli jest w usługach jest 600MB /m-cza 5 zł to jest to nowsza taryfa z doładowaniem 50 zł przedłużającym konto na 100dni. i to jest cala tajemnica .
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości